Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:51
sizden01
Abone

Uhudda mübareze yapanlar kimdi?

Uhudda mübareze yapanlar kimdi?

musab
talha ve ali yazıyor.ama bu talha kim.ebu talha mı.bilgi alabilirmiyim.başka kimler mübareze yaptı bu savaşta


Cevap: Uhudda mübareze yapanlar kimdi?

Hoca
Uhud savaşında Mübareze:

Savaş, Bedir’de olduğu gibi mübareze şeklinde başladı. Kureyş’in sancaktarı Talha ileri çıkarak alaylı bir şekilde: "Ey müslümanlar! İçinizde beni öldürüp cehenneme gönderecek, veya benim elimle ölüp cennete girecek bir babayiğit yok mu?" diye bağırdı. Hazret-i Ali -radiyAllahu anh-: "Evet ben hazırım!" diyerek ileri atıldı ve onu bir hamlede yere serdi. Resulullah Aleyhisselâm: "allah-u Ekber" diyerek tekbir getirdi, müslümanlar da tekbir getirdiler.

Okudunuz mu?  Vatan Hainlerini Öldürmek ?

Talha’nın kardeşi Osman koştu, Kureyş’in bayrağını aldı. Ona karşı da Hazret-i Hamza -radiyAllahu anh- çıktı. Omuzundan kılıçla vurduğu gibi kolunu düşürdü. Osman’ın böğründen ciğeri görünüyordu.

Talha âilesinden olanlar intikam almak istediler, fakat hepsi de katledildiler. Sancaktarları birer birer öldürülen müşrikler çok sarsıldılar. Yere düşen sancağın yanına kimse yanaşamaz oldu. Kadınlar artık deflerle kışkırtmayı bırakmışlar: "Yazıklar olsun size!" diyerek yırtınıyor, müşrikleri gayrete getirmeye çalışıyorlardı.

Okudunuz mu?  Eşim bana bir kez olmak kaydı ile yüzüme üç defa boş ol dedi fakat sonra pişman oldu.ne yapmamız gerekir.?

Müşriklerden deve üzerinde birisi çıkarak çarpışmak için er istedi. Zübeyr bin Avvam -radiyAllahu anh- ona doğru yürüdü ve devenin üzerine sıçrayıp boğuşmaya başladılar. Resulullah Aleyhisselâm: "Yere düşür onu!" buyurdu. Müşrik yere düştü. Zübeyr de üzerine atılıp başını kesti.

Ebu Dücâne -radiyAllahu anh-: "Ben onun hakkını yerine getirmek üzere alıyorum." diyerek, Resulullah Aleyhisselâm’dan aldığı kılıçla, savaşın kızıştığı sıralarda kime rastlarsa öldürüyordu. Ulaşabildiği, yetişebildiği her yeri yarıp biçiyordu. Tâ ki dağın eteğinde deflerle erkekleri kışkırtan kadınların yanına kadar ilerledi. Ebu Süfyan’ın karısı Hind’e kılıcını kaldırmıştı ki, Resulullah Aleyhisselâm’ın kılıcına saygısından ötürü öldürmekten vazgeçti. Halid bin Velid, Resulullah Aleyhisselâm’ın sağ yanından hücuma kalktı, geri püskürtüldü. Dağın eteğinden yaptığı hücumlar da okçular tarafından püskürtülüyordu.

Okudunuz mu?  Oruç tutarken müstehcen şeylere bakmak

(Talha b. Ebu Talha)

Bu kategoride yer alan Beril ismi dinen konulabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uhudda mübareze yapanlar kimdi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.