Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
missa0
Abone

OKB hastalığından nasıl kurtulurum?

OKB hastalığından nasıl kurtulurum?

murat aktürk
merhaba. adım murat 20 yaşındayım.direkt konuya gireyim. ben takıntılı biriyim.bende küçüklükten beri gelme bir boy takıntısı vardı 8.sınıfa gelince olmuyor dedim bir egzesiz kitabı alayım böyum uzasın diye kol egzersizi bacak boyun bunları hergün yapıyordum ama 9.sınıfa geçtim yani bir yıl sonra hareketlerim değişmeye başladı saçma olduğunu biliyorum ama bacağımı elimle çekiyorum uzasın diye boynumu çekiyorum uzasın diye dedim ya hep bu boy takıntısı yüzünden kendimle oynuyorum abi sürekli yapmayınca sıkıntı geliyor bide bir yerim geçiyor başka bir yer başlıyor ayıptır söylemesi cinsel organımla oynamıyorum ama sırtımla dahi oynuyorum uzasın diye yani temelinde uzamak vardı ama şimdi saçma olduğunu bile bile oynuyorum çok yoruldum abi o kada yoruluyorum ki saatlerimi alıyor intihara kadar gittim ama olmadı …ygs lys girdim 356 puan çıkardım ama o kadar kendimle oynuyorum ki okula gidemedim abi ne yapayım aslında bişeyim yok ama niye hep bu düşünceler zihnimi meşgul ediyor Allah rızası için abi herkese bakıyorum iyi yerlere geliyor bütün arkadaşlarım okul okuyor ben şuan evdeyim dışarı bile çıkamıyorum ne yapayım şimdiden teşşekürler cevap bekliyorum…

Okudunuz mu?  Muska bulduk ne yapmalıyız?

Yorum: OKB hastaliğından nasıl kurtulurum?

Kayıtsız Üye
Kardeş sen insansın kendine hakim olabilir sin…Bir müddet yapma o takıntın geçer kendimden biliyorum…


Yorum: OKB hastaliğından nasıl kurtulurum?

Kayıtsız Üye
Kardeşim bende kendimi tutmaya çalışıyorum ama bir zamandan sonra olmuyor


Yorum: OKB hastaliğından nasıl kurtulurum?

Kayıtsız Üye
Benim bir kaç haftadir aklima Allah ve din ile ilgili cirkin goruntu ve dusunceler geliyor kendimden utaniyorum ve yaptigimin çok buyuk gunah oldugunu düşünüyorum ama elimde olmadan geliyor isteyerek dusunmuyorum hala aklima kotu seyler geliyor ama bu durumu kafama takmamaya karar verdim ve bu yuzden aklima gelen dusunceleri kafama takmamaya basladim yani hissiz gibi oldum bu durum sakincalimidir bu durumdan da rahatsizim lütfen yardim edin kafama takmamam beni dinden mi cikarmistir kalben kabul mu etmis sayiliyorum lütfen yardim edin ben bu durumdan çok rahatsizim

Okudunuz mu?  Bir bayanın saçının telinin görünmesi cehenneme gitmesine sebep midir?

arifselim
Akla gelen bu tür şeylerden sana günah yoktur. Bunları takmamakla doğrusunu yapıyorsun. Bu şekilde devam et ve kesinlikle önem ver. Eğer bu şekilde devam edersen kısa bir süre sonra tamamen geçecektir Allah’ın izniyle.


İsimsiz üye
Selamün aleyküm arkadaşlar.

İçimde çok büyük bir kuruntu, vesvese var. Ne zaman Namaz kılmak istesem, Kur’an-ı Kerimi öğrenmek istesem içimden bir şey bana engel olmaya çalışıyor. Örneğin gusül abdesti gerekmediğinde bile alan biriyim emin olmak için ve içim rahat olsun diye ama buna rağmen sanki kabul olmamış, kirliymişim gibi hissediyorum ve bu bana Namaz ve Kur’an-ı Kerim okumak için alacağım abdestlerinde kabul olmayacağını ve günaha girecekmişim gibi hissetiriyor. İçimden bir ses beni korkutuyor, yapabilecek misin diye ? Abdestlerini doğru alabilecek misin, temiz bir şekilde ve zamanında yerine getirebilecek misin bu yapman gerekenleri gibi… Git gide korkuyorum yapamamaktan bende ve diyorum ki kendime şimdi değil, sonra başlayacağım diye diye kendimi kandırıyorum… Ramazan ayında bile oruçlarımın kabul olmayacakmış gibi hissediyorum. Şeytan mıdır benle uğraşan ? Ne yapabilirim ? Nolur yardımcı olun bana 🙁

Okudunuz mu?  Müslüman Olmayan Bilim Adamlarını Dinlemek

ACİLSERVİS
< gusül abdesti gerekmediğinde bile alan biriyim >
Aleykümüsselam. yani iyi yaptığını mı sanıyorsun böyle tuzaklara düşmek yakışmaz. Hiç bir zaman şeytandan gelen fısıltılara kulak asma kalkıp dediğini yapma. sen yaptıkça esiri olmaya devam edersin.
Forumda bu muhabbetten yüzlerce bulabilirsin. aramayı kullanıp yazıları okuyabilirsin. zaten kurallara görede yeni konu açmak yasak yeni konular açıp forumu kirletmeyelim.

Okudunuz mu?  Farklı Kur'an versiyonları ?

Kayıtsız Üye
Bende de OKB rahatsızlığı var sessiz ortamlarda kalamiyorum doktora gittim hap tedavisine başladı ve kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Düşüncelerimi kontrol altına alabiliyorum. Kesinlikle doktor a git. Ama kesinlikle


Kayıtsız Üye
Bak kardeşim. Bu yazıyı dikkatle okumanı ve geçiştirmemeni tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Esma ve Duaların Abdestsiz Okunması

Zamane insanı dış görünüşe önem verdiği kadar başka bir şeye önem vermiyor belki de…

Günümüzün en büyük düşmanı olan TVler evlerimizin baş köşesinde. Akıllı telefonlar ceplerimizden eksik olmuyor. Sadede gelecek olursak. Sen hiç kısa boylu çirkin bir aktör gördün mü? Hem de böyle bir adamın baş rol olduğunu gördün mü? Göremezsin çünkü amaç da tam olarak bu. DÜNYADA ÖNEMLİ OLAN EN ÖNEMLİ ŞEY GÜZELLİKTİR. TVlerin bize verdiği mesajın en barizi budur.

Okudunuz mu?  Hululiye mezhebi hak mıdır ?

Şimdi düşün kardeşim. Alemlerin Rabb’i olan Allah (c.c) sana bir beden biçmiş. O büyük sanatkar sana bu bedeni emanet etmiş. Düşün kardeşim, düşün! Bizim ne haddimize böyle bir sanatkar olan Allah’ın emanetini sorgulamak?

Bak, sorgulamak dedim. Şimdiki gençler (bazen ben bile 🙁 ) "uff burnum çok büyük, boyum çok kısa.." gibi laflar ediyoruz. Bu bile Allah’a resmen hakaret de biz farkında değiliz.

Okudunuz mu?  Yasin ve Kuran Bağışlama Duası

Sen dünyaca ünlü bir heykeltraş olsan. Bir heykel yapsan ve o heykele tüm vaktini harcasan. Güzel de bir heykel olsa. Ama kusurları da var.

Bir densiz çıkıp dese:
"Bu heykelin boyu çok orantısız ve burnu büyük. Hiç beğenmedim!"

Ne hissedersin. Belki de yıllarını verdiğin o heykelin güzel gözlerini görmeyen adam kusurlarını gördü ve canını sıktı değil mi? Ben olsam sopayla girişirim o adama. "Densize bak hele! Ben yıllarımı verip bu heykeki yapmışım o gelip iki dakikada düşünceleriyle yıktı heykelimi!"

Okudunuz mu?  Düşününce hemen mezi gelir mi

İşte kardeşim. Allah teala sana bir beden bişmiş sen onu beğenmiyorsun.

Ah be kardeşim. Okuyun. İKRA! Kur’an meali okuyun. Meal anlamıyorsan tasvirini oku!

Oku kardeşim oku. Bu derdinin şifası da kur’anda.

Seni seven vücüdüna göre sevmesin. Huyunu sevsin.

Şimdiki kızlar da böyle. Tip tip tip..

Okudunuz mu?  Nikahı bozan şeyler nelerdir?

Her şey mi bu tip be kardeşim!

Ahlak? Huy?

Bir insan kendi dış görünüşünü belirleyemez lakin huyunu belirler.

Hani vardır ya halk arasında bir söz:
Boyu boyuna, huyu huyuna.

Hepsi fasa fiso.

Ahlak olacak bir insanda! Boy değil tip değil!

Bakma insanlara. Onlar da senin gibi kul.

Sen yaradana bak. Onun kelamına bak.

Asıl ilaç olan KUR’AN’A BAK!

Rabbim yardımcın olsun İnşAllah.

Dualarımda sana da yer edeceğim İnşAllah kardeşim…

Okudunuz mu?  Sarık sarmanın hükmü nedir?

Sen de bebim için yer aç avuçlarına.

Vesselam.


Kayıtsız Üye
Arkadaşım biraz açabilir misin hastalığını bende de vesvese var diye düşünüyorum hep bişeyleri tekrarlıyorum kafamda hep bişeyleri sayıyorum hep bişey oluvakmış gibi hissediyorum


Okb den nasıl kurtulurum, el yıkama hastalığından nasıl kurtulunur, temizlik hastalığından nasıl kurtulunur

Bu kategoride yer alan Lev enzelna türkçe yazılışı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

OKB hastalığından nasıl kurtulurum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.