Anasayfa
18 Haziran 2022, 16:59
sizden01
Abone

Resmi nikah kıymadan dini nikah kıyılır mı

Resmi nikah kıymadan dini nikah kıyılır mı

ırmak
merhaba benimmerak ettiğim bir konu var bu konu üzerinde aydınlatırsanız sevinirim çiftler resmi nikah kıymadan dini nikah kıyıp beraber yaşayabilirlermi bunun dinen sakıncası varmı


Cevap: Resmi nikah kıymadan dini nikah kıyılır mı

LaTahzen
Öncelikle bilmemiz gereken şudur:
İslam Şeriat’ını hayat tarzı olarak benimsemeyenler için resmi nikâh nikâhtır.
Müslümanlar ise, bir asra yakın zamandan beri bu konuda kalplerini rahat görememişlerdir.
Yüzde yüz de haklıdırlar. Ancak, resmi nikâhı zinaya düşmemiş olmanın belgesi olarak kullanabiliriz. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Subhaneke duasını yanlış okumak

Cevap: Dini nikah

turkan
“nikâh” demek, birbirine nâmahrem olan erkekle kadının artık birbirlerine helal olmalarıdır. Bundan sonra açık bir yerde gezer dolaşırlar, tenha ve gizli bir yerde oturup kalkarlar.
Zaten nikâh da ilk baştan bunun için yapılmış, bu amaçla kıyılmıştır.
Ama dünyanın bin türlü hali vardır, hayat inişli çıkışlıdır, bugün birbirinizi seversiniz, anlaşırsınız, fakat yarın, düğün öncesinde, resmi nikâh işlemi yapılmadan bir problem çıkarsa ne yapacaksınız?
Diyelim ki, problemi aşamadınız, anlaşmayı sağlayamadınız, evliliği yürütemeyeceğiniz ortaya çıktı, ayrılmaktan başka çareniz kalmadı.
Siz hanım olarak boşanmak istiyorsunuz fakat erkek tarafı ayrılmaya yanaşmıyor. Ne kadar zorda kalırsınız, değil mi?
Bunun için dini nikâh da kıyılmış olsa, resmi işlemler yapılmadan, düğün merasimi bitmeden, gelinliğinizi giymeden mesafeli durmanızda, “dinen evli de olsanız” dikkatli hareket etmenizde faydalar vardır.

Okudunuz mu?  Cinleri olan birinden nasıl uzaklaşırız?

Cevap: Dini nikah

ZuCChiNi
Bazıları dini nikahı suiistimal edebiliyor. Bu yüzden özellikle kadınların hakkının korunabilmesi açısından resmi nikah çok önemli ve şarttır.

Bu kategoride yer alan İkrime bin ebu cehil ve safvan bin umeyye nasıl amcaoğlu oluyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Resmi nikah kıymadan dini nikah kıyılır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.