Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

Sela Neden Okunur?

Sela Neden Okunur?

Ahmet Nazlı
İnsan, en güzel günlerini yine en iyi şekilde yaşar ve bu nedenle de bu hayatın zevklerine erişir. Fakat bazen insanlar ölümü unutarak yaşarlar. Ama bir Sela Sesi insanların ölümü hatırlamaları için yeterde artar bile.

Sela, önemlidir çünkü insanın ölümü unuttuğu bir anda duyulan bir sela sesi insana ölümü hatırlatır. Sela verilmesi, ölen bir kişinin kim olduğunu bildirmek için verilir. Vefat eden kişiyi insanlar bu yolla öğrenir ve yine bu yolla elbet bir gün kendisinin selasının da verileceği aklına gelir. Allah, insanların asla bu dünyanın gelip geçici olduğunu unutmamalarını ve herkesin kendisine yani gerçek hayata döneceklerini bilmelerini ister. Sela, uzun okunur ve gerçekten insanı duygusal olarak çok önemli şekilde etkiler. Sela, insanlar üzerinde çok büyük etki bırakır çünkü; insanlara Allah’ı hatırlatarak aynı zamanda ölümün kendileri içinde geleceğini öğretir. Sela verildiği zaman etrafta çok büyük bir sessizlik oluşur çünkü insanlar kimin öldüğünü merak ettikleri gibi kendileri içinde ölümün olduğunu hatırlayarak hüzünlenirler. Sela okunurken, insanlar dertlenir yada duygusal anlamda moralleri çok bozulur. Bu aslında önemlidir ve insan Sela verildiği zaman aklına kabir, ahiret hayatı ve Allah gelir. Sela, vefat edenin kim olduğunu ve ne zaman nerde defnedileceğini haber vermek amacıyla okunur. İnsanlar, Sela bitene kadar kimin vefat ettiğini öğrenmek için beklerler ve belki de kendi yakınlarından birileri vefat etmiştir. Bu durumda üzülürler ama belki az bir süre sonra kendileri de ölebilir ve bunu düşünerek ölümü hatırlarlar. Dinimiz açısından Sela okunmasının çok fazla önemi vardır. Ölen bir kişinin haber verilmesi ve yakınlarının da bunu öğrenmesi bakımından gerçekten önemli bir durumdur. Seladan sonra cenaze işlerinin yapılması için saat verilir ve bu verilen vakitte de cenaze gömülme işlemi gerçekleşir.

Okudunuz mu?  SALAVAT (şiiri)

Sela, İslam alemi için son derece önemlidir çünkü bu sayede ölüm hatırlanır, Allah akla gelir ve elbet bu fani hayatın gelip geçici olduğu akla gelerek davranışlara çeki düzen verilir…
Konunun Alıntı Yapılması Yasaktır.


Yorum: Sela Neden Okunur?

Kayıtsız Üye
Allah eğer dediğiniz gibi selada akla gelirse yandık.neden Allah hiç akıldan çıkmaz ki,yada çıkmamalı adam hırsızlık yapıyor o esnada demekki Allah akla gelmiyor.yani selada akla geliyor ama hırsızlıkta akla gelmiyor veya buna benzer.ölümle Allahı ilişkilendirmek yanlış. Allah insanları yaşasınlar ahlaklı yaşasınlar dürüst yaşasınlar birbirlerine yardımcı olsunlar paylaşımda bulunsunlar kenz etmesinler der.yaşamak ve yaşatmak için Allah hiç bir şey demez mi.

Okudunuz mu?  Kadınlarda adet kanaması dışında gelen kanamalar orucu bozar mı

kimlerin selasi verilmez, sela kime getirilir, sela uzun

Bu kategoride yer alan İslam Nedir? Kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sela Neden Okunur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.