Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:22
missa2
Abone

Vesvese sadece şeytandan gelen fısıltımı olur ? okb’de vesvese midir?

Vesvese sadece şeytandan gelen fısıltımı olur ? okb’de vesvese midir?

Kayıtsız Üye
vesvese sadece seytandan gelen fisiltimi olur ? okb’de vesvesemidir?


Cevap: Vesvese sadece şeytandan gelen fisiltimi olur ? okb’de vesvese midir?

sorularla islam
Takıntı, sorumluluk duygusu yüksek olan, çabuk endişeye kapılan, gergin, içe dönük, karamsar, aşırı titiz, mükemmeliyetçi, kontrollü, kuralcı, ayrıntıcı ve kusursuzluk arayan kişilik yapısındakilerde daha fazla görülebiliyor. Prof. Dr. M.Orhan Öztürk, hastaları en iyi ‘ince eleyip sık dokumak’, ‘kılı kırk yarmak’, ‘dipsiz kiler, boş ambar’ deyimlerinin anlattığını aktarıyor.

Temizlik: Saatlerce el yıkamak, banyo yapmak veya tekrar tekrar ev temizlemek.

Okudunuz mu?  Ruhani bir varlığı hissediyorum

Tekrarlama: Takıntılı düşünce ile oluşan sıkıntıyı gidermek için tekrarlayan davranışta bulunmak veya akıldan başka düşünceler geçirmek. Yakınlarının başına kötü bir şey gelebileceğini düşünen bir hasta bunun olmaması için halen yapmakta olduğu davranışı ikinci kez yaparak bu düşünceden kurtulabilir.

Kontrol etme: Evine bir şey olacak veya yangın çıkacak korkusu ile kapıyı veya tüpün kapalı olup olmadığını tekrar tekrar kontrol etmek.

Biriktirme: İşe yaramayan birçok eşyayı biriktirmek. Örneğin bazı kişilerde yeterli yeri olmadığı halde gazeteler, boş kavanozlar veya konserve kutuları gibi işe yaramayan şeyleri atamama davranışı görülebilir. Hatta son birkaç yıl içerisinde gazetelere yansıyan çöplük evler buna en güzel örnek olarak değerlendiriliyor.

Okudunuz mu?  Keçi boynuzu ile yapılmış bir büyü olabilir mi?

Sayma: Yolda yürürken kaldırım taşlarını saymak ve araba plakalarını okumak, günlük işleri yaparken belli sayılarda tekrar etmek. Kazağını üç kere giyip çıkarmak veya aynı yere beş kere gitmemek.

Tamamlama: Bu hastalar ise davranışı mükemmel olana kadar tekrar tekrar yaparlar. Örneğin kirlilik takıntısı olan bazı hastalar önce musluğu, lavaboyu ve sabunu yıkar (genelde belli sayıda), daha sonra elini belli sayıda yıkar ve sonra aynı işlemi tekrarlar.

Okudunuz mu?  Alkolün tadına bakmak günah mı

Aşırı tertipli ve düzenli olma: Örneğin çalışma odasında her şeyin simetrik durması veya masanın üstündeki her şeyin belirli bir sıra ile dizilmesi gibi.

Nursel Dilek


Yorum: Vesvese sadece şeytandan gelen fisiltimi olur ? okb’de vesvese midir?

Kayıtsız Üye
Hocam selamün aleyküm. Ben obsesifim ve yemin etme söz verme adak adama konusunda daha birsürü konuda takıntılarım var. Annem şuan hasta ve annem iyi olucandiye adak adamaktan kaçınıyordum sanki Allah’a sürekli namaz kılacağıma söz vermiş gibi hissediyorum. Hatta kendi kendime Allahın izniyle kılabildiğim zamanlarda namaz kılıcam anneme dua edicem annemin iyileşmesi için diye konuştum. Hocam bu söz veya yemin sayılır mı yoksa vesvese midir bunlar ?

Okudunuz mu?  Düz lise mezunu nasıl imam olabilir

Yorum: Vesvese sadece şeytandan gelen fisiltimi olur ? okb’de vesvese midir?

Kayıtsız Üye
Hocam birşeyi yapmaya korktukça yapar oldum nolur içimi rahatlacak bişey deyin. Yemin adak veya söz sayılmaz değil mi bu


afsarbeyi
Kardeşim ne sorduğun bile belli değil. Adak adıyorsan elbette geçerli söz ise yemin ise ne söylediysen elbette geçerli olur. Hem söyleyecek hemde geçersiz olmasını mı bekleyeceksin.

Okudunuz mu?  Günahtan dolayı dökülen gözyaşları affa sebep olur mu?

Kayıtsız Üye
İçimden sanki annem iyi olunca tüm namazlrımı kaçırmadan kılıcam diye bir söz verme korkusu geldi. Böylr bir adak adama korkusu geldi. Ben de bunu bastırmak için ben namaz kılıp dua edeyim annem için annem iyi olsun dedim kendi kendime. Bana neden böyle oluyor ben namaz kılmazsam anneme bişey olur mu


abdullahbiri
Namaz kılmazsan sana bir şey olur. Ahiretteki cezası büyüktür. Namaz her Müslümana farzdır. Kılmak zorundadır.

Okudunuz mu?  Dinle ilgili kötü düşünceler

Kayıtsız Üye
Hocam vesveseyle yapılan adak veya yemin geçerli olur mu? Dille söylemiş olsak bile vesvese yüzünden yapılan adak veya yemşn geçerli midir nolur cevap verin Allah rızası için

Hocam içim içimi kemiriyor nolur bişey deyin. Vesveseler beynimi ele geçirdi resmen. Vesvese yüzünden edilen yemin veya adak gibi şeyler dille söylense bile geçersizdir diyorlar doğru mudur


imam
İstenmeden edilen yemin ve adaklar geçersizdir ama isteyerek yapılırsa yerine getirmek farz olur


Kayıtsız Üye
İstemedenden kastım şu hocam "yapmaya korktuğum ve yapamayacağım şeyleri yapmaya söz vermiş gibi hissediyorum sanki. Ve dilimle söyledim galiba" bebim yüzümden anneme bişey olmasından korkuyorum

Okudunuz mu?  Hz Asiye ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
Dilim ile namaz kılıp annemin iyi olması için dua edeceğim dedim bunu hatırlıyorum. Fakat sonsuza kadar namaz kılacağım diye bir şey deyio demediğimi hatırlamıyorum. Sanki dedim gibi geliyor ama demedim gibi de geliyor. Ben ne yapmalıyım. Tamam namaz bir farz ve yerine zaten getirilmeli bunu biliyorum. Ama ya dediysem ve kılmazsam anneme bişey olur mu? Nolur siz cevap verin hocam kafayı yemek üzereyim 😔

Okudunuz mu?  Helal lokma ile ilgili kıssalar

afsarbeyi
Annene bir şey olmaz merak etme. Olsa da bundan dolayı olmaz. Sen namazını kılmaya da devam et.


Kayıtsız Üye
Hocam sonsuza kadar namaz kılmaya adak adayıp adağı yerine getirmeyince kefareti nasıl ödenir? Bir kefareti var mıdır? Nolur kızmayın bana cevap verin hocam nolur😔


arifselim
Farz namazları kılman zaten en büyük farzdır. Farzlardan daha büyük bir söz yoktur. Yeminini bozarsan bir kereliğine sana kefaret gerekir. Bununla birlikte kendine vesvese yapma.

Okudunuz mu?  İslamda evlilik ve cinsel hayat

Kayıtsız Üye
Hocam bende vesvese ile bogusuyorum lütfen yardım edin.Dr ye gittim okb dedi ama hocam içime çocuğuma zarar verebilcekmisim gibi bişi doguyo sürekli sanki bogacakmisim gibi düşünce geliyor sürekli kuran okuyup Allah’a her namazimda yalvariyorum beni kurtarsin diye korkum şu ya bigün yaparsam Doktorum sadece düşünce olduğunu soledi ne yapmam lazım nolur bana yardımcı olun


mum
Dr doğru demiş bunlar vesvesedir veya paniktir. Rahatlatıcı hap alın ve Allah’a tevekkül edin.


okb için dua, okb hastalığı için dua, okb vesvese midir

Bu kategoride yer alan Yeni Doğan Bebeğin Kulağına Ezan ve Kamet Ne Zaman Nasıl Okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese sadece şeytandan gelen fısıltımı olur ? okb’de vesvese midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.