Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

Kötü Yola Düşmüş Bir Kadınla Evlenilir mi

Kötü Yola Düşmüş Bir Kadınla Evlenilir mi

Ahmet Nazlı
Dinimiz bakımından önemli olan ve çok merak edilen bir konuda Kötü yola düşmüş bir kadınla evlenilir mi? konusudur. Bu soru aslında bu durumda olan yada böyle bir kişiyle evlenmek isteyenler için son derece önemlidir.

Dinimizde bu durum çok farklıdır ve gerçekten düşündüğünüz zaman Kötü yola düşmüş bir kadın toplum tarafından dışlanan ve hiç hoş gözükmeyen biridir. Bu bakımdan böyle bir hale gelmiş kadınla evlenmek insanlar için kötü bir durum gibi karşılanır. Nedeni ise toplum tarafından bu şekilde görülmüş olmasıdır ama durum aslında böyle değildir. İslam bakımından kötü yola düşmüş bir kadınla evlenilebilir ama bu aslında tam olarak hemen olmaz. Yani bu kadının tevbe etmesi gerekir ve bunu yaptıktan sonra biraz zaman geçer ve bu şekilde evlenilebilir. Müşrik kadınlar ile onlar iman edinceye kadar evlenmeyin. Bu ayette geçen ifadeler kötü yola düşmüş kadınların durumunu da anlatmaktadır. Dinimizde bir diğer güzel ifade ise kötü yola düşmüş kadınları kurtarmanın ne kadar sevap olduğu konusudur. Allah’a inanmayanlarla evlenmek suçtur dinimizde ama kötü yola düşmüş birini kurtarmakta gerçekten çok büyük bir sevaptır. Bu nedenle eğer bir kadın kötü yola düştüğü halde tevbe ederek ve o yaptıklarını artık yapmayarak iman etmeye başlarlar. Bu şekilde bir Müslüman erkek de böyle bir duruma gelen kadın ile evlenebilir artık. Çünkü bulunduğu durumdan iyi hale gelen bir kadın ile evlenmenin dimimizce hiçbir suçu yoktur. Allah’a inanmaya başlaması ve sizinde buna yardımcı olmanız Allah katında gerçekten mükemmel bir sevaptır. Bu nedenle tevbe ederek artık kötü durumdan iyi duruma geçen bir kadın ile evlenerek mutlu olabilirsiniz. Asla o kadın hakkında daha fazla kötü düşünmeyin ve onu içinde bulunduğu durumdan daha iyi duruma gelmesi konusunda siz yardımcı olursanız sevaba girerek İslam dini için çok anlamlı bir iş yapmış olursunuz.

Okudunuz mu?  Her sabah hesabımıza 86 bin 400 saniye yatıyor

Dinimizde kötü yola düşmüş bir kadın ile evlenmeniz bu şekilde yani tevbe ederek artık imana daha fazla yöneldikten sonra bunu yapabilirsiniz…


Cevap: Kötü Yola Düşmüş Bir Kadınla Evlenilir mi

gimsangoksel
Kötü yola düşmek toplumda kadının sürekli zina halinde olduğu varsayımına dayanır.Kötü yol aslında bir çok insanın içinde olma ihtimali yüksek bir durumdur. Allah’ın emirlerine uymamak da bir şekliyle kötü bir yol değil midir? Ama biz düşünülen konuyu ele aldığımızda cevap vermemiz lazım diye düşünerek davranmalıyız. Evet kadın zina haline girdiği ve kazancını bu şekille yaptığı düşüncesindeyiz. Kadın elbette bunu istemese de böyle olmuştur diye düşünüyoruz. Ama işin hasılı her insan akıllıdır ve aklıyla kendi hayatına yön vermek zorundadır. İstem dışı bir durum farklı konular için geçerlidir. Yapılan araştırmalarda bu şekilde yaşam tarzı seçmiş yada içine girmiş olan kadınların belli bir süre sonunda ciddi ruh travmalara düştüğü ve bunun sonunda da intiharlara kadar varan ağır sonuçlara ulaştığı gözlenmektedir.Demek konu çok ciddi ele alınması gerekmektedir.Yüce dinimizde bunu en iyi bildiği için ehemmiyetli bir şekilde olaya el atmıştır.Elbette bu tür bir hanım efendilerle izdivacı serbest bırakmıştır.Ne kadar sevaptır konusu Allah’ın takdirindedir.Tabi kişinin tövbesi ve bu işleri ilelebet terk etmesi gereklidir.

Okudunuz mu?  Ahir zamanın dehşetli Fitnesi...

Yorum: Kötü Yola Düşmüş Bir Kadınla Evlenilir mi

Kayıtsız Üye
Daha önce gec ligin vermiş olduğu boşlukla bir çok kez ilişkiye girmiş bir kadinla evlendim yaptıklarından pişman olduğunu söylüyor ama hiç kadir kıymet bilmiyor cahil bosasam daha beter olup daha kötü yollara düşecek kadarda cahil ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  İslamın şartı kaç?

Yorum: Kötü Yola Düşmüş Bir Kadınla Evlenilir mi

arifselim
Madem evlenmişsiniz artık onun ıslah olması için elinden geldiği kadar sabırlı ve destek ol. Eğer senin vesilenle doğruyu bulur ve ıslah olursa inşaAllah sana iki kat sevap vardır. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Beni Dünyaya Çağırma

Kayıtsız Üye
Daha önce gencliginde birden fazla kişiyle iliskiye girmis bir kadinla hayatimi birlestirmek uzereyim kisi hayatina benim girmemle birlikte acikken kapanmayi secti ve gecmis gunahlarindan pismanliklarini dile getiriyor sürekli bana fakat ben ona itimat edemiyorum sürekli gecmisiyle yargilayip ona guven duymadigimi dile getiriyorum pskolojim yerle bir oldu bana bir cikar yol gosterin lutfen..

Okudunuz mu?  Aynı Rüyayı Görüyorsak, Gördüğümüz Rüya Değildir

RZGSNL
Zararın neresinden dönülürse kardır. 7’sinde değil 70’inde de tövbe etse, iyidir bu.
Bence kötülemektense onu tebrik et.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm.Ahir zamanda zor bir sınavdan geçiyoruz onun nasıl ve hangi sebeple nelere maruz kaldığını Rabbim den başka hiç kimse bilemez.Çok şükür ki şu an dini bütün olma yoluna girmiş.Hepimiz;kendimiz ne kadar dini görevlerimizi yerine getiriyoruz,Allah yolunda ne kadar samimiyiz,haramdan ne kadar sakınıyoruz buna bakmalıyız.Birbirinize Cennet yolu kazandırmaya bakın derim.Unutmayın ki geçmişten günümüze Allah yolunda görünüp kalbi gerçekten katı,kirli ve yalancı insanlar var.Rabbim sizi mutlu etsin inşAllah.Birbirinizin kıymetini bilin,birbirinizi sevin,sayın. Amin ecmain

Okudunuz mu?  Asr Suresi Şiiri (Mehmet Akif Ersoy) Resimli mum Işığı ve vel-asr suresi

Kayıtsız Üye
Merhabalar ben daha önce gazinoda çalışan biriydim ve eşimi orda tanidim ama onu tanıdıktan sonra kimseyle isim olmadi ve sagolsun eşim beni ailemden istedi ve evlendik ama evlendikten sonra çok değişti beni eskisi gibi sevmiyor ve boşanalım desem hemen kabul edecek oysaki ben kapandim namaza basladim kendisine ailesine ve oğluna mümkün mertebe ıyi olmaya calisiyorum oğlu beni kiskandigindan dolayı ıstemiyo ve bana sürekli annesinden bahsediyo sen olmasaydın babamla annem geri barışacaktı diyo ben ne yapacağımı sasirdim kendimi bu evde fazlalık yük gibi hisediyorum….

Okudunuz mu?  Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?

Kayıtsız Üye
Ahh be abla.. Allah yardim eder sabret. Dua ni et. Allah sana yeter.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum bende kötü yolda olan biriyle evlenirim yeterki nasuh tevbe etsin


dinimizde hayat kadınıyla evlilik, hayat kadını ile evlenmek, hayat kadınıyla evlenmek

Bu kategoride yer alan Çok güzel bir rüya Hatme'nın fazileti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kötü Yola Düşmüş Bir Kadınla Evlenilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.