Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:54
sizden01
Abone

İmana zarar veren videoları izlemek

İmana zarar veren videoları izlemek

havvas
herkeze hayırlı ramazanlar.benim büyük bir sorunum var.inancım tam kalbimle iman ediyorumdum.bir kaç gün önce yanlışıkla kafirlerin videosunu izledim birde videoya Allahın varlığının kanıdı yazmışlar sırf biz izleyelimde kötü olalım diye.ben izledikten bu yana çok kötü oldum orucumu tutarım namazımı kılarım ama o video benim imanıma zarar vermeye çalıştı.artık oruç tutarken namaz kılarken bir his geliyor öyle bir hiski insanı delirtir bende zor dayanıyorum.mesela namaz kılıyorumya inanmıyormuşum gibi bir his geliyor ee ama ben inanıyorum ? arada bir sanki Allah ve resulüne inanmıyorum gibi bir his geliyor ama ben inanıyorum. neden böyle oluyor bıktım artık:( Allah o videoyu yapanları bildiği gibi yapsın.tek sorun video değil aslında videonun etkisi kayboldu ama bu his halan var sanki ibadetlerim kabul olmuyor ben inanmıyorum gibi.sizce bu vesvesemi ? bana vesvese değilmiş gibi geliyor çünki his gibi 🙁 inandığım halde inanmıyormuşum gibi oluyor

Okudunuz mu?  Ayıp sapık şeyler hayal etmek orucu bozar mı

Cevap: Delireceğim 🙁 yardım edin lütfen

İnanc
SelamunAleykum kardeşim ….
Öncelikle bu vesvesedir . Nefsinin sana oyunudur aldırma kardeşim sende birşeyler demekki nefsin seni yenmeye çalışıyor MaşALLAH …
Öncelikle bunları kafandan sil at o dediğin videoyu bende izledim diye hatırlıyorum 🙂
Boş içerikli videolar 🙂 öncelikle delil olarak Kuran yeter bu sadece bir tanesi eğer bilim ile aran iyise insan anatomisini DNA Hücre Beyin Kalp gibi organları incele hakikatı zaten bulursun kardeşim .
Vesveseyi nasıl yeneceğine gelince ….

Okudunuz mu?  Namazda surelerin okunuş sırası hakkında sorum var.

1.Olarak : Bu tür şüpheler gelince hemen Allah’a sığın
2.Olarak : Namazı dosdoğru ve yavaş kıl ( Tadil-i Erkana uy , Süreleri tane tane ve düzgün oku ) .
3.Olarak : Namaz abdestini eksiksiz almaya çalış
4.Olarak : Kafanı bulandıracak şeylerden uzak dur yaklaşma kardeşim .
5.Olarak : Kuran – ı Kerim oku Mealini oku ozamanda hakikatı bulursun.
6.Olarak : Sana bir site önerim bu sitede yüce Allah’ın hikmetleri delilleri yer alıyor . Zaten olan birşeyi kanıtlamak bile akıl karı değil ancak bazı insanlar şüpheden kurtulması için bu tür paylaşımlar oluyor.

Okudunuz mu?  Tecvid bilmiyorum namaz kabul olurmu

Cevap: Delireceğim 🙁 yardım edin lütfen

havvas
cevap için teşekkürler Allah razı olsun 🙂


Kötü video

Bu kategoride yer alan Kunut Duası İle İlgili Bir Soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmana zarar veren videoları izlemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.