Anasayfa
1 Şubat 2024, 22:00
Gusul
Yönetici

Gusül abdestinde el ile burna su vermek yeterli mi?

Gusül abdestinde el ile burna su vermek yeterli mi?

Kayıtsız Üye
– Selamun aleykum gusül abdeste elimle burnumun içine su veriyorum ama burnumla suyu ama cekmiyorum. Dogru mu?

– Gusul abdestinde ağza verilen suyun gırtlak’a kadar inmesi farz mı? Çok zorlaniyorum .Teşekkürler


Yorum: Gusül abdestinde el ile burna su vermek yeterli mi?

mum
Gusül abdestinde burna ne kadar su verilir

< burnumla suyu ama cekmiyorum. Dogru mu? >
Bu yeterlidir yani su burun içine az girdiyse yeterlidir.
< ağza verilen suyun gırtlak’a kadar inmesi farz mı? >
Hayır sadece ağız normal bir şekilde çalkalanır.


Burnum kırık burnuma su vermem doğrumu[parmakla]

Kayıtsız Üye
öncelikle selamun aleyküm benim burnum kırık sol burnum su almıyor ve nefes problemim var gusül alırken avucumu su alıp işaret parmağımı suya batırıp 3 4 kere su verdim sonra çıkarken tatmin olmadım saçlarım falan kurumadıydı lavaboda su açıp avucuma su doldurup burnumu batırdım gusülüm kabülmüdür [hanefiyim]

Okudunuz mu?  Gusülde bir yerimiz kanarsa gusul abdesti bozulur mu

Yorum: Gusül abdestinde el ile burna su vermek yeterli mi?

arifselim
Aleykum selam. Bir hastalık ve bir engel varsa su verilmese bile gusül sahih olur. Çünkü bir geçerli mazeret vardır. Gusülden sonra vücudun kurumuş ve saatler geçmiş olsa bile unutulan veya yıkanılmayan bir yeri yıkamak caizdir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Ben gusül abdesti alırken sanırım birazda vesveseyle fazla zaman ve su harcıyorum. Bu yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var.
gusül alırken burnuma çok su veriyorum. Özellikle genizimi yakması gerek midir. Çoğu zaman genizimden geçip ağzıma gelmektedir. Buna gerek varmı

tüm vücudumu yıkarken her tarafı ovmaya çalışıyorum. Bu kadar ayrıntıya gerek varmıdır.

agzıma su verdikten sonra, birde gargara yapıyorum. Buna gerek varmıdır.

Okudunuz mu?  Rüyada ihtilam olduğumu gördüm fakat uyandığımda ıslaklık yoktu. Gusül gerekir mi?

Hayırlı günler dilerim.


arifselim
Aleykum selam. Guslün farzı üçtür. Bu farzlar oldu mu gusülde tamamdır demektir. Kendine fazladan yormak, zaman harcamak ve israf etmek asla caiz değildir. Genzinin yanması yada boğazına suyun inmesi şart değildir. Ama burnunun içinin her yerine su ulaşmalıdır. Her yerini ovmak ise sünnettir, farz değildir. Gargara yapma şartı da yoktur.


Kayıtsız Üye
Herkese Hayirli gunler oncelikle

Gusul alirkan Sorunlarla Karsilasiyorum ama vesvese deil bunlar.

İlk olarak buruna Su verirken (bol bol veriyorum) burun sızlamıyo vr bunun yuzunden 6 kere Vermek Zorunda oldugum bile oluyo burnum 3 kere sizlayana kdr dev ediyorum.
Bu konuda ne yapmalıyım Burun sizlamasi gereklimi?

Birde gusül abdestimi sünnetleri ile yapiyorum ama İhtiyacim olan sey baska yerde ise onu almak için sudan cikiyorum Mesela şampuan vs suya girerken tekrar niyet etme ve Tekrar gusle Baslama hissi oluyo oyle yapiyorum (Lavabo ile Banyo arasinda Kapi var bu arada )
Ne yapmam gerek?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce tıraş olurken kesik olursa ve kanama olursa

arifselim
Hayırlı günler. Burna iyice su verdin mi iş bitmiştir. Zorlamaya gerek yoktur. Fazladan kendini sıkmak ve zorlamak boş ve gereksizdir. Gusül alırken bir şey için ara vermek gusle engel değildir. Yeniden başlamaya veya yeniden niyet etmeye de gerek yoktur.


Eflatun Saçlı
Buruna 3 kere su verildiyse lakin 3’ün de de istediği sonuca ulaşılmadıysa? Örneğin deliklerin birinden su çekilemiyorsa ya da iyice içinin her tarafına girdiği hissedilmiyorsa? 4. ve 5. kez vermek zorunlu mudur?

Yani bir değil,üç kere de denedik ama suyun burnun içine,kemiğine kadar vs. tamamen dolduğu konusunda yetersiz hissediyoruz ya da gerçekten tam dolmadı,burun aslında tıkalı değil ama bir deliğinden çekebiliyorken öteki deliğinden birden gitmedi. Yine de kafi midir? Bu konudan muzdaribim,vesvese mi yapıyorum bilmiyorum ama her seferinde daha iyisini yapabileceğimi düşündüğümden tekrar tekrar deniyorum. Suyun boğaza,gırtlağa,genize kadar gelmesi suyun burnun içini tamamen doldurduğuna delil midir,istenilen ölçüye kadar su çekildiğine delil midir yani? Bir de ağza su alındığında gargara yapıyorken de boğaza kadar inmiyorsa bilerek biraz su yutulsa kalanlarıyla ağız çalkalnıp tükürülse olur mu? Şimdiden teşekkürler,haklı olarakta sabrınız taştıysa özür dilerim.

Okudunuz mu?  Askerde Duş Saatleri Ve Gusül?

Hoca
< 4. ve 5. kez vermek zorunlu mudur? >
Burun deliği tıkalıysa kendinizi zorlamayın. Siz üç defa su verin yeterlidir


ramses01
benim bir sorum olacaktı gusül abdestine niyet ediyorum avret yerlerini yıkıyorum 3 ağız 3 burun sonra namaz abdesti 3 kez kafama 3kez sağ ve sol omuz su döküp bütün vucudumu yıkıyorum ama gusülde sünnet olan namaz abdestiniş alırken ayağımı 3 kez yerine 1 kez yıkadığımın farkına vardım kabul olurmu teşekkürler

Okudunuz mu?  Kadın doğum doktoruna muane olduktan sonra gusül abdesti almadan namaz kılabilir miyim

öncelikle selamunaleyküm ben gusül abdestini önce besmele çekiyorum avret yerlerini yıkayıp 3 kez ağıza 3 kez buruna namaz abdesti alıp 3kez başa sağ ve sol omuza alıp heryerimi yıkıyorum ve 40 dakika sürüyor asıl sorum gusül abdestini aldığım sırada sünnet olan namaz abdestini alırken ayağımı 3 kez değilde bir kez yıkadım sol ayağımı 3 kez yıkadım sağ bir kez oldu sonrqadanb fark ettim kabul olurmu. TEŞEKKÜRLER


ACİLSERVİS
Guslün farzlarını yerine getiriyorsun guslün geçerlidir. Guslün sünnetlerini okuyup sırasına göre uygulaman gerekir.


ramses01
Peki farzlarının hepsini eksiksiz ama sünnetin birini hatalı yaparsak kabul olunur mu

Guslun sünnetlerinden birini yanlış yapsak farzları kesin yapsak kabul olurmu

Guslun sünnetlerinden birini yanlış yapsak kabul olurmu


ACİLSERVİS
Cümlelerini düzelttim tarz değil farz olarak bilmelisin. Farz ve sünnetin anlamlarını kesin olarak bilmen lazım bunlar sadece gusülde değil ibadetin her yerinde karşına çıkar. Guslün sadece farzlarını eksiksiz yapanın guslü geçerli olur. Eksik sünnet gusle engel değildir.

Okudunuz mu?  Kurumuş meniye basmak yada dokunmak namaz abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleyküm.
Ben guslü alırken burnuma 3. defa suyu verirken farkında olmadan az verdim. Ama genzime kadar az da olsa suyu çektim ve o yanma diye tabir ettiğimiz işlemi uyguladım.

Sorum şu: Gusülde gerekli olan mübalağa dediğimiz işlemi bu sebepten uygulamadım diye düşunüyorum. Acaba guslüm oldu mu ? Cevabınızı bekliyorum hocam. Saygılar.


Kuveys
Öncelikle aleykum selam kardeşim.Mübalağa gerçek anlamındaki gibi abartma fazladan olan is yani sünnete girer.Guslun kabuldur.


mhmttttttt
Iyi gunler gusül abdesti alir iken 3 defa başa 3 defa sag omuza ve 3 defa sol omuza su dokulmesi ve her dokunmede ovunulmasi mecburimi.
Ben duş başligi ile aliyorum abdestimi ve onda devamli su aktigi için ilk önce basima suyu tutarak ve akar vaziyette iken vucudumu ovaliyorum sonra sag tarafimi su akar vaziyette ovaliyorum ve sonra sol tarafimi kabul olurmu yoksa duş basligini 3er kez tutup her tuttugumda ovalanmalimiyim

Okudunuz mu?  Gusülde tırnak kiri olması

Hoca
< her dokunmede ovunulmasi mecburimi. >
Hayır. Bir defa dökmek farzdır yeterlidir, 3 defa sünnettir.
Ovulması da sünnettir farz değil


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam gusül abdesti alırken burun deliklerine ayrı ayrı mı su vermek gerekir yoksa sağ ve sol burun deliklerinden birisi ile su çekmek yeterli mi cevap verirseniz sevinirim teşekkür ederim


mum
Su buruna tek elle ve iki burun deliğine verilir.


Kayıtsız Üye
Hanefiler de boğaza su vermek farz mıdır sünnet midir. Boğazıma su veremiyorum çok zorlanıyorum ağzımı iyice yıkayıp bende suyu yutuyorum boğazıma geçsin diye. Bu arada oruç iken gusül almam gerekti ağzımı iyice çalkaladım suyu yutmamak için namaz abdesti alırken gibi yaptım hatta baya uğraştımHanefi ye göre uygun olmuş mudur. Sürekli vesvese içindeyim gusül konusunda ya kabul olmazsa diye hep kendimi yiyorum teşekkürler.

Okudunuz mu?  Gusul abdestinde bilmeden yapılan hata

mum
< Hanefiler de boğaza su vermek farz mıdır sünnet midir. >
Hiç bir mezhebe göre boğaza su alınmaz. Sadece ağza bir avuç su almak hanefi ve hanbelilere göre farzdır
Kendinize eziyet etmeyin


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hayırlı geceler ben güsül abdesti alırken burnuma su girmediğini hissediyorum ve baştan başlamıyorum elim ıslak olduğu için burnumu içini ıslatıyorum ve güsül abdestine devam ederken 1 tanesini hissettim bu akşam diğer 2 tanesini hissetmedim burnumu yıkayacağım var diyerek sonrasında güsül abdesti devam ederken 2 kere daha burnumu yıkıyorum ne yapmam lazım

Okudunuz mu?  Rüyada cinsel organ görmek gusül abdestini bozar mı ?

Ad4m
Kardeş 3 defa burnuna suyu çektiysen yeter.Neden zorluyorsun ?
Eğer burnun tıkalıysa avucuna suyu al,burnundan çekebildiğini çek.Bu işlemi 15 defa yapmana gerek yok.Sünnet olan 3 defadır.
Şeytanın vesvesesini dinleme.


Kayıtsız Üye
Merhabalar, ben gusül abdesti alırken normal şekilde alıyorum 3 kere ağıza 3 kere buruna şekilde yaptım yalnız devam ederken gusülün sonlarına doğru elimle değil fıskiyeden akan sudan ağzıma su aldım geri suyu çıkarttım bunun bir sakıncası olur mu vesvese yapıyorum sürekli.


ACİLSERVİS
Gusül alırken robot olmak zorunda değiliz. Başında ortasında sonunda ağzımıza burnumuza su vermişiz ne sakıncası var. Şeytana uyup farklı icatlar çıkarmayalım ilmihali bol bol okuyup gereken bilgiyi öğrenelim.


Kadrr
Selamün aleyküm ben gusül alırken tek avuçla değil iki avuçla ağza burna su alıyorum gusül kabul olur mu acaba


ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. guslün farzlarını ve sünnetlerini mutlaka öğren zaten bilmek zorundasın bu senin dini görevin yerine getir. Bir sünneti terk etmek guslün kabulüne engel değil. Guslün olur. Kepçeyle de versen tasla da versen tabakla da versen guslün olur ama doğrusu sağ elle verip sol el ile temizlemektir.

Okudunuz mu?  Euzu besmele çekmeden gusül abdesti alınırmı veyahut kabul olurmu?

gusül abdestinde burna nasıl su verilir, gusül abdestinde burna ne kadar su verilir, gusulde burna su verme

Bu kategoride yer alan 12 yaşındayım regl olmadım rüyamda ayıp şeyler gördüm başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestinde el ile burna su vermek yeterli mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.