Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:46
missa92
Abone

Mehdi ve Deccal ile ilgili hadisler

Mehdi ve Deccal ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Mehdi’nin geleceği doğrultusundaki hadisler sahih midir yoksa zayıf mıdır?


Cevap: Mehdi ve Deccal ile ilgili hadisler

sorularla islam
Hz. Mehdi’nin karşısındaki Deccal ile ilgili hadisleri açıklayalım

Deccal’i öldürecek kişi Hz. İsa olacaktır.

Hz. Mehdi sevgi insanıdır, tüm dünyayı dostluğa ve kardeşliğe çağıracaktır. Hz. Mehdi iyiliği emrederken tabi ki karşısında dünyanın kargaşaya boğulmasını isteyen ve sürekli fitneler çıkaran, Hz. Mehdi’ye tuzaklar kuran Deccal olacaktır. Deccal hadislerde şöyle tarif edilir:

Okudunuz mu?  Hatim çizelgesi nedir?

(Gaflete düşmemek için Deccâl’ın ba’zı alâmetlerini bildiriyorum. Boyu kısa, ayakları çarpık, saçları kıvırcık, bir gözü sakattır.) 1

Deccal bütün yeryüzünü 40 günde dolaşacaktır. 2

Uçakla, 40 günde bütün dünyayı gezmek mümkün oluyor. Şu anda da turlar düzenliyorlar, kısa sürede dünyayı boydan boya geziyorlar. Ama eskiden insanlar dünyayı gezmek için 40 yıl geçiyor, yine de gezemiyorlardı. Ama şu an 40 günde dünyayı dolaşmak mümkün. Deccaliyetin devrinde hava vasıtalarının, ulaşımın ne kadar hızlı olacağını Peygamberimiz bize keşfinden, oluşmasından 1400 yıl öncesinden bildiriyor.

Okudunuz mu?  Umreye gidene yardımcı olmak

Deccal öyle bir nara atacak ki yer ile gök arasındakilerin hepsi duyacak. 3

Yani radyolardan, televizyonlardan, her yerden sesi duyulabilecek, dünyanın her tarafında ses iletişimi, görüntü iletişimi mümkün olacak, hadis buna bakıyor.

Deccal’in şark ve garp ehlinin rahatlıkla duyabileceği tizde üç sayhası (narası) vardır. 4

İşte radyo, televizyon, internet. Bu tarz teknik aletlere dikkat çekiliyor.

(Deccal) O, Ben alamlerin Rabbiyim dediği zaman (Allah’ı tenzih ederim)… 5

Okudunuz mu?  Evli bir erkeğin,imam nikahı ile dul bir bayanla evlenmesi uygunmudur.?

Materyalizm ne diyor? Allah biziz diyorlar, madde diyorlar haşa. Bütün kainat maddenin tamamı Allah’tır diyorlar haşa. İnsanları Allah’tan uzaklaştıracak, ateizme çekecek bir tavır içinde oldular. Bu da dünyanın %99’unu kapladı. Materyalist sistem.

Deccal, ‘Haydi dağılın insanlara onların Rabbi olduğumu söyleyin 6

Şimdi de materyalist sistemde insanların dünyaya dağılıp Allah’a karşı inançsızlığı savunmalarını telkin ettiler. Ve dünyada geniş çaplı Leninist, materyalist, ateist bir yapılanma oluştu. Bu Deccaliyettir.

Deccal pek bilgin olmayacak fakat herkesi kandırmayı becerecek. 7

Okudunuz mu?  Kerem ismini cocuğuma koyabilirmiyim

Hakikaten dünyanın %99’unu rahatça kandırdı deccaliyet. Darwinist, materyalist inançla onları Allah inancından başka yöne çekti. Deccaliyetten kastedilen budur.

Deccal bir nehre gelecek, akmasını emredecek, akacak, sonra yukarıya dönüp akmasını emredecek, akacak, kurumasını emredecek ; kuruyacak… 8

Yani şu an ahir zamandaki teknolojiye işaret ediyor. Mesela bir barajın suyu istenildiğinde kesiliyor, ırmağın bütün akışı duruyor. Irmak yatağı tamamen kurutuluyor. Ama eskiden böyle bir baraj sistemi olmadığı için, böyle bir teknoloji de olmadığı için böyle bir olay olmuyordu. Ama ahir zamanda oluyor. Bu kadar geniş çapta ilk defa bu yüzyılda oluyor. Barajlar kuruldukça ırmak yatakları kurutuldu. Irmak yatakları başka yönlere çekildi. Bunu ahir zamanda deccal devrinde olacağını Peygamberimiz belirtiyor. Tabi insanların büyük bölümü Deccale bilerek değil de bilmeden eline düşmüş olacaklar. Materyalist olan bir insan bilerek deccale uymuş olmuyor. Bilmeden deccale uymuş oluyor. Ben deccale uyayım diye gidip uyuyor değil. Yahut mesela yobazlar da biz Deccale uyalım diye uymuyorlar. Farkına varmadan Deccale uymuş oluyorlar. Deccalin özelliği o.

Okudunuz mu?  Kayın ateştir hadisi ve kaynağı

Mesela bakın, o devirdeki teknolojiyi nasıl anlatıyor, deccaliyetin devrinde. Deccalin havadaki hali anlatılıyor.

(Deccal’in) Önünde duman, arkasında yeşil dağ bulunacak… 9

Bulutların içerisinde uçak ne oluyor? Dumanın içinde gidiyor. Aşağıya baktı mı yeşil dağları görüyor. Dağları, ovaları görüyor. Çok net olarak Peygamberimiz o dönemi anlatmış.

Okudunuz mu?  Eûzü bi kelimatillahit-tammati min şerri ma haleka ve zerae... diye başlayan şeytandan korunma dua

(Deccal) Bulutları sağ eliyle tutacak, Güneş’i battığı yere kadar kavrayacak…

Uçak bulutların içinden gittiği için sağ eliyle, yani sağ el demek güç demek. Bulutların içinden geçecek. İnsanlar bulutların içinde seyahat edecek deccaliyet devrinde. Hem Mehdiyet hem deccaliyet devrinin teknolojisi anlatılıyor. Güneş’i battığı yere kadar kavrayacak… Uçakla giderken güneş batmıyor. Güneş’in battığı yönde ilerliyor uçak. Uçağın hızına işaret edilmiş oluyor.

Okudunuz mu?  Cünüplük ile ilgili hadisler hangileridir?

Tarihe baktığınızda hep Deccal’lerin yenildiğini görürsünüz, kötüler, şeytanın izinden gidenler asla galip gelemezler. Ahir zamanda da Deccal Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın karşısında çok büyük bir yenilgiye uğrayacaktır. Deccal ile ilgili peygamberimizin söylediği hadisleri anlatmaya devam edeceğim.

Kaynak:ahirzamanalametleri

1. [Ebû Dâvüd]

Okudunuz mu?  Çocuklarda vesvese

2. (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul El-Hüseyin El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 216)

3. (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul El-Hüseyin El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 219)

4. (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul El-Hüseyin El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 216)

5. (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul El-Hüseyin El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 218)

Okudunuz mu?  Dişlerin üzerindeki beyaz yumuşak tabaka (krem gibi) gusul abdestine mani mi?

6. (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul El-Hüseyin El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 218)

7. (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul El-Hüseyin El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 216)

8. (Hammadoğlu Nuaym) (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul El-Hüseyin El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 213)

9. (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul El-Hüseyin El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 219)

10. (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul El-Hüseyin El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, s. 219)

Bu kategoride yer alan Müslüman bir kadın müslüman olmayan bir erkekle evlenebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mehdi ve Deccal ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.