Anasayfa
13 Mayıs 2022, 22:14
missa02
Abone

Haram lokma ve duanın kabul olmaması meselesi

Haram lokma ve duanın kabul olmaması meselesi

Kayıtsız Üye
Eğer birisi haram lokma yerse 40 gün ibadetleri kabul olmaz diye bir şey duymuştum. Eğer bir insan dışarda yemek yerse ve içinde domuz eti varsa bu geçerli olur mu? Haram lokmadan kasıt gayrimesru yollarla kazanmış olan midir yoksa domuz mudur?

Okudunuz mu?  Yengeç yemenin hükmü nedir helalmidir?

Yorum: Haram lokma ve duanın kabul olmaması meselesi

muvaffak
Haram lokmadan kasıt Allah adına helal olarak kesilmemiş hayvan eti, haram yolla kazanlımış malın harcanması, içki içilmesidir. Eğer domuz eti bilerek yeniliyorsa o da bu kısma dahil olur.


haram yiyenin duası

Bu kategoride yer alan İslamda erkeklerin ayak kıllarını almakda nasıl bir sakınca vardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram lokma ve duanın kabul olmaması meselesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.