Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

Hz. Muhammed Neden Çok Evlilik Yapmıştır

Hz. Muhammed Neden Çok Evlilik Yapmıştır

Ahmet Nazlı
İslam da evlilik konusunda insanların bir çok kadınla evlilik yapması yasaktır. Peygamber efendimiz 11 evlilik yapmıştır. Fakat bu evliliklerin hepsinin ayrı bir anlamı ve yapılmasını gerektiren nedenler vardır.

İslam’ı kabul etmeyen veya dinimize fazla inanmayan kişilerde Peygamberimizi kötülemek amacıyla böyle iftiralar atmaktadırlar. Nisa Suresi 3.Ayette en fazla 4 kadınla evlenileceği belirtilmektedir. Bu durumda Peygamber efendimizi kötüleyen ve yaptığı evliliklerin fazla olduğunu söyleyenler haklı gibi durmaktadır. Ama aslında bir başka ayet olan Ahzab Suresi 52.Ayette ise, Bundan sonra artık başka kadınlarla evlenmen, elinin altında bulunan cariyeler hariç, güzellikleri hoşuna gitse bile, bunların yerine başka hanımlar alman sana helal değildir diye belirtilmektedir. Ahzap Suresinde geçen bu ayet Peygamberimize elinin altında bulunan yani evlendiği kadınlarla ayrılmaması ve evliliğine devam etmesi konusunda izin veren bir ayettir. Fakat cariyelerden başka kadınlarla evlenmesini de kesinlikle yasaklar. Bu nedenle Peygamber efendimiz, yaptığı evlilikler bakımından kesinlikle eleştirilmemelidir çünkü evliliklerinde bir sakınca yoktur. Hz. Muhammed için dinimiz çok kadınla evlenmesini yasaklamamıştır fakat evlendiği kadınlarla da boşanması yasaklanmıştır. Kuranda geçen bir ayette, Peygamber efendimiz ister boşanmış olsun yada eşleri dul kalmış olsa bile, Müslümanların anneleri oldukları için başka evlilik yapmaları zaten yasaklanmıştır. Bu nedenle Peygamberimiz zaten bu nedenden dolayı eşlerinden istese de boşanamazdı. Fakat Peygamber efendimizin yaptığı evliliklerin bir amacı yani nedeni vardır.

Okudunuz mu?  İnsan beşerdir, şaşar...

Yaptığı ilk evlilik olan Hz. Hatice ile, Peygamber efendimiz 25 ve Hz. Hatice ise 40 yaşındaydı. Yani aradaki yaş farkına bakarsak Peygamberimizin bir amaç için yani sosyal bir neden için bu evliliği yaptığı söylenebilir. Peygamberimiz. Hz. Hatice hastalandıktan sonra ve ölene kadar başka kimse ile evlenmemiştir. Peygamberimiz 50 yaşına geldiğinde Hz. Hatice vefat etmiştir. Bundan sonraki evliliklerini ise, 53 ve 56 yaşları arasında yapmıştır. Peygamberimiz, bundan sonraki yaptığı evliliklerde ya sosyal nedenler yada o dönemin reform nedenlerinden dolayı yaptığı bilinmektedir…

Okudunuz mu?  Hal ve Kal ehli olmak/ Hasbihal.

Cevap: Hz. Muhammed Neden Çok Evlilik Yapmıştır

Kayıtsız Üye
güzel paylaşım faydalı bilgi verdiniz neden olduğunun öğrendim


Peygamberimizin yaptığı evlilikler hakkında

yagomago
peygamberimiz neden çok evlilik yapmıştır


peygamber efendimiz neden çok evlilik yapmıştır, peygamber efendimiz neden çok evlilik yapmistir, hz Muhammed neden çok evlilik yapmıştır kısaca

Bu kategoride yer alan İnsanlar neden ağlar ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Muhammed Neden Çok Evlilik Yapmıştır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.