Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

Allah Neden Bir Çok Din Göndermiştir

Allah Neden Bir Çok Din Göndermiştir

Ahmet Nazlı
İslam da merak edilen ve üstünde çok durulan konulardan biride Allah’ın neden tek değil de bir çok din yarattığı konusudur. Evet insanlar düşündüğü zaman neden tek din yerine bir çok din yaratılmıştır sorusu akılları kurcalamaktadır.

Okudunuz mu?  Bir anı ve istiklal marşımızın sırrı

Bu durum ile ilgili Kuranda geçen Ali İmran suresinde Allah şöyle buyurmaktadır; Allah katında kabul edilebilir tek din İslam’dır. Bu anlamda Allah, İslam dininin bu dünyada benimsenmesi gereken din olduğunu da açıkça belirtmektedir. İslam’ın gerçek anlamı her şeye kadir olan Allah’a teslim olmaktır. Gerçektende durum böyledir ve Allah bir çok din yaratmıştır ve bu dinlerin her birine inanan ve saygı gösteren değişik inançlarda topluluklar vardır. Allah, bu durumda zaten bütün Elçilerini tek bir dine inandırmak ve insanları İslam’a yöneltmek için göndermiştir. Hz. Ademden Hz. Nuh’a, Hz. İsa ve Hz. Muhammed’de kadar bu böyle olmuştur. Bütün Peygamberlerimiz kendilerine düşen ve Allah’ın kendilerine emrettiği gibi İslam’ı bütün dünyaya benimsetmek için çaba göstermişlerdir. Peygamber efendimiz bu bağlamda Dünyaya tam olarak 124.000 Peygamber geldiğini de belirtmektedir. Gerçekten bütün Peygamberler Allah’ın varlığını ve onun tek olduğunu insanlara anlatmaya çalışmışlardır. Bu amaçtan başka hiçbir amaçları da yoktur. Çünkü Allah Peygamberlerden bunu istemiştir ve bu nedenle de dünyada varlığı kabul edilen ve diğer dinlere göre çok üstün olan İslam, her insanın kabul edip inanması gereken bir dindir.

Okudunuz mu?  Kim Allâh'tan korkarsa, Allâh ona bir çıkış yolu ihsân eder

Peygamberlerimiz, bağlı oldukları kavimlere ve dönemin kafirlerine, Allah’a inanmayan, inkar edenlere İslam’ı anlatarak aynı zamanda Allah’ı onlara benimsetip inanmaları ve bu şekilde kurtuluşa erebileceklerini anlatmışlardır…


Cevap: Allah Neden Bir Çok Din Göndermiştir

Kayıtsız Üye
Allah her kavme bir peygamber göndermiştir. Allah’a kulluk görevlerini yerine getirmeleri için.

Okudunuz mu?  Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara

Cevap: Allah Neden Bir Çok Din Göndermiştir

yasemin
Çoklukta , birliği tevhidi oluşturmak için


Allah neden din göndermiştir, Allah niçin vahiy göndermiştir, Allah neden bir tane değil de birden fazla peygamber gondermistir

Bu kategoride yer alan Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah Neden Bir Çok Din Göndermiştir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.