Anasayfa
6 Temmuz 2021, 0:07
Sohbet
Yönetici

Şeytan haset ile ilgili vesvese verir mi ?

Şeytan haset ile ilgili vesvese verir mi ?

Reiss
şeytan haset ile ilgili vesvese verir mi ?


Cevap: şeytan haset ile ilgili vesvese verir mi ?

ebediyyetyolcusu
Esselamü aleyküm,

elbette ki iblis şeytan insanı Allah yolundan alıkoymak ve cehennem ehlinden olması için her türlü yola başvurur. Haset kıskançlıktır ve şeytan aleyhillane bu yolu Hz. Ademin oğulları Habil ile Kabil arasında kullanmıştır. İlk cinayet bir kardeşin diğerini kıskançlık yüzünden öldürmesi ile oldu.

Okudunuz mu?  Birlikte Yaşamanın Getirdiği Görev Ve Sorumluluklar

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Onlara Adem’in iki oğlunun gerçek olan haberini oku: Onlar (Allah’a) yaklaştıracak birer kurban sunmuşlardı. Onlardan birininki kabul edilmiş, diğerininki kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen) Demişti ki: "Seni mutlaka öldüreceğim." (Öbürü de)"Allah, ancak korkup-sakınanlardan kabul eder." (Maide Suresi, 27)

Okudunuz mu?  Masal tatlı dil

"Eğer beni öldürmek için elini bana uzatacak olursan, ben seni öldürmek için elimi sana uzatacak değilim. Çünkü ben, alemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım." (Maide Suresi, 28)

"Şüphesiz kendi günahını ve benim günahımı yüklenmeni ve böylelikle ateşin halkından olmanı isterim. Zulmedenlerin cezası budur." (Maide Suresi, 29)

Okudunuz mu?  İslami Kısaltmalar (cc. sav. as. ra. r.anh. rh. ks.)

Sonunda nefsi ona kardeşini öldürmeyi (tahrik edip zevkli göstererek) kolaylaştırdı; böylece onu öldürdü, bu yüzden hüsrana uğrayanlardan oldu. (Maide Suresi, 30)

Bu kategoride yer alan Kararan Kalp Nasıl Temizlenir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytan haset ile ilgili vesvese verir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.