Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:55
sizden01
Abone

Tenasül uzvuna dokunmak ve abdest

Tenasül uzvuna dokunmak ve abdest

acizkul
Tenasül uzvuna bir bez veya iç çamaşırı ile dokunmak abdesti bozar mı el ile temas edilmiyor sadece iç çamaşırı veya bir bezle ?


Cevap: Tenasül uzvuna dokunmak ve abdest

karadamlalar
bu konuda 2 hadis vardır. birinde Peygamberimiz "kim zekerine dokunursa abdest alsın" demiştir, diğerinde kendisine bu uzva dokunana abdest gerekip gerekmediğini soran birine "o senden bir parçadır" demiştir, yani diğer parçaların gibi buna dokunman da bozmaz demiştir. bu durumda ilk hadis bu işin müstehab olduğunu gösteriyor, yani dokunmak abdesti bozmaz fakat abdest alınması daha iyi olur. elle veya bez, çamaşır üstünden dokunmak da bu hükmü değiştirmez.

Okudunuz mu?  Şirk mi işledim

Cevap: Tenasül uzvuna dokunmak ve abdest

HAK.ISLAM
hanefi mezhebine göre çıplak el ile dokunmak abdesti bozmaz.

Şafi mezhebine göre çıplak el ile tenasül uzvuna dokunmak abdesti bozar. hatta bir anne bebegininkine bile dokunsa bozar.

hanefi mezhebinde abdest bozmasa bile ihtiyate binaen veya şafi mezhebinde abdesti bozan birşeyi yapmamak müstahaptır. ona göre hanefi mezhebinde olan birisi abdestini tekrar almasıda müstahaptır.

Okudunuz mu?  Selam almamak kul hakkı mı?

hanefi mezhebinde zaten çıplak el ile değmesi bile bozmaz demiştik.

Şafi mezhebinde ise bir bez ile dokunulması veya iç çamaşırın üstünden dokunması abdesti bozmaz. şart çıplak el ile dokunulması ile bozulmasıdır.


tenasül uzvuna dokunmak abdesti bozar mı, tenasül uzvuna eliyle dokunmak abdesti bozar mı, iç çamaşırını ellemek abdesti bozarmı

Bu kategoride yer alan Kadir gecesi alkol almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tenasül uzvuna dokunmak ve abdest Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.