Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Ölen babaya hayr yapmak

Ölen babaya hayr yapmak

ebuturab
Bir adam fakir olarak öldü. Geride kalan bir oğlu, babasının mirası ile zengin oldu. Babası için hacca gitmesi mi, yoksa çeşme ve benzeri bir hayır yapması mı evladır?

Cevap: Babasına hac farz olmadığına göre, insanlığa faydalı olan Kur’an kursu yapmak, talebelerini yedirip giydirmek, nafile olarak hacca gitmekten evladır.

Okudunuz mu?  Ezan okunurken namaz kılmak

Cevap: Ölen babaya hayr yapmak

AKBİLE
babası için hayır yapması en güzelidir yetim sevindirmesi sadaka vermesi fakir fukara giydirp yedirmesi en güzel hayırlardan olacaktır


Yorum: Ölen babaya hayr yapmak

Kayıtsız Üye
Ben babami dört ay önce kayip etim ve benim dünyam yikidi meyerse çok zor birşeymiş herkese teseli veriken şimdi bana teseli bile işlemiyor. Ben babami çok özleim ,babami bir kere daha dünya gelsim yine onu kizolar gelirdim ben babamla çok gurur duyorum .babam mekani cenet osdun ruhunşad olsun. Seni çok seven kizin

Bu kategoride yer alan Ölünün mezarından toprak almak ve mezardan çiçek koparmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölen babaya hayr yapmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.