Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:55
sizden01
Abone

ALLAH kendisi için bir haramdan vazgeçen kuluna daha hayırlısını verir hadisini açıklarmısınız

ALLAH kendisi için bir haramdan vazgeçen kuluna daha hayırlısını verir hadisini açıklarmısınız

burcealtug
Şöyle ki bu hadise göre kul ALLAH rızası için bir haramı terk ettiği zaman ALLAH ona daha güzelini nasip eder. hadisini açıklarmısnız?
Örnek yeni kapandım ve sırf ALLAH korkusundan yaklaşık 3 ay oldu ve geçen hafta istediğim dupleks teraslı evi aldık. Hemde çok uygun fiyata. Bunun akabinde aklıma bu takıldı. Birde ben şeytanın aldatmacasına kapılıp sadece yerine daha iyisini verecek beklentisi içine girerek bu ameli etmiş gibi hissediyorum. O zaman ALLAH ahireten payımı azaltırmı?Bundan da korkuyorum.

Okudunuz mu?  Tövbe aklımdan kötü şeyler geçiyor

Cevap: ALLAH kendisi için bir haramdan vazgeçen kuluna daha hayırlısını verir hadisini açıklarmısını

ebediyyetyolcusu
burce kardeş,

rahat ol, Allah’ın emrini yerine getirerek örtünmüş ve bunu da Allah rızası için yapmışsın. Allah C.C kuluna lutfettiği zaman ona dünyada da ahirette’de verir.

Okudunuz mu?  Mezheplere göre namaz kılmıyanların cezaları nedir?

Ben kapandim diye şöyle oldu böyle oldu diye düşünme hiç.

Şeytan’dan Allah’a sığın !

Ve de ki: "Rabbim, şeytanın kışkırtmalarından Sana sığınırım."
(Mü’minun Suresi, 97)
Ve onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım Rabbim."
(Mü’minun Suresi, 98)

Bu kategoride yer alan Boy abdesti alırken bir banyodaki kirli yere dokunmak, problem olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

ALLAH kendisi için bir haramdan vazgeçen kuluna daha hayırlısını verir hadisini açıklarmısınız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.