Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

İslamda Bela Okumak

İslamda Bela Okumak

Ahmet Nazlı
İnsanların en çok yaptığı kötü davranışlardan biride Bela okumaktır. Neden bu kadar çok bela anar insanlar gerçekten bilinmez? Fakat Allah katında çok büyük bir günaha neden olmaktadır bu davranış.

Kendinize, malınıza ve çoluk çocuğunuza Beddua etmeyin! Duaların kabul olduğu bir saate rastlar da bedduanız kabul olur. Bu ifadeler durumu çok net bir şekilde özetlemekte ve insanların mutlaka kendilerini bela okumaktan uzak tutmaları gerekmektedir. Bela okumak yani Beddua etmek o kadar günahtır ki Allah katında son derece günaha girersiniz. Son zamanlarda insanlar ne yazık ki çok çabuk bela anmakta ve günah olduğunu hiç düşünmeden sorumsuzca bu kötü davranışın içine kendilerini sokmaktadırlar. Böyle bir duruma düşmek elbette kötüdür ve beddua ettiğiniz kişi belki de buna layık olmayan bir insandır. Allah bu durumu en iyi şekilde bilir ve yapılan beddualarında nasıl kabul olunacağını yine en iyi bilendir. İnsanlar, bunu düşünmeden bir birlerine hakaretlerden daha çok bela okuyarak son derece kötü bir durumun içine kendilerine sokarlar. Beddua ettiğiniz kişiye ulaşmayan beddualar yani kötü düşünceler belki size yada bir yakınınıza bulaşabilir. Bu şekilde olması da elbette üzücüdür ve insanlar bu durumun farkına varmaları kendi açılarından iyi olacaktır. Sinirlenseniz ve çok büyük bir strese girseniz dahi Bela anmaktan uzak durarak Allah’ında kullarından bu davranışı istemediği için zaten oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Hafız şiir

İslam da, beddua ve bela okumanın asla yeri yoktur. İnanların da bunun farkına vararak asla bu kötü alışkanlığın yanından geçmemeleri gerekmektedir. Yapılması gereken bela okumamak ve bu şekilde davranan insanları da uyarmak olacaktır…


Cevap: islamda Bela Okumak

HafızHarun
Dediğiniz tamamen yanlıştır. Beddua okumak değil günah, caizdir. (BKZ. Cübbeli Ahmet Hoca Konuşmaları, CİNE5’teki Hocaefendinin Konuşmaları) Eğer beddua ettiğin kişi senin hakkına girmişse sen hakkın alınmış, mazlum yerine düşersin. Bu yüzden seni mazlum eden kişiye beddua edilebilir. Çünkü senin hakkını almış. Paylaştığın paragraftada şu geçmekte; Kendinize, malınıza ve çoluk çocuğunuza Beddua etmeyin! Duaların kabul olduğu bir saate rastlar da bedduanız kabul olur. Yani Allah C.C , paylaştığınız metinde diyorki KENDİNİZE, KENDİ MALINIZA ÇOLUK ÇOCUĞUNUZA yani kendiniz ve ailenize etmeyin olur da tutar diyor. Başka bir şey ise ”belki size yada bir yakınınıza bulaşabilir” lafı beni gülmekten ağlattı, beddua ettiğin kişide senin hakkın yoksa sana geri döner. Beddua’nın İslamda Yeri vardır, Allah mazlumların bedduasını kabul eder. Sen şimdi bu sayfayı açan milyonlarca kişinin hakkına girdin yanlış bilgi verdin. sen onu düşün 🙂

Okudunuz mu?  Mevlana'dan Resimli Sözler Dini Resimler

Yorum: İslamda Bela Okumak

Kayıtsız Üye
kardeşim sen diyorsun bela öyle bis bisiki cin den seytandan buyuden musmadan tilsimdan daha bis suhan ben bundan çok çek tayim biz toplam 6 kişiyiz hergun aynı işe gider gibi yemek yeme gibi bela okuyoz birbirimize hepimiz ın huzuru kaçtı rızkimiz kalmadı önceden hiç bilmiyodum araştırdım meğersem bir bela okumak uhud dağı kadar müsbet yağdırıyor biri çıksın desinki bela okuma yi güzel sanyonuzda bela felç etti pizkolijimi bozdu bela ileti Allah kabul etmesin belayı biz hata yaptık kimse hata yapmasin

Okudunuz mu?  Süleyman Hilmi Tunahan (ks) Hazretlerinin veciz sözleri

Yorum: İslamda Bela Okumak

Kayıtsız Üye
Yanlis bilgi…mazlumun duasından baska zalime yapabilecegi bir sey yoktur.bu sebebten zulm eden,hak yiyen,hayat karartan insanlara beddua etmiycen de ne edicen.


Kayıtsız Üye
Allah tan yardim dileyeceksin. Hastalaninca bela mi okursun yoksa dua mi ? Aciz bir duruma dustun sukurmu edersin, isyanmi?

Okudunuz mu?  Kalp Kırmak Gönül Yıkmak Şirkten Sonra En Büyük Günahtır

bela okumak, bela okumak günah mı, bela okumanın zararları

Bu kategoride yer alan Allah için ağlamak... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Bela Okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.