Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:57
missa7-2
Abone

Diğer Peygamberler zamanında namaz ibadeti var mıydı?

Diğer Peygamberler zamanında namaz ibadeti var mıydı?

Kayıtsız Üye
Diğer peygamberler zamanında namaz ibadeti var mıydı ayrıntılı bilgi edinmek istiyorum mümkünse?


Cevap: Diğer Peygamberler zamanında namaz ibadeti var mıydı?

Darusselam
peygamberlerimizin de namaz kıldıkları ifade edilmektedir.?

Her peygamber gibi, Hz. Adem aleyhisselam da ibadet ederdi, namaz kılardı.

Okudunuz mu?  Zina kaç çeşittir

Hz. Aişe (r.a) şöyle demiştir:

"Cenab-ı Hakk, Adem’in tövbesini kabul etmeyi dilediği zaman, Hz. Adem, yedi defa Kabe’yi tavaf etti. Kabe o zaman kırmızı bir tepecik idi. İki rekat namaz kıldığında Kabe’ye yöneldi." (Muhammed Ali Sâbûnî, Peygamberler Tarihî)

"Ey inananlar, oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız diye, size (de) sayılı günlerde farz kılındı…" (Bakara, 2/183).

Okudunuz mu?  Peygamberin karısının adı nedir?

Ayeti kerime de oruç ibadetinin diğer peygamberler zamanında da var olduğunu ifade etmektedir.
Namazın geçmiş ümmetlere de emredildiği hususu bizzat Kur’an-ı Kerîm’de ifade edilmektedir. Meselâ, bir âyeti kerimede Hz. İbrahim (as)’in devamlı namaz kıldığı ve neslinin de namaza devam etmelerini istediği şöyle haber verilir:

Okudunuz mu?  Esmaül Hüsna ile ilgili yazılmış eserler/kitaplar

"Yâ Rabbi, beni ve benim neslimden olanları namaz da devamlı kıl. Ey Rabbimiz, duamı kabul buyur." (İbrahim, 14/40)

Hz. Musa (as) da namazla emrolunmuştu. Mâide Sûresinin 12. âyeti kerimesinde İsrailoğullanndan namaz kılmaları hususunda kesin söz alındığı ifade edilir.

Hz. Şuayb (as) da çok namaz kılardı. Hatta bu sebeple kendisine hakaret edilmek istenmişti. Bu da Kur’an-ı Kerîm’de şöyle beyan buyurulur:

Okudunuz mu?  Hz. Vahşi kimdir? Kısaca hayatı

"Onlar dediler ki: ‘Ey Şuayb, atalarımızın taptıklarını terk edip mallarımız hakkında dilediğimizi yapmaktan vazgeçmemizi sana namazın mı emrediyor?" (Hûd, 11/87)

Yine Kur’an-ı Kerîm’de Hz. Ishak ve Yakub’un, Hz. Zekeriya’nın, Hz. İsa’nın (aleyhimüsselam) namaz kıldıkları bildirilmektedir.

Diğer taraftan oruç ve zekât da sadece Peygamberimizin (asm) ümmetine mahsus ibadetler değildir. Nitekim, Kur’an-ı Kerîm’de bu ibadetlerin diğer ümmetlere de farz kılınmış olduğu bildirilmektedir. Meselâ, Bakara sûresinin 183. âyetinde mealen şöyle buyurulur:

Okudunuz mu?  Mücahir nedir?

"Ey imân edenler! Oruç, sizden evvelki ümmetlere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. Tâ ki, günahtan sakınıp takvaya eresiniz."

Evet, namaz, oruç, zekât ve daha birçok ibadetler diğer peygamberlerin şeriatlarında da vardı. Fakat zamanla Yahudi ve Hristiyanlar bu ibadetleri terk ettiler veya değiştirdiler. O halde, "Müslümanlar namazı Yahudilerden almışlar." demek yerine, "Cenâb-ı Hak namazı Yahudilere ve diğer ümmetlere de emretmiştir." demek daha doğrudur.

Okudunuz mu?  Dağılan Ailemi Nasıl Bir Araya Getirebilirim

Cevap: Diğer Peygamberler zamanında namaz ibadeti var mıydı?

Kayıtsız Üye
Diğer peygamberler zamanında namaz varmıydı


Cevap: Diğer Peygamberler zamanında namaz ibadeti var mıydı?

Kayıtsız Üye
Evet diğer peygamberler zamanında namaz vardı yukarda öyle yazıyor.


Kayıtsız Üye
Evet öyle yazıyor ama kaç rekatti o yazmıyor 50 vakitmiydi 5 vakıtmiydi?

Okudunuz mu?  Müstehab amellere 5 tane örnek verirmisiniz?

arifselim
Önceki ümmetlerde de namaz kılınırdı ama bu hem rekatları hemde vakitler açısından farklıydı. Bu konu ki bilgimiz bu kadardır. Bize farz kılınan 5 vakit farzı hakkıyla kılmaya bakalım o yeter biz bununla sorumluyuz.


HZ YUSUF zamaninda namaz varmiydi, adem peygamber zamanında namaz varmı, hz adem zamanında namaz varmıydı

Bu kategoride yer alan RedBuLL içmek Harammıdır çünkü sınavdan 30 dk önce içiyorumda başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diğer Peygamberler zamanında namaz ibadeti var mıydı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.