Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

İçinden istemeyerek tövbe haşa Allah a kötü söz söylemek

İçinden istemeyerek tövbe haşa Allah a kötü söz söylemek

Nfk
Öncelikle selamun aleyküm.
Bu konuya bir çözüm ararken bu foruma denk geldim. 16 yaşındayım veibadetlerini de eksiksiz bir şekilde yapmaya çalışan bir gencim. Namazı eskiden de ara ara kılardım ama son iki haftadır düzenli olarak kılıyorum. Bu sene Ramazan’da da seferi olduğum günler hariç oruçlarımı da tuttum elhamdülillah.
Son bir kaç haftadır, vAllaha utanıyorum söylerken içimden istemeden Allah a küfür etme durumu oluyor. Örneğin secdedeyim aklıma kötü sözler geliyor tövbe haşa Rabb imiz hakkında. Son bir kaç günde aklıma iyice gelmeye başladı bu kötü olay. Sizlerden bir yardım bekliyorum. Allah a tövbe ediyorum, dualar ile yardım istiyorum. Tövbeye ve duaya tabi ki devam edicem ama siz bana bu durumun çözümü için ne önerebilirsiniz ? Çok da pişman oluyorum, gözümden yaş da geliyor ama tekrar aklıma geliyor o kötü düşünceler.

Okudunuz mu?  Cemaatle Namazda fenalaşan kişiye namazı terkedip mudahele etmek gerekir mi?

Yorum: İçinden istemeyerek tövbe haşa Allah a kötü söz söylemek

arifselim
Aleykum selam. İnsanın içinden ve istemediği halde aklına gelen düşüncelerden dolayı ona bir günah yoktur. Bunlar tamamen şeytanın birer vesvesedir. Seni üzebilir ama bunların şeytandan olduğunu ve sana huzursuzluk vermek istediğini bil. İman olan kalple şeytanın uğraşması normaldir. Sen ibadetlerine sıkı sıkı sarıl ve yoluna devam et.

Okudunuz mu?  Ramazan Ayında Yemin Kefaret Orucu Tutulur Mu

Yorum: İçinden istemeyerek tövbe haşa Allah a kötü söz söylemek

Kayıtsız Üye
Iyi günler. Insanın tabiki genel manada küfür etmesi iyi bir şey değil ve faydasıda yok.
Küfür etmesini gerektiren durum ise sinirlenme kaynaklı olduğu için durumu bence birazdaha değişik bir açıdan değerlendirip kaynağından ele almak lazım.
Insan güvendiği bir yerden beklentisi umutları karşılıksız kalınca sinirleniyor doğal olarak. Bu durumda tabi sana da görev düşüyor öyle körü körüne beklenti içine girmezsen olmayıncada kızmazsın.

Okudunuz mu?  Vitir Namazının Kazasını Kılmamak

Yorum: İçinden istemeyerek tövbe haşa Allah a kötü söz söylemek

Günahkarlık
Aleykümselam kardeş. Aklından geçenlerden sorumlu değilsin. Ağzından çıkmadığı sürece sorun yok. Zaten rahatsız oluyorsun bu durumdan Allah bu durumdan rahatsız olduğunu biliyor. Aynı durumu yaşayan arkadaşlar yardımda alabilir. Katlanması gittikçe zorlaşıyorsa bir yardım alabilirsin. İlaçla düzelmesi için ve birde Allah’a sığın. Korkma kardeşim bu da bir sınav. Aynı durumu yaşadım. Zamanla geçiyor. Allah seni biliyor aklından geçenlerin sana ait olmadığını da biliyor. Ama sakin ağzına dökülmesin bu sözler. Ağzını koru ve bir psikolojik yardım alabilirsin. Zamanla geçiyor.

Okudunuz mu?  Kurana yalan yere el basmak

Selametle


Allaha kötü söz söylemek, içinden Allah’a kotu sozler soylemek

Bu kategoride yer alan YalnıZlık İmtihan mıdır Evlenememek gibi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçinden istemeyerek tövbe haşa Allah a kötü söz söylemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.