Anasayfa
10 Şubat 2022, 23:02
missa2
Abone

Sövmek ve küfür etmenin ahretteki cezası nedir?

Sövmek ve küfür etmenin ahretteki cezası nedir?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm.
arkadaşlar şimdi birine küfür ediyorsun ve kul hakkını yiyorsun ama adam helal etmiyor bunu ahiretteki karşılığı nedir sevaplarından mı alınıp hak sahibine verilir ve bunun miktarı nedir?
yoksa ahirette sevaplar kesintiye uğramaz ve hak sahibine ne olur?

Okudunuz mu?  Uzun süre istimna yapmasak bıraktığı hasar kaybolur mu ?

Cevap: Sövmek ve küfür etmenin ahretteki cezası nedir?

muvaffak
Sövülen kişi, hakkını arar. Söven kişi kul hakkına girmiştir. Ahirette bu konuyla alakalı nasıl bir sorgu olacağına dair kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Kişinin üzerindeki tüm kul haklarını ödemeden cennete giremeyeceği söylenmiştir. Elinizden geliyorsa iyi bir dille helallik dileyin, hatanızı karşı tarafa itiraf edip özür dileyin.

Okudunuz mu?  İslamın farzını inkar edenin hükmü nedir ?

Cevap: Sövmek ve küfür etmenin ahretteki cezası nedir?

Kayıtsız Üye
Ancak kendisi kafir olur sözü, dinden çıkar anlamında değil, o sözün günahı kendine döner anlamındadır.

yani kafir demek dinden cikarmaz, günahkarmi eder?


arifselim
Sövmek ve bir kimseye kafirsin demek farklı şeylerdir. Eğer bir kimse müslüman olan birisine kafir derse hadisin zahirinden de görüldüğü gibi kişi küfre girer.

Okudunuz mu?  Hacda Ne Giyilir?

Kayıtsız Üye
selamun aleykum. Hocam ıster Istemez arkadaşlar yanımızdayken baskasına kufur edıyor. günahı bızede gecermı tabı uyardıgımız takdırde o arkadaşı.


arifselim
Aleykum selam. Herkesin günahı kendisinedir. Ancak senin yanında olunca ve müdahale imkanın varsa etmeli ve uyarmalısın. Buna rağmen devam ediliyorsa en doğrusu bu ortamlardan ve kimselerden uzaklaşmaktır.

Okudunuz mu?  Cinler köpek kılığına girer mi?

ismail K.
arkadaşlar kısacası küfür etmek kul hakkı yemektir


Kayıtsız Üye
Selam benim kocam anneme kotu kufurler ediyor hep.babam olmus .babama kufrler ediyor.ben geri veremiyom ona kufurlerini.ne yapayim ben .onun cezasi nedir


senem
eşim hiç bir zaman beni haklı bulmayıp sürekli ağza alınmayacak küfürler ediyo ve çocuklarımıza kötü anne modunda tanitiyo bana saygı duymaları na gerek yokmuş gibi ve çocuklarada kötü cümleler öğretiyor ne yapmalıyım çok rahatsız oluyorum😂😂

Okudunuz mu?  Cinler musallat olur mu

KralCocuk
Dostum eşini çek bir kenara. Adam gibi konuş. Ağza alınmayacak küfürler nedir ha? Kocaya küfür etmek bu kadar kolay mı? Çocuklarını al onlarla da konuş. Bunların yanlış olduğunu anlat. Eşine Allah akıl ve fikir versin. Eşin küfür etmeye başladığında bir "Höyt!" diyebilmeyi bil. Sustur.

Okudunuz mu?  Bir genc kızın hayalleriyle dünya menfaati için oynayıp sonra özür dileyip ben affedilirim diyen biri affedilir mi?

Kayıtsız Üye
Elif ve Sibel isimli iki kadın 47 51 yaşlarında sürekli bana ben onlara iyi davrandığım halde küfredip hakaret ediyorlar hemde anne babamın yanında onların bana haksız yere ettikleri küfür ve hakaret sürekli aklımdan çıkmıyor.Anne babama söylediğimde ise düşünme önemseme deselerde bu kadınların yaptıkları çirkin davranış gözümün önünden gitmiyor.Bende travma oluşturdu.Kadınları dövmek istiyorum kendimi zor tutuyorum onlar bu rezil Davranışları edince susuyorum.Diyecek sözüm çok da onların bu davranışlarını nasıl engellerim acaba bulaşmadan.

Okudunuz mu?  Müslüman ne demek kısaca

Sevcoş
Günah olduğunu yazan yazıları ona oku günahını iyice öğrensin…sonuçta Allahtan korkuyorsa birdaha yapmaz..bilincsizce ağız alışkanlığı olan çok insan var..hep uyar ayetlerle uyar..sevgiler


küfür etmenin günahı, Küfür etmenin ahiretteki cezası, küfür etmenin günahları

Bu kategoride yer alan Normal doğum yapmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sövmek ve küfür etmenin ahretteki cezası nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.