Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:41
missa93
Abone

Neden kurban bayramı 4 gün?

Neden kurban bayramı 4 gün?

Kayıtsız Üye
neden kurban bayramı 4 gün


Cevap: Neden kurban bayramı 4 gün?

Muhammed
Kurban Bayramı Neden 4 Gün Kutlanır

Kurban bayramı müslümanların iki bayramından birisidir. Bayramlar müslüman camianın kaynaştığı, yardımlaştığı ve cennette melekler tarafından "selam size selam size diye" karşılandıkları günün provası gibi birbirlerini selamladıkları mutlu oldukları günlerdir.

Okudunuz mu?  Şıra nedir? Şıra içmek caiz midir?

Hz. İbrahim’in (as) hanif dini üzere süre gelen Allah’a (cc) kurban kesme son Nebi’nin de (as) sünettleri arasındadır. Cenabı Allah Kevser Suresi 2.ayeti kerimesinde "Şu halde Rabbin için namaz kıl ve kurban kes" buyurmaktadır. Bu sebeple her yıl kurban kesmekteyiz.

Okudunuz mu?  Bağkur'a belli bir müddet para yatırılıp daha sonra emekli olmak caiz midir?

Kurban K-R-B kökünden türemiş arapça bir kelime olup, yakınlaşmak yakınlık kazanmak manalarınadır. Müslümanlar has niyetleriile sırf Allah rızası için ve O’nun yolunda kurban keserek Cenabı Allah’a yakınlık kazanırlar. Dört gün olmasının sebebi ise Hacc farizasını gerçekleştiren müslümaaların haccın farzlarını ve kurban kesme işini kolayca geniş bir zamanda yapabilmeleri içindir.

Okudunuz mu?  Ayak Altındaki Siyah Kirler Gusle Mani mi

kurban bayramı neden 4 gün, kurban bayramı neden 4 gün kutlanır

Bu kategoride yer alan Kurban Bayramının Tarihi ve Hikayesi Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden kurban bayramı 4 gün? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.