Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:41
missa93
Abone

Ramazan bayramı neden 3 gün?

Ramazan bayramı neden 3 gün?

Kayıtsız Üye
ramazan bayramı neden 3 gün


Cevap: Ramazan bayramı neden 3 gün?

Muhammed
Ramazan Bayramı niçin üç gündür? Niçin üç gün bayram yapıyoruz?

Şimdi bu konuya gelelim.

Bayram aynı zamanda zafer günüdür. Eskiden bir zafer kazanıldığı zaman bayram yapılırmış. Gerçi şimdi böyle savaşlar yok amma, daha zoru olan manevi savaş her zaman var. İşte bu Ramazan Bayramını da bir zaferin kutlandığı bir gün olarak düşünelim.

Resülullah Efendimiz (S.A.V.) Ramazanın evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da günahlardan veya cehennemden kurtuluştur. buyuruyor.

Ramazanın ilk on günü, Allah’ın (C.C.) rahmetine kavuşma günüdür. Ortasında ki on gün, mağfiretine mazhar düşülür. Bunlardan sonra, son on günde kurtuluşa ulaşıldığı için cehennemden kurtuluş günüdür. Hepsinden sonra üç nevi zafere karşılık, üç gün bayram yapılır.

Bu kategoride yer alan Kurban Bayramının Tarihi ve Hikayesi Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazan bayramı neden 3 gün? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.