Anasayfa
26 Nisan 2022, 16:41
sizden01
Abone

Namazda sure okurken galgale harfleri ?

Namazda sure okurken galgale harfleri ?

OxyGen`s
Arkadaslar namazda örnek olarak fatiha suresini okuyacagız sessiz okuyoruz ğayrilmağdubi aleyhim derken biz gayrilmagdubi derske namazımız bozulur mu ?


Namazda Harf Hataları Namazı Bozar mı?

imam
söylediğin kelimede kalkale yok. (galgale denmez)

birbirne benzeyen harfleri karıştırmak namazı bozmaz.

Okudunuz mu?  Kuranı yanlış okumak günah mıdır ?

< Namazda Harf Hataları Namazı Bozar mı?

SORU: Selamünaleyküm hocam, Öncelikle böyle bir hizmeti verdiğiniz için Allah sizlerden razı olsun. Ben sure ezberlerimde birçok hata olduğunu fark ettim. Örneğin zel yerine ze harfi ile okuduğum ya da te harfini sanki med varmış gibi ta şeklinde okuduğum yerler varmış. Ömer Nasuhi Bilmen’in ilmihalinden anladığım kadarıyla bu hatalar namazı bozuyor. Ve takdir edersiniz ki senelerdir yerleşmiş bir ezberi değiştirmekte yeni bir şey ezberlemekten çok daha zor. Şimdilerde namaz kılarken dikenli bir yolda yürürken insanların dikkat ettiği gibi bir ruh haliyle dikkatlice okumaya gayret gösteriyorum ancak ezberler henüz tam oturmuş değil. Sorum şu: Fatiha’da, zammı surede ya da tesbihatlardaki bir harf hatası vuku bulursa hemen düzeltiyorum ancak sonradan aklıma gelen durumlarda yada (biraz vesveselide biriyim) emin olamadığım durumlarda ne yapmalıyım? İlmihalde buna bir cevap bulamadım. Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olunuz.
CEVAP: Selamünaleyküm.
Düzeltme gayreti içinde olduğunuz sürece namazınızda bir sakınca yoktur. Siz bilerek yapmıyorsunuz bu hataları, kılmaya devam edin, öğrenmeye de devam edin.
N.Yıldız Hoca >

Okudunuz mu?  Kardeşe zekat verilir mi?

galgale harfleri

Bu kategoride yer alan Bir kimseye şerefsiz veya tipsiz demek kişiyi dinden çıkarır mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda sure okurken galgale harfleri ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.