Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:01

İslamiyetin sembolü neden hilaldir? Cevabı burada.

İslamiyetin sembolü neden hilaldir? Cevabı burada.

Nurdur_iman
Tarihte Ebced hesabı olarak bilinen çok ilginç bir ilim vardır. Bu ilim matematiksel formüllere dayanır ve her harfin rakamsal bir değeri vardır.

Örnek vermek gerekirse elif 1 Ha-8 Sin-60 Te-400 be 2 değerine sahiptir. Yani her harfin matematiksel bir değeri bulunur. Doğal olarak da her kelime bu ilme göre bir rakamsal değere sahiptir.

Okudunuz mu?  Evde kedi beslemek mekruh mudur

İSLAM, HİLAL VE EBCED

"Allah" kelimesi Arapça’da bir elif, iki lam ve bir he ile yazılmaktadır. Söz konusu bu harflerin ecbed hesabındaki değeri 66 dır.

İslamiyetin sembolü olarak kabul edilen hilalin Arapçası da hilaldir. Hilal ise Arapçada bir HE bir ELİF ve iki tane LAM ile yazılır. Allah yazarken kullanılan harflerin aynısıyla fakat farklı yerlerde… Doğal olarak Hilal kelimesinin de ecbed hesabındaki değeri 66’dır. Kısacası bu harfler, bu rakam ve bu kelime Allah CC’yu işaret ederler.

Okudunuz mu?  Abartma Nedir? Abartma Ne Demektir? Abartma Sözlük Anlamı Hakkında Bilgi Nedir?

İşte hilal bu yüzden İslamiyetin sembolu olmuştur.

Farklı rivayetler de var paylaşırsanız sevinirim 🙂


Cevap: İslamiyetin sembolü neden hilaldir? Cevabı burada.

Kayıtsız Üye
Hilal İslamiyet’in sembolü değildir

Hilal ne İslam dininin bir sembolüdür, ne de İslamiyet’te kutsal görülür. Önemi sadece Ramazan hilalinden ileri gelmektedir.
İslam tevhid dinidir ve tek bir yaratıcının var olduğunu ortaya koyar ve ispat eder. İslamiyet’in sembollerle, cisimlerle ya da şekilcilikle hiçbir bağlantısı olmayıp, kutsal olarak kabul ettiği hiçbir sembol ya da şekil yoktur. Bu tamamen İslamiyet’e zıt ve putperestliği hatırlatan bir durumdur. Nitekim Peygamber Efendimiz (asm) bile İslamiyet’in sembolü değil, örneği olmuştur.

Okudunuz mu?  EyvAllah Kelimesinin Anlamını Biliyor musunuz?

Hilal sembolünün Osmanlı Devletindeki yeri

Bizans şehrinin sembolü olan hilal, İstanbul’un alınışından (1453) sonra Türkler tarafından Osmanlı İmparatorluğu’nda da birçok yerde sembol olarak kullanılmıştır.
Aynı zamanda Türklere göre hilal, devletin gücünü dile getiren özel bir anlam taşıdığından bayraklara işlenmektedir. Birçok Müslüman Devlet de Türkler gibi hilali bayraklarına yerleştirmiştir.
Osmanlı İmparatorluğu dünyaya hâkim bir İslam devleti olduğu için, insanlar İslamiyet’i Osmanlı ile tanımışlar ve bu şanlı devleti İslam’ın temsilcisi olarak görmüşlerdir. Bu sebeple Osmanlı’nın bayrağında kullandığı hilali İslam’a ait gibi kabul etmiş ve bu bayrağı gördüğünde Osmanlı ile beraber O’nun hayatının gayesi olan İslam’ı hatırlamışlardır.
(Dört Mezhebe Göre İslam Fıkhı, Meydan Larousse Ansiklopedisi)

Okudunuz mu?  Yeryüzünün ilk mabedi neresidir?

islamın simgesi neden hilal

Bu kategoride yer alan Şüphecilik nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamiyetin sembolü neden hilaldir? Cevabı burada. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.