Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
missa
Abone

Fal baktırmak şirk mi?

Fal baktırmak şirk mi?

Kayıtsız Üye
Fal acan veya actiran sirk’midir? Dinimizde Fal baktırmak şirk midir açıklar mısınız ?


Cevap: Fal baktırmak şirk mi?

Muhasibi
Fal bakmak ve baktırmak büyük günahtır…


Cevap: Fal baktırmak şirk mi?

umutlucan
gaybı sadece ALLAH bilir

Gaybın anahtarları Allah’ın yanındadır. Başkası onu bilemez.
(En’am, 6:59)
De ki: Allah’tan başka ne göklerde, ne de yerde hiç kimse gaybı bilemez.
(Neml, 27:65)
De ki: Ben size, Allah’ın hazineleri benim yanımdadır veya ‘Ben gaybı bilirim’ demiyorum. Ben ancak bana vahyolunana uyarım.
(En’am, 6:50)


Cevap: Fal baktırmak şirk mi?

TEKE TEK
fala bakan da baktıranda dinsizdir.
Kısaca fal bakmak, falcılık yapmak olarak adlandırılabilecek olan bu gibi şeyleri dinimiz kesin olarak yasaklamıştır. Bu tür işlerle uğraşan insanlar geleceği bildiklerini iddia ederler. Eğlence maksadı ile bile olsa bundan uzak durmak gerekir.

Okudunuz mu?  Eşini aldatan kadın ne yapmalı,nasıl huzura tekrar kavuşmalıdır?

Gaybı ne insan, ne melek ne cin ne de Allah’ın Elçisi bilebilir. Allah Teâlâ şöyle buyurur:

De ki, göklerde ve yerde, hiç kimse gaybı bilmez, onu sadece Allah bilir. (Neml 27/65)

Şu ayetler, özellikle meleklerle ilgilidir. Allah Teâlâ şöyle buyurur:

Şurası bir gerçek ki, insanı yaratan biziz. Ona şahdamarından da yakın olduğumuzdan biz, içinin ona ne fısıldadığını biliriz.

Okudunuz mu?  Kuran Hatim Programı için Davetiye

Sağında ve solunda oturmuş iki kayıt memuru bulunur.

Bu sebeple ağzından çıkan her sözü kayıt için hazır bekleyen bir gözcü mutlaka vardır . (Kaf 50/16–18)

Demek ki, Allah kişinin içini bildiği halde melekler ancak ağızdan çıkan sözü bilebilirler.

Cinlerin gaybı bilemeyecekleri ile ilgili olarak da şöyle buyurulur:

… Rabbinin izniyle, yanında çalışacak cinleri Süleyman’ın emrine verdik. Onlardan hangisi buyruğumuzdan çıksa ona alevli ateşin azabını tattırırdık.

Süleyman’ın istediği her şeyi, yüksek binaları, heykelleri ve büyük havuzlara benzer çanakları ve taşınması güç kazanları yaparlardı. «Ey Davud ailesi, şükredin! Kullarımdan şükredenler pek azdır dedik.

Okudunuz mu?  Evi Terk Eden Eşin Eve Dönmesi Ve Düzelmesi için Yapılacak Dualar

Süleyman’ın ölümüne karar verdiğimiz zaman, onun öldüğünü gösterecek bir işaret yoktu; yalnız bir güve böceği değneğini yiyordu. Ne zaman Süleyman yere yıkıldı, iyice ortaya çıktı ki eğer cinler gaybı bilselerdi, kendilerini küçük düşüren o azap içinde kalmazlardı. (Sebe 34/12–14)

Peygamberler sadece Allah’ın kendilerine vahyettiği şeyleri bilirler. Allah Teâlâ şöyle buyurur:

De ki: Ben size, Allah’ın hazineleri yanımdadır, demiyorum. Gaybı da bilmem. Size, işte ben bir meleğim. de demiyorum. Ben bana vahyolunandan başkasına uymam. De ki: Görenle görmeyen bir olur mu? Hiç zihninizi yormaz mısınız? (En’am 6/50)

Okudunuz mu?  Kocam başka kadınlarla telefonda müstehcen konuşmalar yapıyor ve sonra da gidip onlarla görüşüyor!

De ki: Eğer gaybı bilseydim, daha çok iyilik yapmak isterdim ve bana kötülük de gelmezdi. Ben, inanan kesim için bir uyarıcı ve bir müjdeciden başka bir şey değilim. (Araf 7/188)


Kayıtsız Üye
Dinden çıkma kavramını dikkatli kullanmalıyız bence evet çok büyük günahtır fal ama biz birisine dinsizdersek ve karşıdaki insan dinsiz değilse Allah muhafaza bizim için iyi olmaz


Kayıtsız Üye
Eğer kişi bakan kişinin dediğine inanırsa iman ile alakalı sıkıntı oluşur diye biliyorum ben bakan kişi hakkında da yanlış bir şey söylememek için yorum yapmıyorum

Okudunuz mu?  Bir kızım var adı vuslat nur ikincisi de kız ona uygun isim istiyorum islama uygun

Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm,
Resim dersinde öğretmenimiz bizden çizgiler çizmemizi istedi bir süreliğine. Eğri , yatay ,dikey vb. çizgiler. Ratgele çizicekmişiz. Sonra bunun kişilik testi gibi bir şey olduğunu öğrendim sanırım. İşte çizgilerin kalınlığına eğriliğine göre falan işte sen kararsızsın , hareketli bir tipsin falan gibi. Bunu resim dersinde hoca yaptırdı. Bazılarını kendisi yorumladı bazılarını bize yorumlattı. Bide şey demişti galiba kararsızlar büyünce kararlı olabilir gibi bir şeyler. Sonra buna fal dedi galiba. Benim zaten o an başımdan aşağı kara sular döküldü galiba. Normalde vesveseli olan bir kişi olduğumı düşünüyorum. Fal baktırmak denilince ne hissetimi İnşAllah anlamışsınızdır. Annem ve babam bazen içki içebiliyor. Hatta annem fal bile baktırmıştı galiba önceden. Ben onlar gibi olmayacağım Allah’ın izniyle. Namaza da çok başlamak istiyorum. Ama fal konusunda lütfen bana yardımcı olun. Bu fala girer mi? Lütfen sorumu yanıtlayın. Bide mesela namazda bazı (secdede ne söyleyeceğimizi falan bilmiyorsak.) şeyleri bilmiyorsak. Sırasını karıştırıyorsak Fatiha, Nas, Allahümme Barik, Allahumme Sali, Sübhaneke gibi duaları en azından şimdilik bir süreliğine bu şekilde bu duaları oturup okuyarak kılsak namazımız kabul olur mu? Ya da namazın farzları nelerdir? Öğrenene kadar bu şekilde kılsam sorun olur mu? İnşAllah sorularımı yanıtlarsınız.

Okudunuz mu?  Arefe günü cima yapılır mı?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm kardeşim öncelikle yazını aradan 1 sene geçtikten sonra gördüm o yüzden çok üzgünüm umarım sana yazdıkları m ulaşır lütfen böyle şeylerden uzak dur ve namaz kılmaktan kendin ve ailen için hidayet dilemekten bıkma Allah’ın sana ve ailene hidayet etmesi ve sizin kalplerinizinde hidayet bulması için sürekli dua et Allahu Teala buyurmuyor mu Bana dua edin duaniza icabet edeyim diye eğer bu yazdığımı görürsen poncikk20 Instagram hesabından bana ulaş sana yardımcı olmayı çok isterdim Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.☘️

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine mensub bir kadın caferi mezhebine mensub bir erkekle evlenebilir mi ?

Kayıtsız Üye
Sen yeterki kalbinle iman edip kıl kardeşim kabul olur Allah’ın izniyle. Allah kalplerde olanı da açığa vurulanı da bilir.


Kayıtsız Üye
Kötü bir dönem geçirdiğimde sürekli fal baktırdım psikolojik olarak beni rahatlatsın iyi seyler duyayım diye beni ibadetlerimden uzaklaştırdı bu kadar büyük günah işlediğimi bilmiyordum çok pişmanım bana çok vicdan azabı veriyor ağlamadan duramıyorum bu günahımın telafisi yok mudur kafir miyim artık lütfen kırıcı bir cevap vermeyin çok kötüyüm

Okudunuz mu?  Arapça kuduriye duasının mahiyeti ve önemi nedir ?

misafir4
siz, Allah ın üzerini çizmeyeceği ve haşa Allah a dert olacak bir günah işleyebileceğinizi mi sanıyorsunuz ?
Allah ın rızasını ve hoşnutluğunu kazanmaya bakın. çirkin ahlaklardan ve çirkin amellerden uzak durmaya bakın. şeytan, insanın önüne geçmişde yapıp ettiklerini getirir. hayırlılarını getirir, – ne güzeldi vay efendim bir daha öyle olamazsın veya şerlilerini getirir, – sen iflah olmazsın filan. bunlara takılıp kalasıya kadar, tevbe edin ve şeytanın giriş kapılarını kapatın.
Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  İlim ile ilgili hutbe

fala bakmak sirk mi, Fal baktırmak şirk mi, fal bakmak şirk midir

Bu kategoride yer alan Çevreye Doğaya Zarar Vermek Yada Yüksek Gürültü Çıkarmak Günah Mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fal baktırmak şirk mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.