Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:42
missa93
Abone

Kurban kesmenin bireysel ve toplumsal faydaları

Kurban kesmenin bireysel ve toplumsal faydaları

Kayıtsız Üye
kurban kesmenin bireysel ve toplumsal faydaları


Cevap: Kurban kesmenin bireysel ve toplumsal faydaları

Hattap
KURBAN’IN FAYDALARI KURBAN ALLAH’A YAKINLAŞMANIN BİR ARACIDIR

Kurban kesme insanın Allah’a bağlılığını güçlendiren, ona yakınlaşmasına yardımcı olan bir ibadettir.

Okudunuz mu?  Vitir namazında neden eller bırakılıp tekrar bağlanıyor?

Yüce Allah’ın hiçbir şekilde insanların ibadetlerine veya kesecekleri kurbanlara ihtiyacı yoktur. Bu konuda Allah şöyle buyurur:

Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes. (108/Kevser suresi, 2)
Elbette kurbanların ne etleri, ne de kanları Allah’a ulaşır. Fakat sizin takvanız (Allah’ın buyruklarını içtenlikle yapmanız) ona ulaşır. (22/Hac suresi, 37)

Okudunuz mu?  Küçük Yaşta Çocukları Ölenlere Rabbimizden Müjde!

Kurban kesen kişi kazancı ile aldığı ya da yetiştirdiği bir hayvanı sırf Allah’ın emri olduğunu düşünerek ve hiçbir maddî karşılık beklemeksizin kurban eder. Böylece insan Allah’ın emrine boyun eğmekte, kulluk bilincini ortaya koymaktadır.

Arefe günü sabah namazından sonra başlayıp Kurban Bayramı’nın dördüncü gününün ikindi namazının sonuna kadar söylenilen tekbirlerle insanlar, hac görevini yapanlarla aynı sözleri ve duyguları paylaşmış olurlar.

Okudunuz mu?  Paylaşma ile ilgili hadisler nelerdir

Kurban kesen kişi, Hz. İbrahim ve İsmail arasında geçen o olayı yeniden yaşamaktadır. Böylece kendisinin de Hz. İbrahim ve İsmail gibi Allah’a itaat sınavına hazır olduğunu simgesel bir davranışla göstermektedir.

KURBAN İNSANLAR ARASINDA DAYANIŞMAYI SAĞLAR
Kurban ibadetinin hem bireye, hem de topluma birçok yararı vardır. Bu ibadet bize başkalarını da düşünme ve onlara yardım etme alışkanlığı kazandırır.

Okudunuz mu?  Neden İlim Öğrenmeliyiz?

Kurban ibadeti, toplumsal bilincin canlanmasına, toplumda dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Özellikle komşular arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesini sağlar.


kurban kesmenin bireysel ve toplumsal faydaları, kurbaninin bireysel faudalari, kurbanın bireysel ve toplumsal faydaları

Bu kategoride yer alan Kuran okumanın fazileti ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kurban kesmenin bireysel ve toplumsal faydaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.