Anasayfa
18 Ekim 2023, 16:01
sizden3
Abone

Gusül Abdesti alırken omuz ve başımıza su dökmezsek gusül kabul olurmu ?

Gusül Abdesti alırken omuz ve başımıza su dökmezsek gusül kabul olurmu ?

Ayhannn
Gusül Abdesti alırken omuz ve başımıza su dökmezsek gusül kabul olurmu ?


Cevap: Gusül Abdesti alırken omuz ve başımıza su dökmezsek gusül kabul olurmu ?

umutlucan
Gusulde uvzular birdir heryerin ıslanması gerekir guslun farzlarından biride budur zaten kuru yer kasten bırakılırsa gusül sahih olmaz!
baştan aşağı tüm vücudu yıkanmak gerekir.

Yıkandıktan sonra başa üç sağ omuza üç ve sol omuza üç defa su dökmek diye bir şey yoktur.


Cevap: Gusül Abdesti alırken omuz ve başımıza su dökmezsek gusül kabul olurmu ?

Ayhannn
Hayır mümin kardeşim ben onu kastedmedim sünnet olarak 3 kere ağıza 3 kere buruna su verdikten sonra 3 kere başımıza 3 kere sağ ve sol omuza su dökmek zorunlu mu onu demek istedim

Okudunuz mu?  Lam Elif Durağından sonra rukuya varılabilir mi?

Hayır arkadaşlar onu bende biliyorum söylemek istediğim tüm vucudu yıkadıktan sonra en son 3 kere başımıza 3 kere sağ ve sol omuzumuza su dökmek zorunlumu dekmek istediğim bu


Cevap: Gusül Abdesti alırken omuz ve başımıza su dökmezsek gusül kabul olurmu ?

umutlucan
1 defa su dökmek farz 3 defa su dökmek (yıkamak) sünnettir. Dediğin türden 3 defa dökmek zorunda değilsin ama 3 defa yıkamak en güzelidir.

Üç defa su dökmek diye bir şey yok üç defa yıkamak vardır. Yani dökünce ıslanması gerekir. Sırasıyla dediğin gibi baş, sağ taraf ve sol taraf yıkanır.


Kayıtsız Üye
Ben tum vucudu islattim fakat omuza 3 defa su dokmeyi unuttum fakat orayida ellerimle ovdum kabul olurmu

Okudunuz mu?  Vitir namazını 2+1 şeklinde kılmak

Sa arkadaşlar ben gusül alirken bastan assagi her yerimi yikadim fakat omzuma 3 defa su dokmeyi unuttum fakat omzumu ovdum bu gusül kabul olurmu


Şema
3 defa su dökmek şart değildir. Tüm vücudunuzu yıkadıysanız yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Gusul abdestini her zamanki gibi kuru yer kalmayacak şekilde aldim.farzlarini yerine getirdim.çıkıp giyindikten sonra omuzlara özellikle su dönmediğimi hatırladım bir sakıncası varmidir kabul olurmu .


afsarbeyi
Zulmeder gibi soru soruyorsunuz haksız mıyım acaba? Bir üstte aynı soru var zaten. Ve tüm vücudu yıkamanın yeterli olduğunu da biliyorsun zaten.

Guslün geçerli olması için üç şart vardır:
Ağza su vermek
Burna su vermek
Tüm vücudu yıkamak.


Kayıtsız Üye
Hocam ben gusül abdestimi alirken önce avret yerimi yikiyorum sonra niyet edip uc kere agzima uc kere burnuma su verdikten sonra sag omuzumu sonra sol omuzumu onlardan sonra basimi yikiyom ondan sonra tum vucudumu yikiyorum kabul olurmu

Okudunuz mu?  Arsa alım satımında tüyo almak?

ait
Evet bu yaptığında farzlar var guslün kabul olur.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum erkegin önündeki aletken kan gelmesi gusül gerektirirmi


arifselim
Aleykum selam. Erkeğin veya kadının (kadınların adeti hariç) avret yerlerinden kan gelmesi guslü bozmaz yani kişiyi cünüp etmez.Erkeğin ön veya arka cinsel uzvundan kan gelmesi onun guslünü bozmaz.


Kayıtsız Üye
Gusül abdesti alırken omuzlara su döküp yıkadığımızda kollarımızıda yıkıcakmıyız yoksa sadece omuzlarımızımı yıkıcaz ben omuzlarımı yıkarken kollarımıda yıkıyorum yanlışmı yapıyorum peki benim abdestim kollarımıda yıkadığım için kabul olmazmı

Okudunuz mu?  Bu şekilde Gusül Kabul Olurmu

ACİLSERVİS
Gusül alırken sağdan başlayıp sola geçmek var. Böyle dediğiniz gibi sağ omuza üç sol omuza üç diye bir şey yok.
Sağ taraftan başlayıp sol ile devam edin sünnet olanda üçtür. Tüm vücut yıkanacak artık nasıl yıkarsanız yıkayın.


Kayıtsız Üye
Yani simdi benim abdestim kabul olmadımı bilmiyordum sizden ögrendim bir dahaki sefere dediğiniz gibi yaparım ayaklarımıda aynı 3 birini 3 birini yıkıyordum odamı yanlış 🙁 peki şimdi ne yapmam gerekiyor aldığım abdest kabul olmazmı cevaplarsanız sevinirim

Ayaklarımı yıkarkende 3 sağ ayağımı 3 de sol ayağımı yıkıyordum odamı yanlış:( yani omuzu yıkarken önce sağ omuz bir kere sonra sol omuz bir kere sağ bir kere daha sol bir kere daha son olarak tekrar sağ sonra sol yıkancak öylemi ayaklardamı bu sekilde olacak bende 3 kere sağ 3 kere sol yıkama yapıyordum şimdi tekrar vesvese yapıyor olabilirim diye abdestimi yenilemiyorum ama dediğim gibi bilmiyordum sizden cevap bekliyorum ne yapmam gerekiyor şimdi 🙁

Okudunuz mu?  Şeytanlar ve cinler yemek yerler mi?

ACİLSERVİS
Bunlar şart şeyler değil üstünde fazla kafa yorma. Kimisi derki sağa üç tas su sola üç tas su ben buna karşı geldim. Dediğim şey sağdan başlayarak spla doğru gir yıkamalarını elbette üç sefer yapman sünnettir. Ayaklarını da üç sefer yıka tabiki. En doğru duslü farz ve sünnetlerini okursan öğrenmiş olursun. Forumda guslün farzları ve guslün sünnetleri diye ara ve oku. Gusül bu ikisinden ibarettir.


Kayıtsız Üye
Yani benim aldığım abdestimde gusüle uygun teşekkür ederim ama sizin dediğinizde doğru peki teşekkür ederim sizin dediğiniz elbette daha dogrudur neticede bizi bilgilendiriyorsunuz o zaman bundan sonra önce sağ omuz sonra sol omuz bu şekilde giderim ayaklarımıda önce sağ ayak sonra sonra sol ayak bu sekilde 3 er defa yıkarım guslüm kabul olmamıştır diye çok korkmustum bereket benim aldığımda doğruymuş çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

Okudunuz mu?  Gusülde makatın içini yıkamak gerekir mi

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam

Bugün gusül abdesti aldım
Normalde ağza burna su verip 3er kez başa sağ ve sol omza verip ayaklarımi da en son cikarken yikarim.( kas göz pınarları göbek deliği kupe deliği kulak kıvrımları da dikkat etmeye çalışırim)
her zaman tamam guslumu aldim derim ama mutlaka gusül sonrası vesvese gelir ve ben yikadigimi bildiğim halde ya da şüpheye düştüğüm uzvumu lavaboda tekrar tekrar yikarım.
Bugün de gusülden birkaç saat sonra acaba sağ omzuma su dökmüş müydüm şeklinde vesvese geldi.
Ben gerçekte sağ omzuma su döktüm mu dokmedim mi hatırlamıyorum ama çok vesveseliyim bu vesveselilik hali her gusulde oluyor
Hatta abdestte namazda bütün ibadetlerimde de sık sık oluyor.
Abdest ve namazda tekrar ettiğimde artıyor umursamayinca hafifliyor benden gidiyor
Ben de bugün inat ettim gusulde kuru yer kaldığı yönündeki vesveseye aldırış etmeyerek yok sayarak ben kesin olarak kuru yer kaldigini bilmiyorum diyerek karşılık verdim ve yeniden gusül de almadım sağ omzuma gidip su da dökmedim yikamadim.

Okudunuz mu?  Şia mezhebi nedir?

Yaptığım doğru mudur? Değil midir?


sedatt
Aleykümüsselam. Omuzunu yıkamamakla doğru yaptın şeytanın fısıltılarına kulak asma en azından dediğini yapma.


Güvenlik
Merhabalar. gusül alırken omuzlarıda yıkadıktan sonra kolumun arka kısmına su ulaştırmakta zorlanıyorum.pazularin hemen arka kısmı. ıslanmadigi korkusuyla kolumu olabildiğince çevirerek su ulaştırmaya çalışıyorum.vesvese nedeniyle dirseğimi havaya kaldırıp suyu tepeden pazulara doğru döküyorum.tabi pazulardaki su ister istemez zaten yıkanmış olan omuzuma tekrar intikal ediyor.gusle zarar veririm mi.
Yani yıkanmış olan bir uzuva suyun tekrar akması gusle manimidir.

Okudunuz mu?  Akrabalarım bana düşman. Ne yapmalıyım?

alice
Mantıklı olmayan düşünceler içinde olmayın. İlmihal okuyun ve gusle mani yazmayan hiç bir şeyi siz mani diye düşünmeyin. Önemli olan yıkamaktır iki defa yıkandığı zamanda yıkanmış oluyor. İkinci kez yıkandığında yıkanan yer silinmiyor.


Kayıtsız Üye
İdrarımı yaptım 3 defa elimi yıkadım avret yerini yıkadım 3 defa ağza 3 defa burna su verdim sümkürmedim başıma sağ sol omzuma 3 defa su döktüm burası yanlış oldu sanırım sağ sol omuza 3 defa su döktükten sonra başıma 3 defa su dökecektim doğrusu buymuş.. Sonra yıkandım kulak içi dışı vs temiz ettikten sonra durulandım çıktım gusül geçerli mi tşk çıkınca duştan sağ sol omzuma su döküp 3 defa başıma da 3 defa ıslattım lavaboda geçerli midir gusül

Okudunuz mu?  Allah'ın Kuranda lanetledikleri tövbe etse tövbesi kabul olur mu?

ACİLSERVİS
Guslün farzlarını yerine getirenin guslü olur. Bilmen gereken şey farz ne demek ve neler olduklarıdır. Sünnetin de ne olduğunu öğren. Bir soru sordun ve senin için en faydalı şeyi söylüyorum. Kulak ver.

Farzlar:
Ağza su vermek
Burna su vermek
Tüm vücudu yıkamak.

Okudunuz mu?  Evli kadın bana aşık olmuş ve ben bu durumdan rahatsızım

Kayıtsız Üye
Anlıyorum hocam dediğinizi kabul olur yada olmaz demenizi bekliyordum lütfen yazın


ACİLSERVİS
Ben sana farzlarını söylüyorum. Gusülde olmazsa olmaz şartlar budur. Yerine getirmekle yükümlüsün. Kabul etmek Allah’tandır.


gusülde sağ omuzuma dökerken su az oldu, gusul.alirken omuz.yikamada.olurmu, gusülde kafa islanırmı

Bu kategoride yer alan Çocuğun günahı olur mu? Evladın günahları sevapları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül Abdesti alırken omuz ve başımıza su dökmezsek gusül kabul olurmu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.