Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:43
missa93
Abone

Arefe günü kaç ihlas okunur?

Arefe günü kaç ihlas okunur?

Kayıtsız Üye
arefe günü kaç ihlas okunur


Cevap: Arefe günü kaç ihlas okunur?

Fetva Meclisi
Arefe Gününe Mahsus Bazı Amel ve İbadetler:

1- Kurban bayramının dördüncü günü ikindi namazına kadar ,Arefe günü sabah namazından başlayarak erkek-kadın herkes, cemaatle kılsın, yalnız kılsın, 23 vakit farz namazda selam verir vermez, (Allahümme entesselam…) demeden önce, bir kere, vacib olan teşrik tekbirini söylemelidir. "Allahü ekber, Allahü ekber. La ilahe illAllahü vAllahü ekber, Allahü ekber ve lillahil-hamd" demelidir.
Camiden çıktıktan veya konuştuktan sonra, artık teşrik tekbirini okumak gerekmez. (Halebi)

Okudunuz mu?  Birikmiş namaz borçları nasıl kılınır

2- Zilhiccenin ilk dokuz günü (YANİ 2 KADAR SONRA) oruç tutmak sevaptır; fakat Arefe günü oruç tutmak daha çok sevaptır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
"Arefe günü oruç tutana, Âdem aleyhisselamdan, Sûr’a üfürülünceye kadar yaşamış bütün insanların sayısının 2(iki) katı kadar sevap yazılır." [R. Nasıhin]

Okudunuz mu?  Tedavi Amaçlı Boşalma

"Arefe günü tutulan oruç, bin gün [nafile] oruca bedeldir." [Taberani]

"Arefede tutulan oruç, iki bin köle azat etmeye, iki bin deve kurban kesmeye ve Allah yolunda cihad için verilen iki bin ata bedeldir." [T. Gafilin]

"Arefe günü [Besmele ile] bin İhlas okuyanın günahları affolup duası kabul olur." [Ebuşşeyh]

Okudunuz mu?  Ölümden korkmak günah mıdır? Ölümden korkmak istemiyorum

"Arefe günü tutulan oruç, geçmiş ve gelecek yılın günahlarına kefaret olur." [Müslim]

"Arefe günü, kulağına, gözüne ve diline sahip olan mağfiret olur." [Taberani]

"Şeytan, Arefe gününden başka bir günde daha zelil, rezil, hakir ve kinli görülmez." [İ. Malik]

"Allah ü Teâlâ, Arefe günü kullarına nazar eder. Zerre kadar imanı olanı affeder." [Gunye]

Okudunuz mu?  Kocam oğlumla bana çok kötü davranıyor her gün küfür hakaret ediyor bir dua istiyorum

"Rahmet kapıları 4(dört) gece açılır. O gecelerde yapılan dua, reddolmaz. Ramazan ve Kurban bayramının birinci gecesi, Berat ve Arefe gecesi." [İsfehani]

"Arefe gecesi ibadet eden, Cehennemden azat olur." [S. Ebediyye]

İbadet olarak ilim öğrenmek en faziletlisidir. İmani kuvvetlendiren eserler, ilmihal okumakla en uygun ilmi öğrenmiş oluruz.

Okudunuz mu?  2 yıllık açıköğretim ilahiyat fakültesi okumak istiyorumgerekli şartlar nelerdir?

3- Bugünü fırsat bilip dua etmeli! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
"Duanın faziletlisi, Arefe günü yapılanıdır." [Beyheki]

4- Arefe gününü ibadetle, zikirle, tefekkürle geçirmeli, insanlara iyilik etmeye çalışmalı! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
"Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allahü teâlânın kıymet verdiği bir gündür." [Deylemi] (Hürmet etmek, günah işlememekle olur.)

Okudunuz mu?  En uzun ve en kısa sure hangisi

"Arefe günü, kulağına, gözüne ve diline sahip olan mağfiret olur." [Taberani]

Kulağına sahip olmak, gıybet etmemek, kötü söz söylememek,malayani işlerle uğraşmamak ve HARAM OLAN çalgıları dinlememektir. Eğer biz istemeden kulağımıza gelmişse, bize günah olmaz. Gözüne sahip olmak da, haram olan şeylere bakmamak ve mubah olarak baktığı şeylerden ibret almaktır. Diline sahip olmak ise, yalan söylememek, dedikodu etmemek, laf taşımamak, kötü söz söylememek, hatta boş şey konuşmamak, kimseyi diliyle incitmemek demektir. Bunlara riayet eden, Arefe gününü değerlendirmiş olur.

Okudunuz mu?  Resmi nikah bitince dini nikah da düşermi ? Aynı evde yaşamaya devam eden çiftler yeniden dini nikah yaptırmalı mı ?

Arefe gunu

Bu kategoride yer alan Dört büyük melek hangileridir ve görevleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arefe günü kaç ihlas okunur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.