Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:51
Gusul
Yönetici

Üç kez cünüp olan kaç kez gusül abdesti alır?

Üç kez cünüp olan kaç kez gusül abdesti alır?

AHMET TOKAT
selamlar… kardeşlerim o kadar cevap vermişiniz ama halaaa tam cevap vermeyip ilmihale bakın diyorsunuz..sorduğumuz sorular ilmihalde yok ki..şimdi HERKES NAMAZ KILMIYOR.. DAHA DOĞRUSU ÇOK BÜYÜK KESİM… BEN SABAH NAMAZINI KILMIYORUM… YATSIYA KADAR ÜÇ KEZ CÜNÜP OLDUM. KAÇ GUSL ABDESTİ ALMAM LAZIM.. SEN TUTMUŞUN NAMAZ VAKTİNİ GEÇİRME DİYORSUN…. GEÇİYOR İŞTE ÜÇ NAMAZ VAKTİ… NAMAZ KILMIYORUM DİYE ÜÇ KEZ Mİ GUSL ABDESTİ ALMAM GEREKİYOR..

Okudunuz mu?  Kolum kırık gusül abdestini alçı çıktıktan sonra mı alayım?

Cevap: üç kez cünüp olan kaç kez gusül abdesti alır?

Hoca
İlmihalae bakın demişlerse doğru demişler. İlmihalde var ama sen bulamamışsın.

3 değil 100 defa cünüp olsan da bir gusül yeterlidir.

Namazları geciktirmek/kılmamak büyük bir vebaldir bu tutumuna tevbe et.


Cevap: üç kez cünüp olan kaç kez gusül abdesti alır?

Kayıtsız Üye
bir de ben yaklaşık 15 seneden beri gusl abdesti alırken normal abdesti aldıktan sonra üç kez başımı yüzümü SONRA VÜCUDUMU SABUNLA YIKAYARAK GUSL ABDESTİ ALIYORUM.. YANİ GUSL ABDESTİ alırken SABUN KULLANMANIN BİR YASAĞI MAHZURU VAR MI… YOKSA SADECE SIRF SUYLA MI ALINMASI GEREKİYOR guslün….

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken burna su vermezsek gusül sahih olur mu?

Cevap: üç kez cünüp olan kaç kez gusül abdesti alır?

Kayıtsız Üye
< bir de ben yaklaşık 15 seneden beri gusl abdesti alırken normal abdesti aldıktan sonra üç kez başımı yüzümü SONRA VÜCUDUMU SABUNLA YIKAYARAK GUSL ABDESTİ ALIYORUM.. YANİ GUSL ABDESTİ alırken SABUN KULLANMANIN BİR YASAĞI MAHZURU VAR MI... YOKSA SADECE SIRF SUYLA MI ALINMASI GEREKİYOR guslün…. >
Sabunla yıkandıktan sonra sabunu durulamalı ve sonra gusül alınmalıdır.

Okudunuz mu?  Boy abdesti ve güsul abdesti aynı mıdır

bir gunde uc defa cunup oldum

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti almadan önce tıraş olurken kesik olursa ve kanama olursa başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üç kez cünüp olan kaç kez gusül abdesti alır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.