Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:06

Boyacıyım ve bedenimde boya lekeleri oluyor gusül abdestim böyle kabul olur mu?

Boyacıyım ve bedenimde boya lekeleri oluyor gusül abdestim böyle kabul olur mu?

Mertcantt
Arkadaşlar merhaba,

Ben boya işinde çalışiyorum.Ve doğal olarak hergün elim, kolum vs. Boya oluyor.Ve çok terledigim icon hergun eve gidince banyo yapiyorum.Banyo yaparkende gusül abdesti aliyorum.fakat ne kadar temizlesem de illaki biryerlerimde nokta kadar boya kaliyor.Sorum:Bu sekilde benim gusül abdestim kabil olur mu?

Okudunuz mu?  Vesvese ve kötü düşünceler

Herkese iyo günler arkadaşlar…


Cevap: Boyacıyım ve bedenimde boya lekeleri oluyor gusül abdestim böyle kabul olur mu?

Hoca
Boyacıların tırnaklarında kalan boyalar, zaruret sebebiyle, abdestlerine zarar vermez.
Fakat bir zarurete müstenid olmayıp tırnakların üzerinde ince bir tabaka teşkîl eden ve altlarına suyun geçmesini önleyen boyalar, abdestin sıhhatine mânidir.

Okudunuz mu?  Gizli işlenen günahlar ahirette herkes bilecek mi?

< Çalışırken zorunlu olarak ellerimize sürülen maddeleri bir temizleyici ve suyla gidermeye çalışacağız, buna rağmen tamamen çıkmazsa bu af kapsamına girer. Çünkü, bu tür kirlenmeler bir zaruret sonucu oluşmuştur. Dinde zorlama yoktur. Din kolaydır gibi İslam prensiplerinin gereği de budur. >


Cevap: Boyacıyım ve bedenimde boya lekeleri oluyor gusül abdestim böyle kabul olur mu?

Mertcantt
Teşekkür ederim 😀

Okudunuz mu?  Yemin ve tövbeyi ardarda bozmak dinen nasıl telafi edilir?

elimde boya kalmis gusül kabul olurmu, boya lekesi gusül abdesti, badana boya güsüül

Bu kategoride yer alan Kelime-i şahadet getirip intihar etmekle kişi cennete gider mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boyacıyım ve bedenimde boya lekeleri oluyor gusül abdestim böyle kabul olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.