Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:53
anket
Yönetici

Hıristiyan doğsaydık müslüman olur muyduk

Hıristiyan doğsaydık müslüman olur muyduk

semerkand
arkadaşlar yüce rabbimizin bir lütfu olarak müslüman olarak dünyaya geldik.
peki hiç düşündünüz mü, farklı bir dine mensup bir aileden dünyaya gelseydik. iman edip müslüman olma şerefine erer miydik?????
bakalım bu zor soruya cevaplarımız nasıl olacak.


Cevap: hıristiyan doğsaydık müslüman olur muyduk

bilvanis
valla çok zor bir soru.
Allah’ın (cc) verdiği akıl ile zaten Allah bulunur. ama genede müslüman doğduğumuz için ne kadar şükretsek azdır.


Yanıt: hıristiyan doğsaydık müslüman olur muyduk

osmanli torunu
ben muslumanligi secerdim ama Allah’a sukur ben zaten m uslimanim dogustan


Soru: hıristiyan doğsaydık müslüman olur muyduk

beyazkale
çok şükür ki müslüman olarak doğmuşuz,çok zor gibi görünüyor ama eğer akıllı bir insansam bide gerçeği ulaşma çabası varsa en önemlisi de Allahın lütfuyla bulurdum islamıı


Mumtehine
Allahu Teala dilemisse eger, Askin hasinin eksikligi hissedilince,zor da olsa, yine bulunurdu aranan. Allahu Teala’nin bize bir ihsanidir musluman dogmamiz. Ne kadar sukretsek azdir..!


gülpembe
İbrahim As ın da doğduğu ve yaşadığı çevrede islam dinine mensup insanlar yoktu..fakat Rabbimin verdiği akıl ile düşünerek Allahı bulmuş ve Ona iman etmiştir..
Rabbim her insana akıl ve irade vermiştir.düşünerek neyin doğru veya neyin yanlış olanı bulabiliriz bence..hamdolsun Müslüman doğmuş ve müslüman olarak yaşıyoruz..İnşaAllah Müslüman olarakta Rabbimize kavuşuruz..


Ecir
Allah insanoğlu’nun yaptıgı tüm güzel işlerin karşılıgını muhakkak verecektir, ayetle sabit, bu hangi dine mensup olursa olsun böyledir, muhakkak karşılıgını verir, ama iş cennet akdine gelince, onun anahtarı la illahe illaALLAH’tır, onun dışında hiç bir şey kabul edilmez..

Okudunuz mu?  Gününüz nasıl geçiyor?

mumsema
< arkadaşlar yüce rabbimizin bir lütfu olarak müslüman olarak dünyaya geldik.
peki hiç düşündünüz mü, farklı bir dine mensup bir aileden dünyaya gelseydik. iman edip müslüman olma şerefine erer miydik?????
bakalım bu zor soruya cevaplarımız nasıl olacak. >

Hem Kuranda Allah cc, hemde Rasululllah sav bu gibi düşünceleri yasaklamışlardır.

şu an musaid değilim dışarı çıkmam lazım sonra inşAllah ayet ve hadisi kaynak olarak vereceğim.

Allaha emanet olun


nail33
Her doğan çocuk müslüman fıtratı üzere doğar.Sonradan ailesi,içinde yaşadığı toplum onu yönlerdirir,bizim müslüman ülkede olmamız ilk başta taklidi bir iman şeklidir.Yani bizlerinde imanı sağlamlaştıran akli delilleri yerine oturtma sorumluluğumuz var.Ayrıca ademoğlu galu belada sözünü verdi,şimdi burada sözünün gereğini yerine getirecek.


Hoca
< arkadaşlar yüce rabbimizin bir lütfu olarak müslüman olarak dünyaya geldik.
peki hiç düşündünüz mü, farklı bir dine mensup bir aileden dünyaya gelseydik. iman edip müslüman olma şerefine erer miydik?????
bakalım bu zor soruya cevaplarımız nasıl olacak. >

Başta insan ve insanın organları olmak üzere her şeyi yerli yerinde ve hikmetli yaratan Allah, balığı denizde, koyunu karada ve kurtçuğu meyvenin içinde yaratan Allah, elbette ki insanı yaratırken zulmetmeyecektir. doğacağı yeri, zamanı ve ortamı bilerek yaratacaktır.

Okudunuz mu?  Anket: Sofradaki Ekmek Kırıntılarını Ne Yaparsınız?

Onu yaratmadığımız, rızkını verip hayatını devam ettiren biz olmadığımız halde bu durumunu merak ediyorsak. acaba onu yoktan yaratıp hayatını devam ettiren Allah, bizim kadar o kulunu düşünmez mi?

Ben, peygamberimiz zamanında gelseydim yiğit bir sahabi olurdum diyen insanlar az değildir. ancak ebu cehilin safında yer almayacağı ne malum.:(

İşin hakikatını zerre kadar kuluna zulmetmeyen Allah’a havale edip, işin zahirine dönelim.

İtikat mezhebi imamları, semavi mesaj kendilerine ulaşmayan herkesi ehl-i necat olarak vasıflandırmışlardır. yani cehennemden kurtulmuşlardır.

İslami ortama yakın veya uzak yerlerde doğup büyüyenlerin sevap ve günah durumlarını ise şu mealdeki hadis-i şerif çok iyi izah etmektedir. peygamber efendimiz sahabelere şunu söylemektedir; Sizden biriniz dinin on emrinden birini yapmazsa helak olur. ancak öyle bir zaman gelecek ki dinin on emrinden birini yapan kurtulacaktır. Bu da bize gösteriyor ki; Allah herkesi içinde bulunduğu duruma, şartlara ve seviyeye göre hesaba çekecektir.


merve
şimdi burda hepimiz olurduk diyoruz amma birde ytiştirilme tarzı var ailenin büyük etkisi oluyo bu konuda onun için nail33 arkadaşımızın dedigi gibi her çocuk müslüman dogar ama aileninde etkisiyle yolunu seçer Allah’a şükürler olsunki bizler müslüm dogup bu yoldada canımızı seveseve vermeye hazırız inşaAllah


yedi7
< Hem Kuranda Allah cc, hemde Rasululllah sav bu gibi düşünceleri yasaklamışlardır.

Okudunuz mu?  Selam alırken ve verirken çokça yapılan hatalar

şu an musaid değilim dışarı çıkmam lazım sonra inşAllah ayet ve hadisi kaynak olarak vereceğim.

Allaha emanet olun >
soru soruldugu gb basit deildir .
insan hiç bir şey bilmese bile akılla Allahı bulabilir . mum kardeşimizin dediklerine de katılıyorum
yaşayız tarzları sorumlulukları değiştirir.

şimdi bu sorunun iki cevabı var

evet ben hristiyan bir ailede dogsaydım kafir ölürdüm
evet hristiyan bir ailede dogsaydım yinede islamı bulurdum

kimse ne olacagını bilemez.gaybı yanlız Allah bilir

gaybın anahtarı Allahın katındadır (enam59)

ben soruya takılmadım sadece mumsema kardeşimin dedigi Allah bu tarz düşünceyi yasaklar sözüne takıldım ve onun cevabını bekliyorum
galiba kelime hatası oldu sorulmasını yasaklar olabilir mi?


acancan
evet müslüman olurduk. sebebine gelince gulpembe kardeşimin dediği gibi insan düşünen bir varlıktır. böylece bulurduk. sonra tüm dinlerde tanrı inancı var.insanlar tarih boyunca dağları oymuşlar tanrı adına tapınaklar yapmışlar tanrı adına ayı güneşi kustamışlar tanrı adına yani tapınma duygusu insanın fatratında var. tanrıyı bulmamız yetmeyecek doğal olarak. o zaman bu sefer dinlerin ayrıntıları önümüze çıkar. burda komşularımız çok hıristiyan var onlarla sohbet ediyoruz. hristiyanlıkta fıkıh yani hukuk yok. herşey diğer dünya ile ilgili. sonra acayip bir tepkisizlik var. bu da insan fıtratına aykırıdır..zülme soyguna içkiye zinaya adam öldürmeye her türül şeye tepkisizlik var papaza git günah çıkar tamam sen cenetlik oldun. böyle bir saçma din anlayışı tabii ki olmaz. onun için avrupalı insan dinden uzaklaşıyor. yahudiliğe gelince o zaten tamamen bir faşit bir dindir. yani siz istesenizde yahudi olamazsınız. çünkü anne ve babanız yahudi değildir. bütün dinlere giriş çıkış yapabilirsiniz ama yahudilik hariç .. ayrıca tüm insanları yani yahudi olmayanları insan olarak görmez onlar yahudilere hizmet etmek için yaratılmıştır.demek yahudi de olmayız.. şimdi islamda tahkiki iman ile taklidi iman denen bir kavram var. ben bu sorunuzu çok düşündüm ve bir müslüman olarak değil. tarafsız bir kişi olarak islama baktım..(yani bir oryantalist gibi) gene islamı seçerdim dedim.çünkü hiç bir boşluk yada mantıksızlık bulmadım.. islam o kadar evrenseldirki, gökyüzünün hayvanların bitkilerin insanların anne ve babanın çocukların mazlumların kişisel hayatta ise insannın nasıl wc gideceğinden nasıl yatacağına nasıl zekat toplayıp nasıl cihat edeceğine her şeyi kuşatmıştır. din değiğin böyle olur yav. şöyle kuşatıcı olsun. boşluğu olmazsın. değilmi ustad..

Okudunuz mu?  İyi Ki Var Dediklerimiz...!

uSTa
Hidayet Allah c.c ın elindedir kişi ne olursa olsun eyer Alah c.c ona hidayeti nasip ederse tabi Allah c.c ın yolunu bulur vesselam…


NurIstanbul
Güzel bir soru, Allah´ima sükürler olsun Müslümaniz ve InsAllahda öyle kaliriz ölüme kadar..!! Ama müslüman olmayanlara ulasabiliyormuyuz onlarada Ilahi mesaji iletebiliyormuyuz ?? Bu bence daha önemli ve cevaplanmasi gereken bir soru

Okudunuz mu?  Sabah namazına ne ile uyanırsınız?

Saygilar…


zengelok
fıtraten bütün insanlık İslam dini üzeride doğar ailesi onu hiristiyan yahudi… yapar


vuslat_
Rabbimize ne kadar teşekkür etsek az müslüman bir ailenin müslüman çocuğu olarak doğdumuz için. Eğer başka bir dine mensup olarak doğmuş olsaydık biraz zorluk çeker ama aklımızı kullanarak doğru yolu yani İSLAM’ı bulabilirdik diye düşünüyorum. RABBİM SANA HAMDÜ SENALAR OLSUN…


sry_90
eğer bana islamiyeti ve Müslümanlığı gerçekten doğru insan anlatsa idi kesinlikle seçerdim ama şükür ki biz zaten müslümanız…. ELHAMDÜLİLLAH


mematii
Bir insan belki kendi iradesiyle doğruyu bulabilir, fakat verilen cevaplara baktığımızda arkadaşlarımızın kendilerinden çok emin ve rahat cevaplar verebildiğini görüyoruz. Temenni etmek başka şeydir, hakikatin kendisi ise çok başka bir şeydir. Yani iş öyle göründüğü kadar basit değildir..

Biz şayet gayrimüslim bir ailede dünyaya gelmiş olsaydık, ileride kendimize nasıl bir yol çizeceğimizi kestirmek önceden çok müşkildir. Yukarıda mum hocamızın da yerli yerinde vurguladığı gibi, belki Resulullah’ın (s.a.v) zamanında yaşamış olsaydık, Ebu Cehil’in safında olmayacağımızın garantisini kim, nasıl verebilir? Gaybı bilen sadece Allah (c.c) ‘tır ve burada bizlere ancak sükût etmek düşer. Çünkü gerisi "kader" mevzûuna girer..

Şunu bilmek gerekir ki, Allah’ın kendisini hidayete erdirmediğini, hiç kimseler hidayet erdiremez.

("Allah kime hidayet ederse, işte o, hakka ulaşmıştır; kimi de hidayetten mahrum ederse, artık ona doğru yolu gösterecek bir dost bulamazsın." Kehf/17)

Okudunuz mu?  Bir evde bulunması gereken kitaplar hangileridir?

Kalpler Allah’ın (c.c) kudret eli arasındadır ve O, ‘mukalleb-ül kulûb’tür. Kalplerle oynayandır. O dilediğine hidayet verir, dilediğini ise sapıklıkta bırakır. Buna müdahale edecek hiçbir kuvvet te yoktur! Paygamber (s.a.v) dahi bu noktada sadece bir tebliğcidir.

("Buna karşı seninle münakayaşa kalkışırlarsa de ki: "Ben, bana uyanlarla birlikte kendi özümü Allah’a teslim etmişimdir". Kendilerine kitap verilenlere ve (kitap verilmeyen) ümmîlere de ki: "Siz de İslâm’ı kabul ettiniz mi?" Eğer İslâm’a girerlerse hidayete ermiş olurlar. Eğer yüz çevirirlerse, sana düşen şey ancak tebliğ etmektir. Allah kulları görendir. Allah’ın âyetlerini inkâr edenler ve haksız yere peygamberleri öldürenler, insanlar içinde adaleti emredenlerin canına kıyanlar yok mu? Bunları acıklı bir azapla müjdele!" Al-i İmran/21)

Rabbimiz’in bizleri müslüman bir ülkede, müslüman bir aile ortamında dünyaya getirmesi ve hidayet üzere ayaklarımızı sabit kılması bizler için inanın en büyük nimettir. Sadece bizlere vermiş olduğu bu "İman ve İslam" nimetinin şükrünü eda edebilseydik bu bile bizlere fazlasıyla yeterdi. Alemlerin Rabbi’ne sonsuz hamd-ü senâlar olsun..


vuslat93
olmazdım sanırım çünkü çevre aile baskısı olurdu
Allah’ı ma şükürler olsun ki Müslüman’ım şükürler olsun….


nurol
selamun aleyküm verahmetüllahü
Busoruyu ben kendime sormamıstım güzel bir soru tesekkür etmek lazım .
Bence her kes islam fıtratında doguyor sonra anne baba bulundugu toplum un tercihte önemli faktoroldugunu düşünüyorum .ancak bucagda dusunen arastıran arayan insanlar iletisimin okur yazarlıgın bayagı yuksek toplumlarda anne baba mahalle baskısı v.s dinlemedigide bir gercek.
Önemli olan arastırmak asrısaadetten 1 örnek verelim selmani farisi r.a iranli bir putpelest aileden biri idi ancak o mubarek arastırdı & buldu hemde hiçret etti resullulah asv ın en yakını oldu selman bizdendir ehli beytimdendır H.S ten de anlıyoruzki o mubarek islamile sereflendi nemutlu nemutluki daha milyonlarca selmanlara .
gunumuzde bıle hamdolsun avrupada popiler isimlerin teker teker islamı sectigini medyadan duyuyoruz maykıl jaxsun &yusuf islam gibi meshurların haberleri veriliyor tanınmayan bilinmeyen nice insanlar vardır bilmedigimiz . ALLAH cc diledigini doğru yola eristirir .ama bizlerinde vazifelerivar . bizlerde islamı iyi ögrenecegiz daha sonrada emri bir magruf geregi anlatacagız bu farzdır .kırmadan karsımızdakileri akıl bilim islam adaleti .kulhakkı .islamda kadına verilen degerler .islam aile yapısı islam komsuluk iliskisi v.s daha bınlerce konu var bunlar anlatılacak .
İslamda ALLAH cc inancını apacık anlatmaklazım bizim inandıgımız ALLAH cc sıfatlarını teker teker anlatmaklazım hiristiyan ların ALLAH cc inancında tevhit inancıile bagdasmadıgı onların ana ogul kutsal ruh düsüncelerinin yanlıslıgını guzelbirsekilde izahat etmeklazım .

Okudunuz mu?  Düzenli devam ettiğiniz bir zikriniz varmı? varsa nedir?

sagocu_kız
Çok düşünüyorum bu şeyi bazen :rolleyes:
İslamı hakkıyla biri tanıtırsa ozaman olurdum müslüman herhalde :rolleyes:
Rabbime binlerce şükürler olsun ki müslümanım 😮


DZALBAY
< yeni bir konu // RAYET nedır . bukonuyu birazacarmısınız ? >
Ne alakası var kardeşim;yeni bir konu açacaksan,başka bir başlıkla açsana…

Okudunuz mu?  İslamda Hangi suçlar idamı gerektirir? Cezası ölüm olan günahlar nelerdir?

< arkadaşlar yüce rabbimizin bir lütfu olarak müslüman olarak dünyaya geldik.
peki hiç düşündünüz mü, farklı bir dine mensup bir aileden dünyaya gelseydik. iman edip müslüman olma şerefine erer miydik?????
bakalım bu zor soruya cevaplarımız nasıl olacak. >

Bu soru hiç de zor bir soru değil.

Neden mi?

Rabbim cc ruhları yarattığı zaman, elestü bir rabbiküm (ben rabbiniz değil miyim dediğinde;Kalu bela (evet,Rabbimizsin) demedik mi?İşte orada her ruha secde etmesi emredildiğinde;tüm ruhlar secde ettiler.

Bir kısım ruhlar ikinci kez secdeye gittiler ki bunlar tevhid inancında yaşayıp,ölenlerdir.

Bir kısım ruhlar da üçüncü kez secde ettiler,bunlar da Allahın cc peygamberleri ve veli kullarıdır.

Bu durumda bendeniz,hangi ülkede doğmuş olursam olayım,Kalu bela dediğimde iki kez secde etmişsem,eninde sonunda mutlaka islamla tanışıp,müslüman olacağım demektir.

Selam ve dua ile …


yusuf-_-
Nasılki müslüman doğan hıristiyan olabiliyor,elbette dilerse hüda hırıstiyan doğanda müslüman olacaktır.Şunu bilmek lazım ki külli irade insanlar üzerinde cüz-i iradenin fiillerine göre tecelli eder.Her insan fikriyatı,kalbi ve fiileriyle ALLAH (C.C.) a yaklaşır.Mevlam bizi kendisine yakın olanlardan eylesin.


DZALBAY
Bir de İbrahim Havvas (r.a.) ve Bizanslı prenses mevzuu var;biliyorsunuzdur.

Televizyonlarda da film olarak gösterilmişti.Bizanslı prenses sürekli hiç duymadığı kelime-i tevhid ve kelime-i şehadeti söylüyor;bu arada İbrahim Havvas Hz.leriyle üç bin km civarındaki mesafeye rağmen manevi bir bağ kuruyor;Bizansa gel,beni kurtar diye yalvarıyor;sonuçta Bizansa giden veli,hiçbir tabibin iyileştiremediği kızcağızı müslüman yapıyor ve kız orada can veriyordu.Şimdi bu kız hiç bir İslami akaidi ve yükümlülüğü bilmeden ve yerine getiremeden,ama Müslüman olup ondan sonra ölüyor.Halbu ki hristiyan doğmuştu…

Okudunuz mu?  İlmin Başı Sabırdır derler... neden?

Düşünenler için ne büyük bir ders değil mi?Hem de soruya cevap…

Sealam ve dua ile…


Mürid74
VAllahi ben 5 yil öncesine kadar söz üzeri "elhamdulliah müslüman"´dim.
Ve simdi anladim ki benim Allah´a (c.c.) karsi sorumlulugum eskiye bakar daha çok artmis durumda.
Cünkü eskiden sözde kaliyordu, simdi sözde kaldigi zaman kendimi çok rahatsiz hissediyorum….
Allah (c.c.) kimi dilerse hidayete erdirir, ister Müslüman, isterse Hiristiyan olsun,
Allah (c.c.) ssonucda sadece kalbimize bakiyor!!!

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Kayıtsız Üye
hiç biriniz Müslüman falan olmazdınız Allah’a şükür ki Müslüman doğmuşuz derdiniz din zaten gücünü burdan alır herkes kendi dinini en doğru en temiz olan olarak kabul eder çocukluktan itibaren insanın kafasına bu yerleştirilir düşünen sorgulayan her insan işin böyle olmadığını dinin aslında güçlü bir kültürden ibaret olduğunu anlar ama dediğim gibi düşünen sorgulayan korkmayan…


ŞİRİNLER
Müslümanĺık ne akıl ile bulunur ne de bir tercihtir.İman kalp iledir.Allahu Teala nasip ederse nerde dogarsak dogalim olurduk Müslüman.Nıce akıllı insanlar vardır ki Islamla bulusmayan.Yani hidayet Alllah tandir.Kalpler Allahin elindedir.Bizler de belki Müslüman bir ülkede yaşıyoŕüz.Ama imanımızın derecesini bilemiyoruz.Olsun en azından ibadetimizi eden Allah’a dua eden Müslümanca yasamaya gayret eden kullarız deyip de kendimizi diğer dinlere mensup kisilerden üstün görmemeli nefsimizi herkesten aşaği gòrmeliyiz.Bütün yaratılmıslara sefkatle yaklasmali , yaradilani yaradandan ötürü sevmeliyiz
"Ey Kalpleri evirip çeviren Allahım.Benim gönlümü de dinin üzerine sabit kıl"

Okudunuz mu?  En sevdiğiniz/faydalı bulduğunuz TV programı hangisi?

smyr44
Eğer gerçekten kalben Müslüman olmayı istiyorsan hangi dinden olursak olalım Müslüman olurduk


ravzaduymac
Ben dinleri çok araştıran bir insanım. Yani ben Müslüman bir aileden gelmeseydim kesinlikle o zaman ki mensup olduğum dini araştırırdım, farklı dinlere bakardım. Ben bilemem tabii ama belki iyi bir Müslümanla tanışsaydım, ya da yazdığım gibi araştıraydım, kalbime İslam sevgisi gelirde Allah hidayet verirdi bence. Tabi ben bilemem, tahmin. Allah kalbinde İslam sevgisi olmayana hidayet vermez nede olsa.


ya müslüman doğmasaydık, hristiyan olsaydım nasıl musluman, Allah bizi

Bu kategoride yer alan Ramazan Ayı Sohbet Konuları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hıristiyan doğsaydık müslüman olur muyduk Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.