Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:43
missa93
Abone

Vadeli hesap açmak caiz mi?

Vadeli hesap açmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Vadeli hesap açmak caiz mi?


Cevap: Vadeli hesap açmak caiz mi?

Hoca
Vadesiz Hesap Açmak caiz midir?

SORU: Hocam selamünaleyküm. ‘X’ bankasına vadesiz hesap açma caiz midir? Vadesiz hesaplar faizsiz hesap olduğu için bunda bir sakınca var mıdır? Herhangi bir nedenden dolayı banka faiz verirse parayı almayacağım veya fakire vereceğim. Bu konuda hükmünüz nedir? Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Haftada iki kere ihtilam olurmu insan

CEVAP: Selamünaleyküm. Hüküm vermek Allah’a aittir. Bizim yapabileceğimiz şey, bilgi dağarcığımızda bulunanı size aktarmak olur. Zikrettiğiniz banka, tam anlamıyla bir faiz kurumudur. Devletin zorunlu tuttuğu bir gerekçe dışında ora ile işlem yapmak caiz olmaz.
Nureddin Yıldız Hoca

Bu kategoride yer alan Evli erkekle gizli imam nikahı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vadeli hesap açmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.