Anasayfa
20 Kasım 2021, 10:06
missa93
Abone

Yengeç yemek caiz mi

Yengeç yemek caiz mi

Kayıtsız Üye
yengeç yemek caiz mi


Cevap: Yengeç yemek caiz mi

Hoca
Yengeç, Ahtapot, Karides Gibi Hayvanların Etini Yemek Caiz Midir?
SORU: Selamünaleyküm. Efendim biz bir ilmimiz olmamakla beraber büyüklerimizden görüp öğrendiğimize göre Hanefi mezhebinde balık suretinde olmayan ve denizde yasayıp yumurtasını karaya bırakan hayvanin eti yenmez diye biliriz. Ama etrafımızda ki bazı ilim sahibi olan kimseler yengeç, ahtapot, karides ve benzeri hayvanların etini yemek de bir sakınca olmadığını söylemekdeler. Allahualem, bahsi geçen konu hakkında fetva rica ediyoruz. Allah’a emanet olunuz.CEVAP: Selamünaleyküm.
Evet, Hanefi mezhebine tabi Müslümanlar için hüküm böyledir yalnız denizden çıkan her ürünün yenmesini caiz gören içtihatları da unutmamak gerekiyor.

Okudunuz mu?  Sakalı jiletle kesmek haram mı?

Nureddin Yıldız Hoca


yengeç yemek haram mı, yengeç yemek helal mi

Bu kategoride yer alan Arefe günü kaç ihlas okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yengeç yemek caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.