Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:40
sizden1
Abone

İmanım var mı veya imanım devam edecek mi diye şüphe etmek

İmanım var mı veya imanım devam edecek mi diye şüphe etmek

OxyGen`s
Sual: Şimdi imanım var mı veya imanım devam edecek mi diye şüphe etmekle, son nefeste imansız gitmekten korkmak farklı mıdır?
CEVAP
Evet, farklıdır. İmanı olduğundan veya ileride imanının devam edeceğinden şüphe etmek caiz değildir, küfür olur. Mümin imanı hakkında hiç şüphe etmemeli, ölünceye kadar imanlıyım diye karar vermelidir."

Okudunuz mu?  İçimdeki ses şeytanın sesi midir? Ne yapmam lazım?

Ben bazen vesvesede kalıyorum ve imansız gibi hissediyorum kendimi ama bu durumda namazımıda aksatmıyorum yani içimde İmanın şartları oluyor sadece hani küfre düştümde o bakımdan imansızım gibi hissediyorum üsteki sualdeki küfre düşermiyim ?


Cevap: imanım var mı veya imanım devam edecek mi diye şüphe etmek

imam
bütün soruları şüphe ve vesvese üzerine

Okudunuz mu?  Fatihanın yerine Ettehiyyatu okumak

Cevap: İmanım var mı veya imanım devam edecek mi diye şüphe etmek

Kayıtsız Üye
Benim kalbim de de şüphe var gibi Dusunuom ben iman ediorum ama aklim ve kalbim etmiyor sanki ne yapcam nasıl kurtulcam


Yorum: Cevap: İmanım var mı veya imanım devam edecek mi diye şüphe etmek

ygtbhc3
ben sorgulamaya başlayalı hiç direk inanamıyorum önce bir araştırıyorum fakat kalbimde ki huzuru az buluyorum yardım eder misiniz?

Okudunuz mu?  Kun feyekun duası hangi durumlarda okunmalı?

mawis88
bütün sorunların asıl nedeni nefis ve vesvese zaten neyden dolayı sorular sormamız bekleniyor ?? buna içtenlikle doğrudan yapabileceğimiz uygulayabileceğimiz ve yenebileceğimiz çözümler yazılsın.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.Ne güzel ki Allah dostlarının sahip olduğu kaygıya sahipsiniz.Özellikle iman konusunda sorgulama Hz.İbrahim peygamber sünnetitir. Hz. İbrahim de gönlü
refah olsun diye imanı için, Allah’tan ölü kuşu diriltmesini istemiş.İbadetlere devam edin , Allah’a peygamber duaları ile yaklaşın ,mesela Hz. İbrahim’in duası vardır ne güzeldir."Allah’ım bana katından bir hikmet ver ve beni ve soyumu namazı dosdoğru kılanlardan eyle" diye.benim ilmim bu kadarına yetti kardeşim.Allah ilk önce kurtuluş yolunda olup da sonra perişan olanlardan olmaktan muhafaza etsin

Okudunuz mu?  Yatsı namazının vakti

Kayıtsız Üye
Efendim, sakin olunuz.İmanınızdan asla şüphe etmeyiniz.Vesvese yi iyice öğrenmek ve ondan uzak durmak gerekir.Allah a emanet olun.


imanim var mi, Cunup iken kulak temizlemek

Bu kategoride yer alan Burun Ameliyatı Günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanım var mı veya imanım devam edecek mi diye şüphe etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.