Anasayfa
8 Eylül 2021, 5:31
Oruc
Yönetici

Oruç tutmamanın günahı nedir ?

Oruç tutmamanın günahı nedir ?

memincan
1 Haziranda Liselere geçiş sınavım var. 6 gündür oruç tutuyorum çok şükür.Ama zorlanıyorum.Ders çalışamıyorum.Oruç tutmamamın günahı nedir?


Yorum: Oruç tutmamanın günahı nedir ?

Kayıtsız Üye
Kardeşim gece çalış çalışamıyorum diye bahane olmaz islam bahaneleri kabul etmez sahura kadar ders çalışırsın oruçluyken de uyursun bende sınava girdim oruçlu bendede sıkıntı oluyordu ama Allah yardım ediyor sahura kadar çalışıyordum gece yani sende yapabilirsin istersen teravih kılma,teravih kılmak farz değil ama oruç tutmak islamın şartıdır yani farzdır sen iftarını açtıktan sonra çalışırsın sahura kadar bu da yeterli olur inşaAllah önemli olan planlı ve verimli çalışmak verimli çalıştın mı Allah’ın izniyle kazanırsın ve unutma oruçlu olduğun içinde Allah sana yardım edecektir bunu unutma Allah kolaylık versin derslerinde inşaAllah.

Okudunuz mu?  Sahur vaktinin geçtiğini bilmeyerek yedim, oruç bozulur mu ?

Yorum: Oruç tutmamanın günahı nedir ?

vel Fecr
Dersi orucun önüne koyuyorsan yapacak birşeyok.
Oruç Allahın emridir. müslüman vasıfta olan kişilerin üzerine farzdır. belirli durumlarda bu farziyet kalkar ama ders gibi basit bir mesele oruca mani değildir.
mahşerde sana orucunu neden tutmadığın sorulduğunda ne cevap vereceksin ? eee şey dersim vardı , mı ?

Okudunuz mu?  Gece eşimle beraber oldum ve uyudum. sahura da kalkamadım. sabah kalkıp gusül abdesti aldım orucuma mani midir?

Yorum: Oruç tutmamanın günahı nedir ?

Ebû Mansur
Her kim ruhsatsız ve hastalıksız olarak Ramazanda bir günün orucunu tutmazsa, bütün bir ömür oruç tutsa da onu ödemiş olmaz. (Tırmizi, Savm, 27; Ebu Davud, Savm, 38; İbni Mace, Sıyam, 14)


oruç tutmamanın günahı, oruc tutmamanin gunahi

Bu kategoride yer alan Ezan okunduktan sonra su içtim ,orucumu 10 dk geç açsam ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç tutmamanın günahı nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.