Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:08
sizden4
Abone

Bütün müslümanları sevmek zorunda mıyız

Bütün müslümanları sevmek zorunda mıyız

Reiss
bütün müslümanları sevmek zorunda mıyız


Cevap: Bütün müslümanları sevmek zorunda mıyız

Amine
Her gün Allah’ın karşısında müslümanların kanı ile abdest alan, tekbir alıp kulaklarını tıkayan, katliama, vahşete, haksızlığa el bağlayıp gözlerini kapatan hain , vicdansız ,lüks düşkünü ”müslümanım” diyen embesilleri sevmek zorunda mıyız..

Okudunuz mu?  Allahtan korkmak ne demektir

Cevap: Bütün müslümanları sevmek zorunda mıyız

cihad38
< Her gün Allah’ın karşısında müslümanların kanı ile abdest alan, tekbir alıp kulaklarını tıkayan, katliama, vahşete, haksızlığa el bağlayıp gözlerini kapatan hain , vicdansız ,lüks düşkünü ”müslümanım” diyen embesilleri sevmek zorunda mıyız >
müslümanım demekle müslüman olunmuyor,bunun ispatı lazım.konu genel manada sorulduğu için böyle cevap verilir,

Okudunuz mu?  Namaza başlarken ne yapılır, neler okunur?

Ebu Hüreyre radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Resülullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız!"

Okudunuz mu?  Soru-Kabirde yatan yakınımıza dua edebilir miyiz ?

(Müslim, îman 93-94. Ayrıca bk.Tirmizî, Et’ime 45, Kıyamet 56; İbni Mace, Mukaddime 9, Edeb 11)

Mü’minleri kendi aralarındaki merhametleşmelerinde, sevişmelerinde, yardımlaşmalarında bir vücut gibi görürsün. Ki vücudun bir organı ağrırsa, vücudunun kalan kısmı uykusuzluk ve humma ile o organ için birbirini çağırır." RABBİM CÜMLE ÜMMETİ MUHAMMEDE YEK VÜCUD OLMAYI NASİP ETSİN.

Okudunuz mu?  Allah benim karşıma kul hakkı ile gelmemi diyor hangi ayet hangi hadis de var bu ?

Yorum: Bu çok mantiksiz cunku

Kayıtsız Üye
Bir musluman digerine zarar verdiyse çok fazla kalbini kirdiysa ya da baska seyler, o muslumani sevmek zorunda mi ? Bu çok mantiksiz. Yani biri sana tecavuz ederse ya da sevdigin birine sen onu sirf musluman oldugu için sevecek misin yoksa yalnizca Allah için mi nefret edeceksin. Ve bunun yalnizca Allah için olduguna Alla Celle Celaluhu inanacak mi? Sen inanacak misin? Boyle seyler soyleyerek insanların içini daha çok acitiyorsunuz ve daha çok nefret duymalarini sagliyorsunuz. Bir sey soylerken en onemli durumlari goz ardi ederek soylemeyin lutfen. Bir insan digerinden en çok niye nefret eder, ya da niye sevmez ? Belki bazi kisiler fesatliktan yapabilir ama genel olarak nefretin ya da sevmemenin nedeni gorulmus olan zarardan kaynaklanir. Zorla sev diyerek zorla nefretin artmasini sagliyorsunuz. O kisi Islamdan da uzaklasiyor. Bir soruya cevap vermeden önce iyi dusunun hemen kafadan atmayin.

Okudunuz mu?  Allaha şirk koşma ve tövbesi

islamda kimseyi sevmek zorunda mıyız, içimizden geçen düşünceler

Bu kategoride yer alan İçine şampuan düşen suyla gusül alınır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bütün müslümanları sevmek zorunda mıyız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.