Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:32
Siirler
Yönetici

Cennet Kaç Kattır

Cennet Kaç Kattır

Ahmet Nazlı
Ahiret hayatı ile ilgili merak edilenlerden en önemlilerinden biri de Cennetin kaç katlı olduğu konusudur.

Cennet, Müslümanların iyiliklerine göre oluşan ve Allah’ında Cenneti insanların amellerine yani yaptıklarına göre derecelendirildiği belirtilmektedir. Aslında bu soru ile ilgili çok net bir şey söyleyen yoktur. Bunu yapanlardan biri İbn-i Abbas’dır. Bu durumda İbn-i Abbas’ın rivayeti şöyledir;

Okudunuz mu?  İbadetlerde gösteriş yapmak

Cennetin yedi tabakası olduğu haber verilmektedir. Bunlar; Firdevs, Adn Cenneti, Nâim Cenneti, Daru’l-Huld, Me’va Cenneti, Daru’s-Selâm ve İlliyyûn’dur. Bu tabakalardan her birinde, mü’minlerin yaptıkları iyi işler karşılığında girecekleri veya yükselecekleri derece veya mertebeler vardır. (Beydâvî)

Buradan anlayacağımız üzere Cennet 7 katlıdır ve insanların işledikleri sevaplar burada derecelendirilerek, içinde bulunduklar yerden yükselme söz konusudur. Bu bakımdan insanların sürekli dikkat etmeleri gerekir ve bu hayatta sürekli iyilikler peşinde koşarak asla yanlış davranışların kurbanı olmamaları gerekir…

Okudunuz mu?  Allah için ağlamak...

Cennet kaç kattır, cennet kaç katlidir

Bu kategoride yer alan Besmele Çekmenin Faydaları ve Fazileti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennet Kaç Kattır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.