Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:12

Buzlu badem nasıl yapılır

Buzlu badem nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Buzlu badem nedir? nasıl yapılır kısaca bilgi ve tarif verir misiniz?


Cevap: Buzlu badem nasıl yapılır

ebuturab
< buzlu badem nasıl yapılır >
buzlu badem enteresan bir tad 🙂
Malzemeleri:

Kavrulmamış badem
Kaynar su
Büyükçe bir kavanoz

Okudunuz mu?  Evin çatısı nasıl yapılır

Şöyle yapılıyormuş : Hammaddemiz,dünyaca ünlü Datça Bademi imiş Akşamdan bademleri bir kaseye alıp üzerini kapatacak kadar kaynar suyu boca ediyoruz.. Bu böylece sabaha kadar bekletilecekmiş.

Sabah suyun renk değiştirdiğini görecekmişiz. O kirlenmiş suyu döküp bademleri bir kavanoza koyup, üzerini örtecek kadar da normal su ekliyorsunuz ve bu kavanozu ağzını kapatıp buzdolabında saklıyormuşuz.. Hazırlanan bademlerimiz tüketime sunuluncaya kadar +4 C de muhafaza edilecekmiş.

Okudunuz mu?  Çocuğa isim koyma nasıl yapılır

Buzlu badem artık hazır! Nemli kalması , kolay soyulması ve karizmatik bir görünüm için mutlaka minik buz kalıpları ile tüketime sunulmalıymış.

Buzlu badem nasıl yapılır

Datça’dan satış yapmak için gelen Datça’lı gençlerden biri

Müşterileri hiç eksik olmuyor. Yerlisi ile yabancısı ile… Çok geç saatlere kadar sahilde sürekli turlamak zorunda kalsalarda hallerinden çok memnun olduklarını dile getiriyorlar.

Okudunuz mu?  Cami maketi nasıl yapılır

Neredeyse yerlisinin bile buz gibi bira ve rakı kadehlerinin yanında vazgeçilmez tek çerezi olarak yeseler de asla yemekten vaz geçmiyorlarmış. İstanbul’da hiç görmediğim bademim bu şeklinin nasıl yapıldığını merak edip sorduğum adanın yerlsi olan yaşlı bir amcanın sanki ilk defa yiyormuş gibi ağzını şapırtada şapırta da tarifini verdi.

Okudunuz mu?  Fajita sosu nasıl yapılır

Ve sonunda da "Sen bu işi yaparsın." demesi ile sanki gaza geldim.

Tonton amcayla yapmış olduğum hoş sohbetten sonra, İstanbul’da bulamayacağım bu eşsiz lezzeti Efe’nin de tatması gerektiğini düşünerek kalktım buz bademci gençi yakaladım ve epey bir miktar satın aldım. Tabi ki Buz badem satıcısı genç bu kadar yüklü miktarda birden satış yapamıyacağını düşünmüş olsa ki, paketleme konusunda tedariksiz idi.

Okudunuz mu?  Çürük dişe dolgu nasıl yapılır

Paketleme işini yaparken diğer meraklı müşterileri de kaçmasın diye olaya el konulur ve ilk satıştan elde edilen kazanç çekmeceye atılır.

Cici kızlar satıcıdan mı çok memnun kaldılar yoksa buz bademin eşsiz çekiliğine mi kapılıp da ellerindeki pakete daha başlamadan bir 5 liralık daha satın aldılar.

Okudunuz mu?  Defter nasıl yapılır

buzlu badem, buzlu badem nasıl yapılır, buzlu badem yapımı

Bu kategoride yer alan Bıldırcın yemi nasıl yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Buzlu badem nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.