Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

Cennette Nefis Olacak mı

Cennette Nefis Olacak mı

Ahmet Nazlı
Bu dünyada yaşananlar aslında Ahiret hayatı için bir hazırlıktır. Bu dünyada İnsanlar yaptıkları ile kendilerini cennet ve cehennem hayatına hazırlayacaklardır.

Bu hususta merak edilen konulardan biride Cennet hayatında Nefis olacak mı? sorusudur. Nefis insan için çok iyi ve insanın öbür hayata hazırlayan en güzel davranışlardır. Nefis, insanın kalbini Allah’a yaklaştırması gerekir ve Müslüman bir kişi bütün hayatını bu yolda yani İslam ışığında harcaması gerekir.

Okudunuz mu?  Manevi Program

Cennet hayatı zaten Müslüman bir kişiye verilmiş en güzel hediyedir.İnsan bu nefis ile artık kendini çok iyi derecede terbiye etmiş demektir. Allah, bu konuda insanların nefislerini iyilik yolunda doyurmaları gerektiğini ve hayatlarını bu inanç yolunda harcamalarının çok mantıklı olacağını belirtmektedir.

Okudunuz mu?  Ey Yolcu Nisan Kumru [şiir]

Nefsini terbiye etmiş ve hayatını Allah yolunda harcamış olan insanlar zaten gerçek Müslümanlardır. Bunun içinde gerçek Müslümanlar asla kendilerini boş işlere yöneltmezler. Cennet Nefislerine hakim olan ve hayatlarını en güzel şekilde harcayanlar için bir yoldur…


Cevap: Cennette Nefis Olacak mı

Kayıtsız Üye
Allah aşkına size ne sormuş siz ne demişsiniz yaaa

Okudunuz mu?  Mübaşeret-i fahişe

obur dunyada nefs olacakmi, ahirette insanlar da nefis olacak mi, ahirette nefis olacak mı

Bu kategoride yer alan Bir anı ve istiklal marşımızın sırrı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette Nefis Olacak mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.