Anasayfa
3 Eylül 2023, 11:36
sizden6
Abone

Gusül Abdestinde ağza ve burna 4 defa su vermek caiz mi?

Gusül Abdestinde ağza ve burna 4 defa su vermek caiz mi?

bomberman
Selamün Aleyküm

Arkadaşlar 3 kere ağza 3 kere burna su veriyoruz ama bazen tam olmadı diye 4.yü yapıyoruz veya yıkanırken su kaçıyor ağza veya burna hsayli ile 4. olmuş oluyor 4. kez su vermekte sakınca var mıdır ? Bende arasıra oluyor 4.yü filan yapıyorum zaman yetmicek diyede tekrar etmiyorum gusül sahih olur mu?
Ve de bilmeden biryerimiz kuru kalırsa gusül geçersiz midir?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce el ve ayak tırnaklarını kesmeli miyiz

Cevap: Gusül Abdestinde ağza ve burna 4 defa su vermek caiz mi?

Katade
kardeşim dörtte beşte alsan hiç bir sakıncası yok yanlız fazladan burna su almak vesveseye yol açar buna dikat etmelisin
Gusül abdestinde yıkanması farz olan bütün vücudun ıslanması gerekir. Kuru yer kalması halinde gusül abdesti geçerli olmaz. Şayet kuru yer kalmışsa ve bunu daha sonra farketmişse yeniden baştan yıkanmak gerekmez. Sadece kuru olan yerin yıkanması yeterlidir. Örneğin kişi ağzını yıkamayı unutmuşsa ve daha sonra aklına gelmişse sadece ağzını yıkaması yeterlidir. Zaten daha önce diğer yerleri yıkamıştır. Kuru kalan yerde yıkanarak gusül tamamlanmış olur. Kuru kalan yeri yıkamadan önce farz olan namaz kılınmışsa buda kaza edilir. Çünkü vücudunda kuru yer kaldığı için guslü sahih olmamıştır. Gusül sahih olmayınca kılınan namaz da geçersizdir. İlmihalde bu husus kastedilmiştir.

Okudunuz mu?  Tartışmak nikahı bozar mı

Cevap: Gusül Abdestinde ağza ve burna 4 defa su vermek caiz mi?

Kayıtsız Üye
Gusulde ağza 4 kere burna 4 kere verdim burnum yanmadı tüm vücudumu yikadim ama icimde bir his var guslu kısaca söylermisiniz.


Yorum: Gusül Abdestinde ağza ve burna 4 defa su vermek caiz mi?

arifselim
Guslün farzları ağza ve burna su vermek ile bütün vücudu kuru yer kalmayacak şekilde yıkamaktır. Burnun sızlamasına gerek yoktur. Önemli olan ağza ve burna su girmesidir kendini fazla zorlamaya gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Düşüncelerden sorumlu muyuz?

Kayıtsız Üye
sa benim bir sorum vardı gusül abdesti alırken aşırı teredutde kalıyorum 3 defadan baya fazla su veriyorum birde gusül abdestini şöyle alsam kabul olurmu 3 kere ağıza 3 keree burna 3 kere başa 3 kere sağ omuz 3 defada sol omuz


emre
Guslün geçerli olması için ağza ve burna birer defa su vermek ve bütün vücudu yıkamaktır. En az bir sünnet olan üçtür. Daha fazla yapmak iyi değil gereksiz yere israf etmiş olursun.

Okudunuz mu?  Kuran niçin indirilmiştir

Kayıtsız Üye
Gusülde sıra önemlimidir önce agza degilde önce burna sonra agiza sonra bütün vücut yikansada abdest geçerli olur mu


arifselim
Gusülde sıralama önemli değildir. Önemli olan farzların yerine getirilmesidir. Eğer farzları yapmışsan o zaman guslünde geçerlidir. Abdestte de hanefilerde sıra sünnettir farz değildir.

Okudunuz mu?  Müslümanın ölüm acısı (mümin sekerat acısını hissetmez olsada hafif olur deniyor)

Kayıtsız Üye
Gusulde burnum acımıyor sanki olmamış gibi hissediyorum ve vesvese olduğunu biliyorum bu her gusül abdesti alışımda oluyor ne şekilde kurtulabilirim?

gusül abdestin alırken ağza ve burna bir veya birden fazla su vermek yeterlimi.3 defa vermeye çalışıyorum fakat bazen şaşırıp 2 defa falan verdiğimde oluyor sıkıntı olur mu?

Okudunuz mu?  Ana ve baba bedduası tutar mı?

arifselim
Bunun bir vesvese olduğunu bilmen çok iyi. Bu demektir ki yanlış bir şey yaptığını biliyorsun ve aslında bunun bir öneminin olmadığını da biliyorsun. Yapman gereken şey 3 kere su verdikten sonra kesinlikle yıkamaya su vermeye devam etmemektir.


Kayıtsız Üye
Gusul abdesti alırken burna 3 den fazla su almak gusule zarar verir mi

Okudunuz mu?  Namazda fatihadan sonra en az kaç ayet okunur?

Sabır
Sünnet olan ağza ve burna 3 defa su vermektir. Yanlışlıkla fazla yapmak veya temizlenmediyse sayıyı arttırmak gusle zarar vermez.


Kayıtsız Üye
Gusül abdestinde niyet ediyorum avret yerlerimi yikiyorum sonra niyetim olmadi diyip tekrar niyet ediyorum ve tekrar avret yerlerimi yikiyorum. Bunu 4-5 kez yapiyorum acaba guslum oluyomuu? Bi sakincasi varmi??


Hassan
Hiç niyet etmesende olur. Niyet farz değildir. Guslün farzları kaç tane ve nedir. Sünnetler kaç tane ve nedir sen bunları öğren.

Okudunuz mu?  Ehli sünnete uygun hem dini roman hemde dini ilim kitabı önerirmisiniz

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam

Gusülde ağza ve burna 3 er kere su verdikten sonra duşun altina girip 1 defa baştan aşağı yıkanmakla da gusledilmiş olur mu?

Yani duşun altina geçip baştan su akarken vücudun her yerini bir kere ovalayarak su değdirmeye çalışmak gusül için yeterli midir
Yani sağ omuza 3 sol omuza 3 yapmaya çalışınca bu kez omza su tuttum mu tutmadim mi dememek adına
Baştan aşağıya duşun altina girip 5 10 dk
Bütün vucuda ovalayarak su degdirmeye çalışsak olur olur mu?

Okudunuz mu?  Boy Abdestinden Sonra Gelen Vesvese ?

arifselim
Aleykum selam. Eve bu şekilde gusül alınmış olur. Bu yeterlidir. Sağ ve sol omuzuna su dökmek sırası ile yapmanın sünnet olduğu içindir o kadar! yoksa bu guslün bir farzı değildir.


Kayıtsız Üye
Burnun yanması gerek genze gittiğini ifade eder


gusulde burna 3 ten fazla su vermek, burna guaulde 4 su cekmek, abdest alırken 3 kereden az

Bu kategoride yer alan Cennet ve karşılıksız aşk. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül Abdestinde ağza ve burna 4 defa su vermek caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.