Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:12

Çabuk buz nasıl yapılır

Çabuk buz nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Çabuk buz nasıl yapılır

Arkadaşlar benim sürekli olarak yaz ayların buz yapımına ihtiyacım var. Çabuk buzun nasıl yapılabileceği hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: çabuk buz nasıl yapılır

Darusselam
çabuk buz nasıl yapılır
Sıcak Buz Yapımı

Okudunuz mu?  Erkek bebek nasıl yapılır


Oldum olası kimya deneyleri biyoloji deneylerinden (mikroskop kullanımı hariç) daha çok ilgi çekmiştir. Ya renk değişir, ya patlama olur, ya duman çıkar ya da kristal oluşur, yani kısacası kısa sürede gözle görülebilen değişiklikler olan deneyler herkesin ilgisini çeker. Elbetteki bu deneyler örneğin fotosentezdeki gibi su bitkisinden çıkan kabarcıkları saymaktan çok daha enteresandır öğrenciler için. Hele bir de aşağıda videosunu izleyeceğiniz kimyasal reaksiyonu yaptığınızda sınıfınızdaki tüm öğrencilerin onu evlerinde denemek için can atacaklarından emin olabilirsiniz.
Sıcak buz diye adlandırılan bu bileşiğin bir örneğini aşağıdaki videoda görebilirsiniz. Diğer örneği de şu son zamanlarda duymuş olabileceğiniz sihirli ısıtıcılar diyebiliriz.

Bu deneyde sodyum asetat kullanılıyor. Sodyum asetatın diğer adı da asetik asitin sodyum tuzudur. Çok değişik alanlarda kullanılır. Tekstil sanayiinde atıklarda ki sülfirik asiti nötürleştirmede kullanılır. Gıda sanayinde koruyucu katkı maddesi olarak da kullanılır sodyum diasetat diye adlandırılır ve kodu da E262’dir.
Sodyum asetat trihidrat kristalleri (erime sıcaklığı 58 derecedir) 100 derece civarına ısıtılıp eritilir. Bu eriyik soğutulduğunda su içerisinde süper doygunluğa ulaşmış sodyum asetat çözeltisi elde edilmiş olur. Küçük bir aktivasyon enerjisi çözeltinin tekrar sodyum asetat trihidrat krsitallerine dönüşmesi reaksiyonunu başlatır. Tepkime ekzotermik olduğu için dışarıya ısı verilir.Bu ısı enerjisi, sihirli ısıtıcıların 55 dereceye varan bir sıcaklığı 1 saate yakın bir süre boyunca (azalarak) vermesini sağlıyor.


en hızlı buz nasıl yapılır, çabuk buz yapımı, çabuk buz yapmak için

Bu kategoride yer alan Acele bacı nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çabuk buz nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.