Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:08

Çay servisi nasıl yapılır

Çay servisi nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Çay servisi nasıl yapılır

Arkadaşlar bir çayın servisi nasıl olur nasıl olması gerekmektedir bir çay sevisinde hangi malzemelerin kullanılması gerekmektedir ?


Cevap: çay servisi nasıl yapılır

Üstad
Çay Servisi Nasıl Olmalı

Çay normal olarak çaydanlıklarla servisi yapılır.
Çay, sütle içilecekse önce çay fincana boşaltılır sonra süt ilâve edilir, demliğin içine hiç bir zaman süt konmamalıdır.

Okudunuz mu?  Fırfır nasıl yapılır

Çay daima ölçülerek kullanılmalı, iyi çay yapmak için ve ekonomik olmak için. 1/4 litre su için bir çay kaşığı çay yeterlidir. Fazla miktarda yapılacak çaylar için gramla saptanması uygundur. Çayın saklanması da önemlidir. Serin ve kuru bir yerde, sabun, meyve, peynir, baharat ve dezenfekte edici ilâçlar yanında bulundurmamahdır. Teneke kutularda veya kavanozlarda bulundurmalı, sayısı fazla olan davetlerde çay servisi büyük termoslarda 4 saat çok sıcak olarak muhafaza edilir. Böylece daha önce hazırlanabilir, çayın lezzetini termos hiçbir zaman bozmaz.

Okudunuz mu?  Çürük çorbası nasıl yapılır

Çay servisinde yenecek maddelerin genellikle pastaların çok taze olmasına önem verilmelidir. Türk çayı çok iyi demlenmeli ve taze çayla yapılmalıdır.
Yabancı ülkelerde çay servisi yapılırken daima çay yanında süt veya küçük bir kapta krema ile servis edilir. Kullanılan araçlar son derece temiz olmalıdır.
Çay servisi kapalı salonlarda olduğu kadar teras ve bahçelerde de yapılabilir. Zerafet zevk içinde geçen bir servis tipidir. Masa örtüleri, peçeteler, çaydanlık, fincanlar, ince bir görünüşle yerleştirilmiş çiçek vazoları ile süslenir.
Her kişi için bir servis tabağı, çatal, bıçak ve bir peçete konur. Çay masasında servis sağ tarafta bulunan çay fincanına sağdan yapılır. Kişinin önünde bulunan servis tabağı pasta veya küçük kanapelerin yenmesi için yardımcı olur.

Okudunuz mu?  Emine beder tarhana nasıl yapılır

Cevap: çay servisi nasıl yapılır

Sumame
çay önce bardaklara doldurulur ondan sora tepsıye çaylar konur servis yapılır


çay servisi nasıl yapılır, çay servisi nasıl yapılmalıdır, misafir çay servis tabağına peçete konulur mu

Bu kategoride yer alan Cırıtta nasıl yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çay servisi nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.