Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:12

Çürük çorbası nasıl yapılır

Çürük çorbası nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Çürük çorbası nasıl yapılır

Arkadaşlar bana acilen çürük çorbasının nasıl yapılabilceği hakkında kısaca bir tarif örneği paylaşabilir misiniz ?


Cevap: çürük çorbası nasıl yapılır

Üstad
çürük çorbası nasıl yapılır
Yemek çok faydalı, fakat fazlası zarar çünkü tansiyonu yükseltiyor. Bu sebeple biz evde eskiden yapılan paçalar yerine daha hafifini yapıyoruz, Adana Mutfağında buna çürük deniyor. Hem hafif olduğu için rahatlıkla içebiliyorsunuz, hem de eskiden neredeyse 1 günde hazırlanan çorba 1 saatte hazır oluyor. Aynı tadı veriyor mu? karar sizin, fakat denemesi kolay.

Okudunuz mu?  Edamame nasıl yapılır

Resimdeki gibi ort 1 kg lık bir gerdan yada boyundan 8 tabak çıkıyor, malzemeleri verelim.

1 kg koyun gerdan 2 lt su 4-5 diş sarımsak 1 limon 3 çorba kaşığı yağ yarım yemek kaşığı biber salça tuz, karabiber, pul biber( isteğe bağlı)

Düdüklü tencerede 15 dk pişiyor fakat kefi(et kaynayınca üzerinde oluşan köpük ) çok çıktığı için normal tencereyi tercih ediyoruz.

Okudunuz mu?  Çay şekeri nasıl yapılır

Gerdanın 4 -5 parça olması ideal, istenirse omurilikler ve yağları tencereye koymadan temizlenir. 2 lt su konup kaynamaya başlayınca üzerindeki kefleri alınır ve altı kısılarak 30 dk kaynatılır.

Pişince ocaktan alınır, suyu bir süzgeçle süzülür( kemik parçalarından dolayı), etler tiftiklenerek bir kaba konur.

Okudunuz mu?  Adet kanı büyüsü nasıl yapılır?

Bu arada, biber salçası ocağın altı açılmadan yağda ezilir , ezilen sarınsaklar eklenir, altı açılıp kızarmaya başlayınca 1 su bardağı kendi suyundan koyulur. 1 limonun suyu da eklenir.

Üzerine, haşlama suyu ve tiftiklenen et parçaları da eklenerek 10 dakika kaynatılır. Ocaktan almadan tuzu, karabiberi, isteğe bağlı pul biberi eklenerek servise hazır hale gelir.

Okudunuz mu?  Sevdiğimizin fotosuna bakmak günah mıdır?

İkinci tabak garanti!!!

Afiyet olsun


çürük çorbası, çürük çorbası nasıl yapılır, curuk corbasi

Bu kategoride yer alan Çürük dişe kaplama nasıl yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çürük çorbası nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.