Anasayfa
4 Ağustos 2022, 14:46

Kölelik ve cariyelik müessesesinin günümüzde geri gelme olasılığı var mıdır?

Kölelik ve cariyelik müessesesinin günümüzde geri gelme olasılığı var mıdır?

sorularla islam
Kölelik ve cariyelik müessesesinin günümüzde geri gelme olasılığı var mıdır?
Sorunun Detayı
Kölelik cariyelik kurumunun kalktığını kaldırıldığını biliyoruz. Peki diyelim ki İsrail’e vs. savaş açıldı ve savaştan sonra orda alınan esirler istenilirse köle cariye yapılabilir mi? Bunun islam hukukundaki yeri nedir? Yani günümüzde bu sistemin olmaması bunun bir daha hiç gelmeyeceği anlamına gelir? Tekrar geri gelmesi için diğer devletlerin de müslümanlardan aldıkları esirleri köle yapması ve tekrar köleliği hayata geçirmesi şartı var mıdır?

Okudunuz mu?  Mealciler ne demek

Müslümanlara fiilen savaşanlar esir edildiğinde, birden fazla muameleye tabi tutulabilirler.

Bunlardan biri de onların, mümin mücahidlerin hizmetine verilmeleridir (köle, cariye).

Bu muamele zaruri, farz, terk edilemez bir vecibe değildir. Devlet uygulamadığı zaman fiilen ortadan kalkar.

Hayrettin Karaman (Prof. Dr.)


Cevap: Kölelik ve cariyelik müessesesinin günümüzde geri gelme olasılığı var mıdır?

AYSEVEN
ozamanın şartlarında gerçekleşen bu tür olayların bu zamanda tekrar edilme olasılığı olamaz bu zamanda herşey daha farklı yaşanmakta ve olayları çözümlemek için daha kolay ve sağlıklı seçenekler bulunmaktadır

Okudunuz mu?  Yeryüzünün ilk mabedi neresidir?

Yorum: Kölelik ve cariyelik müessesesinin günümüzde geri gelme olasılığı var mıdır?

Kayıtsız Üye
Öncelikle Hz Muaviyenin aleyhinden konuşan, ehli kitap Cennete gircek diyen birinden alıntı yapılmasaydı keşke, hele ki bu sitede

Konuya döncek olursak, bu kölelik durumu 150 yıl önceye kadar olan birşeydi. Şimdi niye olamıyormuş? Bana TEK BİR AYET göster köleliğin kalktığına dair şat dı fak ap yapıyım hemen. İslam köleliği yasaklamadı. Sadece köle azadına önem verdi.
(Acaba 150 yıl önce yeni bir ayet filan mı indi?)

Okudunuz mu?  Abartma Nedir? Abartma Ne Demektir? Abartma Sözlük Anlamı Hakkında Bilgi Nedir?

Şimdi bir savaş olsa esirlere ne yapacağız. Zehirli gaz odasına koymak daha mı ahlaki? Ee serbest bıraksan adam çoğalıp geri gelecek. Senin kölen olsa hem islamı bir müslümanın yanında ilk elden görerek öğrenip müslüman olabilir, hem de sen cariyelerle müslümanların sayısını artırabilirsin. Tabi cinsi zevk de cabası. Ee ganimet sonunda, tadını çıkar.

Bu kategoride yer alan Evrim Teorisi nasıl anlatılmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kölelik ve cariyelik müessesesinin günümüzde geri gelme olasılığı var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.