Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:08

Defter nasıl yapılır

Defter nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Defter nasıl yapılır

Defter nasıl yapılır Ağaç ve samanda defter nasıl yapılır. Defter yapımı hakkında kısa bir yazı yazar mısınız ?


Cevap: Defter nasıl yapılır

find
Defter nasıl yapılır

Günlük hayatımızın neredeyse her alanında kullandığımız bir araçtır kağıt. Kitap, defter, gazete, harita, poster üretimi vb. pek çok alanda kullanırız. Bu önemli aracın buluşunu ise bir saray memuru olan Çinli Tsai Lun yapmıştır.

Okudunuz mu?  Aç insanlardan hesaba çekilecek miyiz

Kağıt, ağacın gövdesindeki fiber adı verilen liflerden yapılır. Bu liflerin ince katmanlara ayrıştırılmasıyla selüloz elde edilir. Kısacası kâğıdın öz maddesi selülozdur. Günlük yaşamda kullanılan hemen her kâğıt odun lifinden üretilir. Ancak sağlam kâğıtlar ve banknotların üretimi için uzun lifli saf selülozlar kullanılır. Bu lifler de pamuk ve keten gibi bitkilerden elde edilir. Bazı özel kâğıtlar ise selüloz ve lateks gibi maddelerin karıştırılmasıyla üretilir. Hatta sadece polyolefin gibi sentetikten elde edilmiş kâğıtlar da vardır. Bunlar denizcilerin kullandığı suya dayanıklı, yıpranmayan haritalardır.

Okudunuz mu?  Cami maketi kartondan nasıl yapılır?

Kullanılmış kâğıtların içerisinde bulunan lifler sayesinde kâğıtların geri dönüşümü mümkündür. Bu sayede fazla ağaç kesiminin de önüne geçilebilir. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri’nde her yıl kullanılan kâğıtların %50′si geri dönüştürülmektedir.


Yorum: Defter nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
1) kağıtı alın
2)ikiye katla
3)üzerini istediyiniz deseni yap
4)10tane kağıtı ikiye katla
5)uzerine desen yapdigin kagitin uzerine steplerle tik

Bu kategoride yer alan Elazığ tarhanası nasıl yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Defter nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.