Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

İncil evde bulundurmak okumak caiz mi

İncil evde bulundurmak okumak caiz mi

S-a-b-i-h-a
ben bir hristiyan kızla tanıştım sohbet etmeye başladık konu dine dayanınca ona islamı anlattım Allahı,Peygamberimizi hatta Kuranı kerim okumasını tavsie ettm inşl. hakikatı görür ısrarla isanın haşa Allahın oğlu olduğunu söyledi bende düzeltmeye çalıştım neyse ki söz verdi Kuran kerim okuyacağım dedi bana incil okumam için hediye etti bende kız kırılmasın diye aldım annem bırakmıyor okumamı bir kaç sayfasını okuaybildim insanlar tarafından değişikliğe uğradı çok belli benim yuhanna incilini evden çıkarmam lazım annem evden çıkar dedi nasıl yok etmeliyim bilemiyorum


Cevap: Incil evde bulundurmak okumak caiz mi

99/1
Sizin incil’i okumanızın sebebi hayırlı bir sebep. Karşınızdakinin sizi anlamasınız istiyorsanız sizin onu anlamanız lazımdır. Böylece dini daha iyi şekilde (Hristiyanlığın hatalarını göstererek) anlatabilirsiniz. Annenize bunu anlatırsanız anlayışla karşılayabilir.
Ancak şu kıssayı paylaşmak isterim: Bir gün Hz. Osman (ben Hz. Osman diye hatırlıyorum olmayadabilir) Peygamberimize asm gitmiş ve demiş ki: Ya ResulAllah, ben ibranice öğrenmek istiyorum ve tevratı okumak istiyorum. Peygamberimiz kaşlarını çatmış ve demiş ki: Allah’ın Kur’an’ı ve ben size yeterim.
Bu kıssadan yola çıkarak size tavsiye vermek ne kadar doğrudur bilemiyorum ama değerlendirmekte fayda var. Bulunduğunuz yol güzel bir yol. Allah yar ve yardımıcınız olsun. Bize de dua edin. Allah utandırmasın. Selametle!!!

Okudunuz mu?  Şirke girmekten korkuyorum :(

Cevap: Incil evde bulundurmak okumak caiz mi

S-a-b-i-h-a
evet aslında benim okumak istememin sebebi bu hiç bilemezdim kızla tanışacağımı onun sorduğu sorulara yanıt verebildim inşl. tekrar görüşüp islama davet etmek istiyorum hristiyandı ama yüreği tertemizdi sadece islama uzak hatta dinimizde behaberdi Allahın var olduğuna inanıyorum dedi bu ağacı bu kediyi seni beni Allah var etti dedi ben söyle inanıyorum islamı tanısa iman eder diye düşünüyorum ve benim vesilemle iman etsin istiyorum cevabınız için dularınız için Allah razı olsun Rabbim sizinde yar ve yardımcınız olsun ecrinizi ilminizi kat kat artırsın inşl

Okudunuz mu?  Mezi ve idrar bulasan kıyafet ile namaz kılmak

Cevap: Incil evde bulundurmak okumak caiz mi

99/1
Hristiyanlık eskiden şüphesiz hak dindi. Ama sonradan değişikliklere uğratıldı. Eğer ona, Hristiyanlıkta izin verilen bazı şeylerin (örneğin içki) zararının yararından çok olduğunu; en şefkatli, mantıklı ve hak dinin İslam olduğunu; hayatta ve ahirette mutlu olmak için en doğru dinin bu olduğunu ona dosdoğru bir şekilde öğretmekte muvaffak olursanız ne mutlu size!
Böyle bir fırsat herkesin eline geçmez. Belli ki siz Allah’ın sevgili kullarındansınız. Dualarınız için Allah razı olsun… Hepimize İnşAllah…
SELAMETLE!!!


bomberman
birde benim evde bir kitap vardı üstünde yahudilerin simgesi yıldız vardı kitabın ismi Davud’un yıldızıydı bir sakınca olur mu?

Okudunuz mu?  Perşembe günü cenabet olmak

99/1
Büyük ölçüde tahrif edilmiş bir kitap gibi geldi bana. Siz Kur’an’a ve sünnete her daim sadık kalın. Yalnızca evde bulundurmanın kötü niyet olmadığı sürece yanlış olacağını sanmıyorum…


Kayıtsız Üye
Arkadsim incil okumanin bir zarari olmaz Allahtan geldiğine inanirsan ama ön yargiyla okursan bu seni yanilgiya sürükler nasilki biz kurani okuyup anlamaya çalişiyorsak sizde okuyun sonuçta var ve tek olan Allahi içimizde bulmak değilmi amaç…


vel Fecr
< Arkadsim incil okumanin bir zarari olmaz Allahtan geldiğine inanirsan ama ön yargiyla okursan bu seni yanilgiya sürükler nasilki biz kurani okuyup anlamaya çalişiyorsak sizde okuyun sonuçta var ve tek olan Allahi içimizde bulmak değilmi amaç… >
ortada hak yazıları mevcut olan incil yok. tamamen tahrife uğramış. zaten kuranı kerim içinde diğer kutsal kitaplarıda barındırıyor.
tamamen gereksiz bir uygulama. bu işin saygı ile falan alakası yk.

Okudunuz mu?  Bize İnternetten Zarar Verene Bizde Zarar Versek Caiz Olur Mu?

Omer Faruk
İlim ehli insanlar, her türlü kitabı evinde bulundurabilir. Kur’an ilmine sahip olmayanlar ise öncelikle dinlerini öğrenip sonrasında bu kitapları okuyabilirler. Bilakis, avrupada yaşayan müslümanlar kendi dinlerini öğrendikleri gibi çevrelerinde yaşayan yahudi ve hristiyanları da anlamak veya onlara yol gösterme için bu kitapları bilmelidirler.


vel Fecr
yol gösterici kitap olarak kuranı kerim dışında bir kitap mı arıyoruz ? Mutlak mürşidi kamil olan. bizi dosdoğru yola ileten Allah tealaya hamd olsun.

kaldı ki bozulmuş bir kitabın neyini okuyupda hristiyanları anlamak ve onlara yol gösterme çabasına girmek gerek ?


ixa
Arkadaşın sende bunu oku diye verdiyse ve sen de aldıysan okuman daha doğru olur.Hem İslam’a davet ediyorsun hem de ona karşı dürüst davranmıyorsun,olacak iş mi ? Madem ki arkadaşına Dinimizi tavsiye ettin,o zaman en azından onunla muhattap halinde olduğun sürelerde,İslamı en iyi şekilde temsil etmeye çalışman gerekmez mi ? ki zaten bizim ana görevimiz bu.O yüzden eğer arkadaşının kuranı okumasını istiyorsan ve sende bir söz verdiysen onu okuman daha uygun olur tabi değiştirilmiş olduğu bilinciyle.Hem elindeki hiç değiştirilmemiş bile olsa artık hükmü yoktur.Kuranı kerim vardır.
İncil okuman da sakınca yoktur şu şartlarda..Peygamber efendimiz ( s.a.v )’aranızda ben varken sizin tevrat ya da incil okumanız doğru olmaz’ imasını vurgulamıştır.Çünkü edeb ve usule aykırıdır.Yanında canlı kanlı elçi dururken ve bizzat vahiyler gelirken gidip tevrat okumak saygısızlık olurdu.Fakat ilim gözüyle bakıp,araştırma konusu olarak okunabilir.

Okudunuz mu?  İçki satan bakkaldan alış veriş yapmak caiz mi

Omer Faruk
Güzel kardeşim yazdıklarımı iyi okusan polemiğe gerek kalmayacak.

Ne demişim;
< İlim ehli insanlar, her türlü kitabı evinde bulundurabilir. Kur’an ilmine sahip olmayanlar ise öncelikle dinlerini öğrenip sonrasında bu kitapları okuyabilirler. Bilakis, avrupada yaşayan müslümanlar kendi dinlerini öğrendikleri gibi çevrelerinde yaşayan yahudi ve hristiyanları da anlamak veya onlara yol gösterme için bu kitapları bilmelidirler. >
Ne demişsin;

Okudunuz mu?  Resimli Ve Yazılı Kıyafetle Namaz Kılmak

< yol gösterici kitap olarak kuranı kerim dışında bir kitap mı arıyoruz ? Mutlak mürşidi kamil olan. bizi dosdoğru yola ileten Allah tealaya hamd olsun.

kaldı ki bozulmuş bir kitabın neyini okuyupda hristiyanları anlamak ve onlara yol gösterme çabasına girmek gerek ? >
Allah için Kur’an’a hiç bakmıyor musunuz? Allah bütün inançları (putperest, hristiyan, yahudilik, mecusilik vs.) ayrıntısıyla örnekliyor ve onlara karşı tevhidi argümanları ortaya koyuyor biz buna "Kur’an’ın tartışma metodu" diyoruz. Bilmediğiniz bir inancın hatalarını ortaya koymadıkça, tevhidi hakikatlerle mukabele edemezsiniz. Sırf yorum yazmak için yazdığınızda hakikati ortaya koymaktan ziyade geriye nefislerimiz kalıyor. Allah için bunu yapmayın.

Okudunuz mu?  Dinimizde Uğur var mıdır?

Size bu konuda yazılmış bir eseri tavsiye edeyim, kitapyurdu.com/kitap/kuranda-tartisma-metodlari/273257.html

O günün tevhide aykırı düşünceleri bunlar iken bugün, komunizm, deizm, teizm, agnostisizm aynı şekilde budizm, hristiyanlık, yahudilik düşünceleri var. Siz karşınızda bulunan ve iman etmeyen herkesi "köylü mü zannediyorsunuz?!" Allah Kur’an’da çok üstün bir mantık kullanıyor ve her şirk düşüncesini önce ortaya koyuyor sonra da onları tevhidin vuruşuyla darmadağın ediyor.

Enbiya/18 "Bilakis biz, hakkı bâtılın tepesine bindiririz de o, bâtılın işini bitirir. Bir de bakarsınız ki, bâtıl yok olup gitmiştir. (Allah’a) yakıştırdığınız sıfatlardan dolayı yazıklar olsun size!"

Ben Fransa’da yaşıyorum, hiçbir hristiyan sırf siz ayet okuyorsunuz diye sizin dininize iman etmez, hiçbir komunist siz ayet okuyorsunuz diye iman etmez. Oturacak marxı okuyacaksınız, hitleri okuyacaksınız, deizmi okuyacaksınız ve bunları okuduktan sonra tevhide aykırı bu düşüncelerin hatalarını ortaya koyup Kur’an’ın tartışma metoduna göre onlara dininizi sunacaksınız, vesselam!

Okudunuz mu?  Burundan boğaza geçen akıntı vb. şeyler orucu bozar mı?

18-Unexpected
Selamın Aleyküm. İnternette gezinirken birden aklıma bir şey geldi. Gelen şeyse, Kur-an’ı, İncil’i, Tevrat’ı ve Zebur’u okumak ve oradaki anlatılanları bilmek istiyorum ve merak ediyorum, ayrıca birbirleriyle karşılaştırmak da istiyorum. Böyle bir uygulamaya koyulursam günah olur mu? (Bu 1. sorumdu.)
Kur’an’ı okumadan başka bir kitabı okumak yanlış mıdır? (Bu da 2. sorumdu.)


Omer Faruk
Sevgili kardeşim, bu başlık altında yazılan yorumlarda bütün sorduklarının cevabı mevcuttur. Selametle…


vel Fecr
@ömer faruk bir kitap doğruysa okunulur. Günümüzde tahrif edilmiş bir incili okumak tamamen nafiledir. içinde yazılanlar kalbi bozuk olanlar tarafından değiştirilmiştir. dolayısıyla incili okumak yalan bir kitabı okumaktır. ve faideside yoktur.

Okudunuz mu?  Yemin etme kefareti

ayrıca kuranın içerisinde tartışma metado barındırır demeniz kuranı kerimin kelamına aykırıdır. kuranı kerim Allah tealnın kelamıdır. Allah teala kimse ile tartışmaz. Allah hakimdir. hükümde onundur. kuranı kerimin içeriğinde emir ve yasaklar bellidir. tartışmayada kapalıdır. meseleyi açıklar iman edersin veya etmezsin, tartışmaya açık bir kapı bulamazsın. küfre verdiği cevapları tartışma olarak yorumlayamazsın. diğer kutsal kitaplarıda içinde olması gerektiği gibi barındırır.


18-Unexpected
Merhaba. İlk öncelikle şunu söylemeliyim ki, ben tartışma demedim, karşılaştırma dedim. Ve evet haklısın İncil ve diğer gelen kitaplarda değişime uğradı ama hepsi mi? Çünkü bazı Hristiyanlık sayfalarında yazan ayetler bana gayet mantıklı geliyor. Yani o da Müslümanlık gibi kötü şeylerden uzak durmamızı söylüyor, herkesin yargıya tutulacağından falan bahsediyor. Bakın! Müslümanım Allah’a şükür. Fakat dinleri araştırmayı seviyorum.

Okudunuz mu?  Vesveseyi Soru Sormak Amacıyla dışa vurmak

vel Fecr
tartışma mevzusunu size istinaden söylemedim.

Kuranı kerim hariç diğer kitaplar tahrife uğramıştır. %100 değişmiştir demek ile tahrife uğramak aynı şey değildir.


Habib
Hemen yak onu!


18-Unexpected
Yakmak ne alaka. Yukarıda "%100 değişmiştir demek ile tahrife uğramak aynı şey değildir" diyor. Yani gerçek olan kısımları da var demek ki. Merakımdan okuyorum zaten, merak ediyorum.


evde incil bulundurmak günah mı, incil okumak günah mı, incil okumak günah mıdır

Bu kategoride yer alan Dini İnancımla Dalga Geçene Tepkim Ne Olmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İncil evde bulundurmak okumak caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.