Anasayfa
14 Temmuz 2021, 14:34
dinisorular
Yönetici

İnkar olmadan küfür olur mu ?

İnkar olmadan küfür olur mu ?

RocknRoll
Mumsema İnkar olmadan küfür olur mu ? Camii hocama sordum senin bileceğin ALLAH’a Peygamberlere Kurana Küfür etmeyip alaya almadıkça inkar etmessin fazla kafana takma dedi . Ben baktım biraz bu konuya haramı beğenmek felan küfürdür deniliyor. Ama haram nefsin gıdasıdır . Sorum başlıktaki gibi .

Okudunuz mu?  Başkasının arabasına çarpıp kaçmak kul hakkı mıdır?

Cevap: İnkar olmadan küfür olur mu ?

mumsema
Sadece imani konuları inkar etmek değil, alay etymek ve hafife almak da küfürdür.


Cevap: İnkar olmadan küfür olur mu ?

karadamlalar
küfrü sadece inkar ya da alay vs şeylere sınırlamak bir hatadır, fazladan ilave ilahlar çıkartanlar da önceki taptıkları Allahı reddetmiyorlardı.

Okudunuz mu?  Haram kazanç ile alınan bir elbiseyi ne yapmalıyım ?

Cevap: İnkar olmadan küfür olur mu ?

Kayıtsız Üye
Yok abicim yanlış anladın beni . Bak ben ilim içerisinde büyümeye çalışan yani ilim öğrenmek için can atan biriyim. Dediğini anladım . Fakat nasıl diyim bunları yapmam yani fazladan ilah şirk e giriyor . Bunları biliyorum ha benim sorunum şöyleydi . Baktım internetten kıza bakıp güzele bakmak sevap demek küfürdür deniliyo mesela. Müslümanın ağzına def-i hacet lafzı ile sövmek deniliyo . Bu konudada şunu dile getireceğim müslümanın ağzına sövülmemesi gerek tamam. Adam senin ağzına öle sövünce dinen çıkıyorda sen o ağızla başkasına sövünce dinden çıkmıyo musun . Burayı anlayamadım işte o yüzden hocama sordum oda bana böyle cevap verdi kardeşim.
Bu arada mum hocam hafifede almıyorum. sadece aklımı karıştıran şu üste yazdıklarımla ilgiliydi .

Okudunuz mu?  Saf tipliyim bana bir dua önerir misiniz

99/1
Sövmekle dinden çıkılmaz bu bir. İkincisi Allah’ın haram kıldığı bir şeyden haberdar olarak haram kılınmış hususu alenen ve bilinçli bir biçimde dalgaya alma, buna küfür etme ve bu haramı helal görerek umursamaz biçimde işlemektir küfre giren. Baktığınız yer biraz aşırıya kaçmış gibi geldi bana…
Her gördüğünüz lafa inanmayın. Şu anda okuduğunuz lafa da %100 inanmayın. Din, her konuda bir değildir. Çeşitli konularda içtihat ve muhtelif görüşler vardır. Çeşitli kaynaklardan araştırma yapıp ortak bir görüşe varmak daha faydalı diye acizane düşünüyorum. Umarım açıklayabilmişizdir…
Selametle!

Bu kategoride yer alan İlim ve Bilim Arasındaki Fark başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnkar olmadan küfür olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.