Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Çapak Namaza Mani midir?

Çapak Namaza Mani midir?

1ht1baron
Arkadaşlar, yine aynı sorunla karşı karşıyayım. Kalkınca yüzümü iyicene yıkadım.Abdesti aldım ve cuma namazına gittim.Sünneti kıldım.Hoca vaaz verirken elim gözüme gitti.Bi baktım ipince bir çapak.Bir şey olmaz diyip farzı da kıldım.Üstüne kaza namazları da kıldım ama sonradan şüpheye düştüm.Abdest aldıktan 30 dakika sonra filan gözümde çapak gördüm.Sizce ne yapmalıyım? Namazlarımı tekrar mı kılmalıyım?

Okudunuz mu?  Ebu Talibin adı nedir

Cevap: Çapak Namaza Mani midir?

99/1
Benzer bir konu forumda önceden açılmış:
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/81464-gozlerde-olusan-capak-abdeste-ve-gusle-engel-midir.html
Bir iki kaynaktan da araştırma yaptım. Vücutta kendiliğinden meydana gelen çapak, altının ıslanmasına engel olabildiğinden abdest ve gusle de mani olabilir. Dolayısıyla abdest almadan önce bu tip oluşumlar, çıkarılabildiği kadar (tahriş vs. etmeden) çıkarılır. Geriye kalan zaruri kısımlar abdeste mani olmaz.
Eğer siz abdest aldığınızda altı ıslandıysa zaten sıkıntı yok. Namazları tekrar kılmak gerekmez. Fazla vesvese yapmayın ama artık ileride dikkatli olun.
Hatamız varsa lütfen düzeltin…
Selametle!

Okudunuz mu?  Türkçe tövbe edilir mi ?

Yorum: Çapak Namaza Mani midir?

Acizanekul
Uyaninca yuzumu yikadim sonra abdest aldim , abdest aldiktan sonra gozume baktım çapak göremedim ama cumaya gittim geldim gözümde capak gördüm , bu vesvese midir namazı tekrar kılmam gerekir mi , sonradan capak olusabilir mi gözde , icime kuruntu düşüyor abdestsiz namaz kılmısim gibi

Okudunuz mu?  Kabir Azabı Var Mı Yok Mu ?

namazdan sonra çapak

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimize yazdığım şiir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çapak Namaza Mani midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.