Anasayfa
15 Aralık 2023, 7:00
Rüya Yorumu
Yönetici

Evlilik İstihare rüyaları nasıl yorumlanır?

Evlilik İstihare rüyaları nasıl yorumlanır?

Kayıtsız Üye
Ben evlilik için istihare yattım çok çaresiz hissediyordum kendimi kafam çok karışıktı rüyamda biriyle el eleydim el ele olduğum kişiyi tanıyorum gerçekte nişanlı sonra bir kamyonete biniyorum arkasına kasaya yanımda küçük bir çocuk var bana sarılmış yolda giderken yan tarafta erkek arkadaşım mı başkası mı tam hatırlamıyorum ateş yakmış orada arılar var arılara doğru duman üflüyor gözüme baka baka arılar bana doğru geliyordu bir tanesi koluma çarptı korktum uyandım yardımcı olursanız çok sevinirim


Yorum: Evlilik İstihare rüyaları nasıl yorumlanır?

arifselim
İstihare için görülen rüyaların en doğru yorumunu yani işaretini gören kişinin kalbine gelen yorumudur. Yani insanın içinin daralması veya ferahlaması ile bu niyetinin olumlu yada olumsuz olduğuna dair ona en açık işaret olur. Bu görmüş olduğun rüya ise karışıktır. Eğer içinde rahat etmediyse tekrar edebilirsin.


Cevap: Evlilik İstihare rüyaları nasıl yorumlanır?

Kayıtsız Üye
Annem benim erkek arkadaşımdan dolayı teyzeme istiareye yatmasını istedi ve rüyasında beyaz yorganı nevresimin içine koyduğunu ve rüyasında birinin anneme kızdığını görmüş bunu yorumlayabilmek mümkün müdür


Cevap Evlilik İstihare rüyaları nasıl yorumlanır?

arifselim
Rüyanız istihare rüyası olarak olumlu manaya işaret eder. Çünkü rüyada görülen yorgan, nevresim ve renklerin beyaz olması, nişanlanmaya, evliliğe ve hayırlı bir kısmete işaret eder.


Kayıtsız Üye
İstihareye yattım bir kişinin hakkımda hayırlı insan olup olmadığını görmek için. Bir deniz kenarı su dalgalanıyor ama çok hızlı değil karşı da bir dağ var yeşil her tarafı. Denizin sahili betondan ve niyet ettiğim kişi sahilde etrafı su baloncuğuyla çevrili tepede güneş tam tepede ve güneş vurdukça su baloncuğu renkleniyor ve kişi gülümsüyor..


arifselim
Rüyanız olumlu manaya işaret etmektedir. Ancak her zaman için esas olan istihareden önce istişare yapmaktır sünnet olan budur. Rüya ile amel etmen ne vacip nede farzdır.


Kayıtsız Üye
Yeni tanıştığım birinin benim hakkım da hayırlı olup olmadığını öğrenmek için bir arkadaşıma bana istihare yapmasını söyledim ve oda rüyasında benim hasta olduğumu tedavi gördüğümü ve eğer tedavi sonuç vermezse göğsümün alınacağını söylediğimi ve rüyayı bu şekilde gördüğünü söyledi sizce bu rüya nasıl yorumlanır ne anlama gelir ?


arifselim
Bu rüya olumlu anlamda yorumlanmaz. İstihareden uyanır uyanmaz insanın içine doğan ilham hissi önemlidir. Bu ilham bize hayırlı olup olmadığını zaten hissettirir.


Kayıtsız Üye
Ben istihareye yattım sevdiğim kişi yle evlenmek için ilk gun yeşil gördüm ev ariyorduk güneş ışıl ışıl parlıyordu. ikinci görüşümde düğün gördüm kuran okuyarak gelini eve goturuyorlardi ve sevdiğim insanın akrabası bana burada gelin ne kadar açık olsada çalgı olmaz evlenirsen sende böyle yapacaksın dedi carsaf giymeden bahsediyordu onlar cematte bağlı normal de de öyle . Emin olabilmek için defalarca yattim ailesini görüyordum düğün görüyordum ve çalıştığım is yerini görüyordum sevdiğim insanla aynı yerde çalışıyoruz kafam o kadar karıştı ki hiç anlam veremedim istihareye 15 defa ya çıkardım o olup olmadığı için hep onu görüyordum .bana yardımcı olur musunuz lütfen

Okudunuz mu?  Rüyada kulağa kaçan böceği öldürmek

arifselim
İstihare demek Allah’tan hayırlısını dilemek demektir. Uykunuzdan uyanır uyanmaz içinize doğan his en doğru anlamdır. Sayıyı yükseltmenin bir manası yoktur. Normalde görünen rüyalarınız hep olumluya işaret etmiştir. En doğrusunu Allah bilir.


ben
sevdiğim birisi vardı ve ayrıldık.Ayrılmakla iyi mi yaptım yoksa kötü mü bilmediğim için istihare namazı kıldım.Rüyamda ilk önce bir minibusle yolda giderken birden bire kendimi mısır tarlasında buldum her yer yeşil bir kişi daha var yanımda ama kim olduğunu bilmiyorum ikimizde atın üzerindeyiz atın birisi beyaz diğeri kahverengi ve biz çıkış yolu arıyoruz 4 veya 5 yolumuz var ve hangisini seçeceğimizi bilmiyoruz kararsızız.Acaba bu rüya ne anlama geliyor


arifselim
Merhaba . İstihare rüyası olarak bundan mana çıkaramayız. En doğrusu bu istihareyi tekrar etmektir. Ayrıca uyanır uyanmaz Allah’ın kalbinize verdiği his o konu hakkında önemlidir.


Kayıtsız Üye
Ben sevdiğim kişi için istihareye yattım önce rüyamda her yer simsiyah tı sonra sevdiğim kişinin elini tutuyorum bana gülümsüyor falan ben çok anlamadım rüyayı yanı hayırlı olduğunu yada olmadığını bana yardımcı olabilirmisiz


arifselim
Bu tür istihare rüyalarında yani karışık anlamlar içeren rüyalarda istihareyi tekrar etmek lazımdır. Aslında uyanır uyanmaz eğer olumlu veya olumsuz olarak kalbinize bir ilham gelirse ona göre de hareket edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
hayırlı günler … sevdiğim tam evlenmek istediğim dediğim insanla geleceğimizi niyet ederek istihareye yattım. rüyamı çok net hatırlayamıyorum ama tek hatırladığım bir bahçe içerisinde kardelene benzer beyaz çiçeklerdi. sonra gökyüzü birden apaydınlık oluyordu başımı kaldırıp gökyüzüne bakıyordum. o sırada uyandım.çok merak ediyorum lütfen yorumlar mısınız?


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Rüyanız hayırlı olumlu olarak yorumlanır güzel bir rüyadır. Zaten uyandığınızda Allah kalbinize bir ilham veriyorsa rüya görmeye dahi gerek kalmaz ve kalbe gelen ilhama göre hareket edilebilir.


Kayıtsız Üye
Evlilik için istihareye yattım rüyamda
Erzurum’da yiz ve acil oturduğumuz şehre gelmemiş gerekiyor . aynı zamanda ikindi namazımız da geçmek üzere orada bir apartmanın önünde gelin ve damat var onlara kilabilecegimiz bir yer soruyoruz damat bir bağının olduğunu söylüyor ve bir dağın tepesine çıkıyoruz . bir kaç adam bize yardımcı oluyor. Orada çok sayıda akrep varmış bize ulaşmamaları için toprağı kaziyorlar ve zeytin yağı sürüyorlar biz namaz kılarken bize ulasamasınlar diye. Daha sonra orada olan bir akrebi ters çeviriyor bu çok kan emimış diyor . Rüyanın içinde hayat kadınları falan da vardı onları kurtarmaya çalışıyorduk.
Bu rüyadan sonra tekrar istihareye yattım ve bu rüyamda ise, çikolata yedim daha sonra cumhur baskani ile bir yere gidiyoruz orada iki kutu beyaz şeker var onları atarak aynaya yapıştırıyoruz aynı zaman da bu iki şekerin birbirine karışmaması gerekiyor ve biz atarken karıştığı için onları ayırıyorum ayirikende biraz yiyorum .( tatları çok güzeldi)oradan dönerken cumhurbaşkanı bizim bulasiklarimizi yıkıyor.

Okudunuz mu?  Rüyada kulak kesilmesi

Şaka gibi ama yorumlarsaniz sevinirim 🙂


mum
1- Rüyada akrep görmek dedikoducu birine ve onun yüzünden aile içinde yaşanacak huzursuzluklara, sıkıntılara ve sorunlara işaret eder.
2- Rüyada cumhurbaşkanı görmek görülebilecek en güzel rüyalardan biridir, en güzel ve en müjdeli haberlerin alınacağına delalet eden bir rüyadır.
Bir birine zıt iki rüya görmüşsünüz. Siz en iyisi istişare ile hareket edin.


Kayıtsız Üye
merhaba.. Rüyamda ablamla birlikte yemyeşil çimlerde yürüdüqümüzü qörüyorum fakat çimlerin altı çamur ablama oraya basmamasını söylüyorum altı çamur olduqu için.. Kafam çok karıştı yardımcı olur musunuz


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihare rüyası olarak rüyanız güzel ve olumluya işaret etmektedir. En doğrusunu Allah bilir. Eğer içiniz rahat olmamışsa istihareyi tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Rüyamda mutfakta o kadar güzel bir yoğurt vardı. Nişanlım ise yeşil erik gördü


arifselim
Merhabalar. Rüyanız güzel bir rüyadır Allah rüyanızı mübarek eylesin. Yinede her zaman istihareden önce istişare yapmayı ihmal etmeyin en doğrusu budur.


Kayıtsız Üye
Ben evlilik için istihare yaptım kısa ve kızıl saçlarım vardı ve percemlerim bide altınim vardı ama oda sahteymis yorum istiyorum


arifselim
Merhabalar, rüyanız olarak güzel bir rüya ama istihare anlamında olumsuz olarak yorumlanmıştır. İstihareden emin olamadığınız zamanlarda bunu tekrar edebilirsiniz. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Hocam üç gündür istihareye yatıyorum eşimle hep kavga ediyoruz renk olarak göremiyorum nasıl yorum yapılır (eşimle ayrılma noktasına geldık benim ve oglum için hayırlısını istemek için istihare namazı kılıp duada bulundum)


arifselim
İstihare rüyasında renk görmek ve hatta rüya görmek bile şart değildir. Böyle önemli bir konuda sadece rüya hareket etmemelisiniz mutlaka iyi düşünmeli ve ehil kimselerle istişare etmelisiniz. İstihareden sonra insanın içine doğan ilham hissi o niyet hakkında işaret verir.


Kayıtsız Üye
Beni istemeye geldiler ve bu kişinin hakkımda hayırlı mi değil mi diye hocam iştihare ye yattı eşi ve kendisini görmüş kendisinin evin ortasına büyük çişini yaptığıni esinin ise sandığını döktüğünü görmüş büyük sıkıntı da görmüş ama beni istemeye gelen kişinin çok iyi bir insan olduğunu biliyorum acaba yorumlarmisiniz


arifselim
İstihare, Allah’u tealadan hayır dilemek demektir. İstihareden gelen işaret bir emir veya bir farz değildir. Olumsuz gibi görünse de dilerseniz istiharenizi tekrar edin veya işin ehli kimselerle istişare ederek ona göre bir karar verin.

Okudunuz mu?  Başkası seni rüyasında görmesi

Kayıtsız Üye
Beyaz ve kahve rengi uçan fareler gördüm evde onları yakalayıp dışarı atıyorduk beyaz fareyi bir türlü aratmadık çok yakaladık ama geri kaçıp eve girdi birçok rüya gördüm ama sadece bunu hatirliyorum


arifselim
Rüyanızı istihare rüyası olarak görmüşseniz bu olumsuz bir rüya olarak tabir edilir. En doğrusu tekrar istihare için dua etmek ve uyumaktır. Allah’tan her zaman hayırlısı için dua edin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda 7 tane beyaz at gördüm. Deniz kıyısında tertemiz harika bir yerdi. Atlardan bir tanesi beni görünce hırçınlaştı ve denize girdi.


arifselim
İstihare rüyasında veya diğer bir rüyada beyaz at görmek çok hayırlı bir rüya olarak yorumlanmıştır. Düşmanlara galip gelmeye, zafere ve kazanca yorumlanmıştır. İstihare rüyası olarak bu rüya olumlu ve hayırlı bir işarettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ben esimden bosanmayı düşünüyorum. Bu yüzden istihare yaptırdım. Yatan kisi karnının iclnde birsürü arı olduğunu görmüş. Sizce bu hayır mı? Ser mi?


arifselim
Rüyada kendi karnında arı görmek bilinmesini istemediği bazı sırlarının başkaları tarından öğrenileceği manaya işaret eder. İstihare için kendinizin yatması gerekir doğru olan budur. Ayrıca rüya görmek yorumlanabilir ama her türlü o esnada insanın içine doğan ilham bir işaret olur. Şunuda bilmelisiniz ki istihare ile amel etmek ne bir farz nede vaciptir bu sadece bir işarettir ve insan yanılma payı çoktur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm

Ben de niyetim ciddi olarak konuşmak istediğim bir bayanla ilgili olarak istihareye yattım. İstihareden sonra gördüğüm rüyada ayakkabı alacağım ve 2 seçeneğim var. Birinin rengini hatırlamıyorum ama diğeri çok net bir şekilde altın sarısı. (yani rüyamın renk olarak ana teması altın sarısı gibime geliyor).

Aynı gece sabah namazından sonraki rüyamda ise bir düğün için uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Hanımefendi normalde enden 9 ay büyük olmasına rağmen rüyamda onu benden daha küçük bir yaşta görüyorum(fark biraz belirgin gibi). Yüzünün sureti de biraz erkek kardeşime benziyordu sanki bizim aileden biriymiş de kardeşimin küçüğüymüş gibi. Ben rüyayı iyiye yormadım ama yine de buraya da yazmak istedim. Yorumlayabilirseniz çok sevinirim.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Zaten sizin içinize o istihare hakkında bir his gelmiş ve bunu iyiye yormamışsınız. Bunu şunun için diyorum, önemli olan zaten rüya değil sizin ne hissettiğinizdir. İstihareden önce mutlaka istişare de edilmelidir. Çünkü böyle önemli hususta sadece istihare ile yetinmemek lazım. Biz insanız, hem gören hemde yorumlayan hata edebilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
büyük tencerede süt alıyorum sonra onu ikitencereye bölüyorum bir tencerenin içine iki yavru kedi düşüyo sonra onu kurtarmak için tüpün altını kapamaya çalışıyorum süt taşmaya başlıyo kapak açılıor kedilerde birden içinde fırlıyor tencerenin not. süt kar gibi bembeyaz bu evlilik isteharesi

Okudunuz mu?  Rüyada kesik bacak görmenin yorumu

arifselim
Rüyanız bereketli ve çok kazanca yorumlanır. Gayret ve uğraşlarınızın karşılık bulacağına ve sizin karşınızda özgürlüğünüze müdahale eden birilerinin olacağına yorumlanmıştır. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
hocam ben istiare de bozuk para ve kağıt para gördüm.uzakta olan iki arkadaşımı gördüm acaba yorumlayabılır mısınız


arifselim
Bunları tek bir rüya içerisinde mi yoksa ayrı ayrı olarak mı gördünüz? bu çok önemlidir. Bozuk para hayırla yorumlanmaz. Genelde dedikodu ve iftira gibi üzücü şeylerle yorumlanmıştır. Arkadaş görmek ise genel bir tabir ile görülmesini istediğiniz işlerinizin görülmesine işaret eder.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben sevdiğim kişi için istihare yaptım rüyamda güzel bir otel’de ses yarışması yapılacak ve kazananlar o otelde işe başlayacakmış yarışmaya katılmak için otel’e gittim otelin önünde yeşil çimler ve turuncu sarı renklerde güzel çiçekler vardı yarışmaya katılanların üzerinde beyaz tişört vardı yarışma sırasında herkes şarkısını söyledi sesleri güzeldi bende söylemek istemedim sesim beğenilmez diye yarışmadan çekıldım babam izlemeye gelmişti üzerinde siyah kıyafet vardı telefonu aldım babamdan sonra denizde yüzdüğümü gördüm deniz çok güzeldi bu arada yüzme öğretiyordum rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler


arifselim
Merhabalar. İstihare rüyası olarak rüyanız olumlu ve hayırlı bir rüya olarak tabir edilir. Ancak istihare için rüya bir şart değildir. Rüya görseniz bile içinize o konu ve o rüya hakkında gelen ilham ve his çok önemlidir.


Kayıtsız Üye
hocam bozuk parayı ve arkadaşlarımı aynı rüyada gördüm nasıl yorumlanır acaba_?


arifselim
Rüya daha geniş bir şekilde sorulmalıdır ki yorumlanabilsin. içerisinde bozuk para görülen rüyaları rüya tabircileri tarafından çoğunlukla hayırla yorumlanmaz.


Kayıtsız Üye
Meraba.Ben de ilk gece çok hatırlamıyorum ama arkadaşımın üzerinde yeşil kazak gördüm içinde birazi görünen beyaz bir atlet vardı. İlk geceden sonra devam etmem gerekiyor mu edersen de aynı şekilde mi yapıcam ayrıca üst üste aynı niyet üzerine mı olması gerekir. Ve ben bu rüyayı biriyle paylaşmam da sakınca var mı bilen lütfen cevap yazsın çok merak ediyorum


arifselim
Merhabalar. İstihare rüyasından bir işaret için bu rüyadan bir yorum yapamayız. Zaten istihare için rüya görmeniz şart değildir. Öncelikle istihareyi ihlasla yapmalı ve ondan sonra içinize o konuda doğacak olan his size bir işaret olarak yeterli olur. İsterseniz üst üste devam edersiniz veya dilediğiniz zaman devam edebilirsiniz bir sakıncası yoktur. Rüyanızı paylaşmanızın zararı yoktur ama en doğrusu bilgili ve güvenilir kimselerle paylaşmaktır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm

Sevdiğim kişi için istihareye yattım. Rüyamda beyaz çadırlarla dolu bir kumsal var(çadırların bazıları da denizin üzerindeki tahtaların üzerinde duruyor). Bulunduğum şehrin yabancısıyım. Burada işim bitiyor evime gitmek istiyorum. Ama kendi kendime, gelmişken yüzmeden gitmeyim diyorum. İmkanlarımı çok zorlayarak denize giriyorum. Deniz masmavi ve dalga yok. Çok da yüzme bilmediğimden kıyıya yakın yerlerde yüzüyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada kabirde azap çeken kadın görmenin yorumu nedir?

Gördüğüm rüya bu şekilde. Yorumlayabilirseniz çok sevinirim.


arifselim
Aleykum selam. İstihare rüyası olarak olumlu olarak bu rüyanız yorumlanır. Ancak bu rüyadan uyandıktan sonra neler hissettiğiniz önemlidir. Çünkü istiharenin aslı insana Allah’ın verdiği ilhamdır. Bu hissi alabilmek içinde büyük bir ihlasla istiharenin yapılması gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben eğitimimle ilgili iki kere istihare namazı kıldım ama kıbleye doğru yatmadım iki rüya gördüm birinde otobüs yolculuğu yapıyordum daha sonra bir akrabamla birlikte ordan indik başka bir şeye bindik eşekti galiba binince otobüsü geçtik böyle bir şeydi ikinci rüyamda da kendimi hamile olarak gördüm ve biri bana süt almış ben de onu içiyordum. Rüyalarım böyle ama kıbleye doğru yatmadığım için bunlara göre hareket etmeli miyim cevaplarsanız çok sevinirim.


arifselim
Merhabalar. İstihare adabı olarak kıbleye doğru yatılması gerekir ama yinede şart değildir. Eğer niyet ettiğiniz konu hakkında uyandıktan sonra içinize huzur ve rahatlık hissi de gelmişse bu rüyanız olumlu olarak yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben eğitimimle ilgili iki kere istihare namazı kıldım ama kıbleye dönmeden uyudum iki rüya gördüm birinde otobüs yolculuğu yapıyorum ordan inip başka bir vasıtayla yoluma devam ediyorum ve otobüsü geçiyoruz ikinci rüyamda da kendimi hamile olarak gördüm kardeşim bana süt almış onu içiyorum rüyalarım böyle bu rüyalara göre hareket etmeliyim cevap verirseniz çok sevinirim.


arifselim
Merhabalar. İstihare rüyası yorumu olarak birinci rüyanız olumlu olarak tabir edilebilir ancak önemli olan rüya değildir önemli olan istihareyi yaparken içinize doğan histir. Eğer olumlu bir his içinize doğmuşsa o zaman hayırla tabir edilir. Ayrıca bir defa işaret aldıktan sonra istihare daha tekrar edilmez.


Kayıtsız Üye
Erkek arkadaşım için istihare namazı kıldım rüyam da iki nohut ve iki yeşil biber ektigimi gördüm . nohutlar yeşerdi ve yeşil nohutları yedik ve etrafımdakilere de verdim ne anlama geliyor rüyam


arifselim
Selamun aleykum hanım kardeşim. İstihare rüyası olarak olumlu ve hayırlı anlamındadır. Alınacak müjdeli ve sevindirici haberlere de tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Görüştüğüm kişi için arkadaşımın annesi istiareye yattı. Rüyasında kına ve baygın takkeli adamlar görmüş. İyi hissediyormuş uyandığında ama renkler hakkında bir bilgi yok. Nasıl yorumlayabiliriz?


arifselim
İstihare için herkes kendisi için yatmalıdır sünnet olanda budur. Rüyada kına görmek hayırlıdır ve hayırlı gelişmelere yorumlanır. Eğer istihareye yatan kişi olumlu bir his hissetmişse olumlu olarak kabul edilir.

 


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 23 yaşımda bekar bir bayanım ablam benim için istahireye yattı rüyasında dağlar görmüş dağlar dan yaklaşıyor gibi bir ses duymuş

Okudunuz mu?  Rüyada araba lastiği değiştirmek

arifselim
Merhaba hanım kardeşim. İstihareye başkası yatırılmaz bu yanlıştır. Herkes kendisi için yatmalıdır. ayrıca istiharede rüya görmek şart değildir o konuda ne hissettiğiniz önemlidir.


Kayıtsız Üye
Merhaba,
Evlilik istiharemde parfüm kokluyorum kokusu çok güzel olan bir parfüm. Bu kisi benim için hayırlı midir?


arifselim
İstiharede parfüm kokmak veya koklamak hayırlı ve olumlu olarak tabir edilir. Dünyevi açıdan rahat bir yaşama işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleyküm arkadaşım benim adıma evleneceğim kişi için istihareye yattı.istiharede 3 kişi olduğumuzu onları karanlık bir odaya götürdüğümü orada kadın ve erkeklerin çıplak olduğunu fakat erkekleri göremediğimizi söyledi.orada geç biz kızın çok pis görüntüsü olduğunu görmüş.sonra onları çıkarttığımı kapıda sakallı bir adamın bize kahverengi beyaz pasta verdiğini arkadaşın pastasının pis olduğunu rüyayı gören ve benim pastamın lezzetli olduğunu görmüş.sonra fırına gittiğimizi orada sert yumuşak pis hamuru açmamızı istemişler.sonrasında elinde kürek kapalı bir bayan ısrarla o pis hamuru açmamızı istiyor.sonrasında biz açmışız o hamuru kadın hamuru eline alır almaz düşürmüş.hocam sizden ricam rüyamı yorumlar mısınız?hayırlı günler.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. İstihare için herkes kendisi için yatması gereklidir. Ayrıca bu rüya olumsuz olarak yorumlanır. İstiharede rüya görmek şartı yoktur. İstihare esnasında veya uyandıktan sonra insanın içine doğan istekler o konu için bir işaret olur.


EMİNEERHAN
Merhaba;
benim istihare rüyamda bir kız çocuğu gördüm annesi kucağıma verdi çocuğu annesi arkadaşım şuan hamile faa

Merhaba ;
ben istihare rüyasına yattım bir arkadaşım var kendisi hamile rüyamda onunla birlikte evine gidiyorum hala hamile kapıdan içeri giriyoruz kendisi odaya gidip geliyor doğum yapmış bir kız bebeği getiriyor ve kucağıma verdi. Bana gülümsüyordu çocuk. Rüyammın bir kısmında bir kutu var . 3 tarafı beyaz bir kenarı borda renginde borda rengini elimle dokunduğumda beyaz renkleri olan kısmınada bordo renk bulaşıyor.


arifselim
Merhaba. İstihare rüyası anlamında bu rüya hayra tabir edilir. Ancak şunu bilmelisiniz ki istiharede rüya görmeniz gerekmez. İçinize o rüya veya o niyetinizle ilgili gelen istek ve his sizin için bir işarettir. Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
merhaba benim adım emine
nişanlıyım . bazı sorunlarımız var bende istihareye rüyasına yattım namaz kılıp. rüyam çok belirli belirsiz beyaz eşyalar gördüm ilaç kutusu gibi bir kotu gördüm 3 tarafı beyaz diğer kısmı borda renginde elim ıslak ken dokunduğumda bordo renk dağıldı beyaz alanlara . bide bir arkadaşım var şuan hamile erkek olacak demişlerdi. rüyamda onunla birlikte evine giriyorum kız çocuğu olmuş daha bebek üzerinde açık renkli kıyafetler vardı kucağıma verdi çocuğu bu kadarını hatırlıyorum yorumlar mısınız nişanlımın hakkımda hayırlı mı hayırsız mı olduğunu öğrenmek için yapmıştım

Okudunuz mu?  Rüyada Kiracı görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Merhabalar Emine hanım kardeşim. Sanırım bundan önceki soruda size aitti.İstihare için rüya görmeniz şart değildir. İstihare rüyasını anlamak çok basittir. Çünkü ya istihare esnasında veya uyanır uyanmaz o niyetiniz ile ilgili Allah insanın içine bir istek hissi verir ve o his insan için hayırlı mı değil mi diye bir işarettir. Eğer bunu hiç hissetmediyseniz o zaman istihareyi tekrar etmelisiniz.


Kayıtsız Üye
Evlilik için yapılan istiharede kırmızı ciltli ve yazıları kırmızı olan kur an i kerim görmek ne ile yorumlanabilir.Teşekkürler


arifselim
Değerli kardeşim. İstiharede renkten ve rüyadan ziyade sizin ne hissettiğinizdir. İstihare yaparken veya bir rüya gördükten sonra o konuda içinize bir istek doğar işte bu sizin için bir işaret sayılır.


Kayıtsız Üye
selamun alaeyküm hocam.. evleneceğim kişi için istihareye yattım.rüyamda karanlık bir yerde namaz kılarken gördüm kendimi,yorumlarsanız sevinirim.


arifselim
Aleykum selam. İstihare rüyasında namaz kılmak hayırla tabir edilir. İstihare nasıl görülürse görülsün yada hiç rüya görülmesin, uyanır uyanmaz içinize o niyetiniz hakkında gelen istek ve his çok önemlidir. O istek size hayırlı mı değil mi şekilde bir işaret olur.


???
s.a ben bugün sabah namazını kıldıktan sonra evlenmeyi düşündüğüm kişi için istihare namazına yattım uykumun ilk zamanlarında açık kırmızı renkte bir kan gördüm daha sonra mavi yeşil çok güzel bir göl gördüm sabah uyanmadan öncede bir sürü yumurta gördüm .Ve ben hiç bir şey anlamadım kalbimde de hiçbir şey hissetmiyorum nötr gibiyim yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler şimdiden


arifselim
Aleykum selam kardeşim. İstihare için kesinlikle rüya görme şartı yoktur. Ayrıca istihare için hemen bir günde hissetmeniz içinize doğmanız gerekmez. İstihare ile veya sadece bir rüya ile de karar verilmez. Asıl önemli olan istişare etmek, bilenlere danışmak ve o şekilde bir sonuca ulaşmaya çalışmaktır. Elbette istihare yapmak da sünnettir. Ama sırf rüya ile amel etmek de yanıltabilir. Eğer isterseniz istihareyi tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Evlilik için yattığım istihare rüyasında kendimi hamile olarak çimenlerin üstünde koşarken gördüm atlar vardı sonra vefat eden ananem evimizin önünde kuran okuyordu. Niyet ettiğim kişiyi görmedim hiç sizce rüyam hayırlı mı ?


arifselim
Selamun aleykum. Bu rüyanızın içindeki herşey hayırlıdır ve olumlu olarak tabir edilir. Ancak buna rağmen istihare demek hayır istemek demektir ve o konuda içinize bir his gelmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
ben nişanlıyım bu kişi ile evlenmem hayırlı mı diye istihareye yattım. 2. gün rüyamda şöyle bir şey gördüm:
bir lambanın altında iki kuş vardı biri küçük rengarenk bana dönük diğeri bana yan dönmüştü. yan dönmüş olan kuş yarasaydı ve siyah renkliydi. iki kuş beraber aşağı yukarı uçuyordu ardından siyah olan yarasa pencereden uçtu gitti. renkli olan kuş ise bana doğru uçarak geldi.
bu rüyanın yorumu nedir?

Okudunuz mu?  Sürekli başkalarının rüyasına girmek

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. İstihare rüyasında bir alamet olması açısından bu net bir işaret sayılmaz. Eğer rüyadan uyandıktan sonra içinize olumlu veya olumsuz bir istek gelmişse o sizin için bir işaret olur. Eğer içiniz rahat değilse o zaman istiharenizi tekrar etmelisiniz.


Kayıtsız Üye
Erkek arkadaşımla ilk tanıştığımda bir kez istihare kıldm güzel şeyler gördüm aydınlık bir rüyaydi. Aradan zaman geçti ayrıldık tekrar baristik tekrar istihare kıldım bir çok rüya gördüm hatırladığım yine aydınlık bir gün babam abim kardeşim ama kötü bir rüya değildi. Bu rüyayı yatıp uyuyup uyanıp tekrar uyuyunca gördüm, uyuyup uyaninca rüya istihareye dahil olurmu ?


arifselim
Evet uyanıp tekrar yatmaktan bir sakınca oluşmaz. Ama önemli olan senin içine doğan istektir. Önemli olan rüya görmek değildir. Ayrıca her zaman için istişare de etmek gerekir. Yani bilen kimselere danışmak ve ona göre bir karar vermek çok önemlidir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm, evleneceğim kişi hakkında tanıyanlar melek gibi biri diyor, akrabalar anneme ver de verecek ol diyor, ben ise işsiz ve fakir olduğu için bu evliliği mantıklı bulmuyorum. En önemli şey tabiki ahlak ama onu da ben bilemem diye istihare yattım, üç gün istihare ettim. Rüyamda bebek, bir bardak süt, bir bardak su ve yeşil tarla gördüm.ne yapmalıyım. Saygılar


arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Rüyaların gerçekten çok hayırlı işaretlerdir. Seninde dediğin gibi önemli olan fakirlik değildir rızkı veren Allah’tır. Sen bununla birlikte istişare de et danış ve öyle bir karar ver. Allah hakkında hayırlısını nasip eylesin.


Kayıtsız Üye
ben kuzenimi istihareye yatırdım rüyada ben arabayla bir manzaralı eve gidiyorum.duvar rengarenkmiş gökkuşağı renginde snra burası bana göre değil ama burası kötü de değil demişim ve sonra bir kahve alıp içmişim. ?
birde istihare geleceğimi gösteriyor?


arifselim
Selamun aleykum değerli kardeşim. İstihareyi herkes kendi yapmalıdır. Başkasını yatırmak yeni çıkan bir adet oldu. Rüyanız ise güzeldir hayırlıdır. Ama önemli olan kişinin kendisi yatmasıdır ve rüya görme şartı yoktur. İnsanın içine gelen o konudaki istektir.


Kayıtsız Üye
Selâmün Aleyküm. Bende İstihare namazı kılıyorum sevdigim konuştuğum çocuk için ilkinde de beyaz ve yemyesil elbiseli çok güzel bir rüya gördüm sonra tekrar İstihare namazına devam ettim bu sefer bembeyaz gömlekli bir bayan gördüm sohbet ediyoduk iç karartacak hiç bir şey görmüyorum hep daha güzel görüyorum çok şükür son rüyam gene beyaz ama karısık bir rüyaydı hayrını dilediğimi de çokk seviyorum ama biz 2.5 aydır ayrıyız nasıl yorumlamam gerektiğini şaştım. Lütfen yardım eder misiniz. Allah razı olsun şimdiden.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. İstiharede ilk gelen işarete itibar edilir ve aynı konuda tekrar edilmesine gerek yoktur. Eğer içinize güzel ve olumlu istekler gelmişse o hayırlı olarak yorumlanır. Ancak şunu bilmek lazım, istihare ne farz neden vaciptir. Siz yinede istişare yapın. Yani bildiğiniz güvendiğiniz kimselere danışın.

Okudunuz mu?  Rüyada birinin kanser olduğunu görmek

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm, bir konuda kararsızsınız iki yol var ama bu yolun biri yalanla oluşan ama sonucu hayırlı olan(istihareye yattım hayırlı cıktı) bu yolda devam etmelimiyim sonuçta yalanla kandırmayla gerçekleşiyor ikinci yol ise gerçeği söylemek ise bu yolu engelliyor sizce nasıl yapmayalım yardımcı olursanız çok sevinirim Allah razı olsun.


arifselim
Aleykum selam. Haram olduğu veya yalan olduğu belli olan bir şey için zaten istihareye yatılmaz. Eğer yatmış ve rüya görmüşseniz bile bu gerçek bir işaret değildir. Ancak meşru olan ama kararsız kalınan durumlar için istihareye yatılabilir.


Kayıtsız Üye
rüyamda evlilik için istihareye yattım şeytan kılığına girmiş bir kisi karanlık bir odada bana zulüm ediyordu rüyamı yorumlar mısınız


arifselim
Değerli kardeşim. Rüyanızın işaret ettiği mana zaten bellidir olumsuz manadadır. Bu his zaten içinize doğmuş olması gerekir.


Esra Kaya
İyi günler ben istihare namazı kılmadan 3 salavat 10 Fatiha 11 ihlas ve tekrar 3 salavat okuyup niyet ettim evlenmek istediğim insan benim için hayırlımı diye ve böyle bir rüya gördüm

Arabadayım içimde oturuyoruz iki servis aracı geliyor biz onlar rahat parketsin diye arabayla kaldırımdan iniyoruzzz ben bisiklete binmiş oluyorum çocuk bisikleti hıphızlı sürüyorum aslında sürdüğüm yer gerçekte bildiğim hafif rampa biyer ama rüyamda değil gibiydi sürüyorum baya biraz zorlanınca elime alıp öyle yürüyorum bir dakika falan sonra kız çocuğuna veriyorum o biniyo
Yorumlayabilirmisiniz ?


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. İstihare için sünnette olduğu gibi namaz kılınmalı ve sonra dua edilmelidir. Bu rüyanızın istihare anlamında olup olmadığını ancak Allah bilir. Eğer uyanınca içinize hayırlı olduğuna dair bir his ve istek geldiyse bu olumlu manada tabir edilebilir. En doğrusu, istiharenin bütün gereklerini yerine getirin ve öyle bir işaret bekleyin. Bu sünnete uygun olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba,evlilik adına istihareye yattığımda rüyamda kırmızı araba gördüm sabah uyandığımda ferah uyandım.nasıl yorumlamalıyım


arifselim
Merhaba. İstihare rüyasında araba hayırlıdır. Renk sanıldığı kadar önemli değildir önemli olan insanın içine doğan istek ve histir. Siz yinede sadece bir rüya ile amel etmeyin mutlaka istişare de yaparak bir karar verin. Allah mesut bir hayat ihsan eylesin.


Kayıtsız Üye
sa. Arkadaşımdan sevdiğim kişiyle ilgili benim için istihareye yatmasını istedim. Rüyasında kardeşlerine açık giyindiler diye kızmış hâlâ inat etmişler .üstünü değiştirmemişler . Yorgun uyanmış. Renk mi önemli bu rüyayı nasıl yorumlamam gerek. Yardımcı olur musunuz lütfen


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Öncelikle herkes kendisi için istihareye yatmalıdır sünnet bu şekildedir. Bu rüya ise olumsuz manada yorumlanır. En doğrusu siz kendiniz için güzelce istihareye yatın. İstiharede renk veya rüya görmek şart değildir. Önemli olan insanın içine o konuda gelen istek ve arzudur.

Okudunuz mu?  Rüyada kirpiklerin uzadığını görmek

Metehan aydın
Hocam sevdiğimle aylardır ayrıyız onla geri barışmak istiyorum hayırlısıyla barışabileceğiz mi diye önce hacet namazı sonra da istihare namazı kılıp uyudum ancak rüyamda en sevdiğim dostumu hastanede kötü bir şekilde hastalanmış olarak gördüm sizce bu rüyanın anlamı-manası nedir ? önce bakıp biraz muhabbet ettim durumu iyiydi fakat rüyada hastanede bir yere gidip geri döndüğümde bir baktım kıvranıyor beyaz yorganın içinde


arifselim
Rüyada birini hasta görmek tam olarak aksi şekilde tabir edilir. Hayırlı bir rüyaya ve o kişinin sağlıklı bir hayat süreceğine işarettir. Ancak barışmak için hacet namazı kılanabilir. Hacet namazı, dua etmek ve dilek dilemektir. Şu işim olacak mı diye istihareye yatılmaz ve bunun için herhangi bir namazda yoktur. Ama şu işim hayırlı mı değil mi diye istihareye yatılabilir.


tas kafam
Ben birini seviyorum ve ailem onu istemiyor ben olmasını istiyorum ve çok çaresiz bir durumdaydim istihareye uyudun benim için o hayırlı mi değil mi diye öğrenmek için ama ben rüyamda onu gormedim daha öncesinde beni isteyen kuzenimi başka bikizla evlenirken gördüm bende onların düğününe gitmiştim ne anlama geliyor çok merak ediyorum ?


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. İstihare için yatıldığında zaten rüya görmek bile şart değildir ki, dilediğiniz kimseyi görme şartı zaten yoktur. İstihare esnasında içinize doğan his ve arzu etmek sizin için bir işaret olur. Zaten istihare işaret istemek demektir. Önemli meselelerde mutlaka istihare dışında istişare de yani danışmak da gerekir. Eğer istihare açısından içiniz rahat olmadıysa o zaman tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm. istihare için uyuduktan sonra çok saçma bir rüya gördüm ancak uyandığım saniye sevinçle yerimden hopladım, hatta Allahım şükürler olsun dediğimi hatırlıyorum. Rüyamda sadece bir araba ile öndeki arabayı takip ediyorduk. Sevinecek bir şey yoktu, neden böyle yaptıgımı da bilmiyorum. sizin yorumlarınızı okudum, uyandıgım andaki içime doğan şey daha önemlidir mi diyorsunuz? çok teşekkür ederim


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Evet istihare için önemli olan budur. Ama şunu da unutmamak gerekir. İstihare son derece ihlasla yani samimiyetle yapılmış olması gerekir.


istihare rüyası, istihare rüyası nasıl yorumlanır, istihare namazı

Bu kategoride yer alan Rüyamı yorumlatmak istiyorum.. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik İstihare rüyaları nasıl yorumlanır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.