Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa06
Abone

Büyüden korunmak için Muska takmak

Büyüden korunmak için Muska takmak

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum
Ben sihirden buyuden korunmak için muska takiyorum ama muskayi yaptirdiktan sonra henuz boynuma takmadan önce uzulerek soyluyorum ki nefsime uydum ama artik tovbe ettim simdi sorum su acaba bu tarz bir davranisa girmek muskanin etkisini bozar mı bana Allah rizasi için yardim edin

Okudunuz mu?  Aile Hakkında Şiir

Yorum: Büyüden korunmak için Muska takmak

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm Okudum ama benim mi gözümden kaçtı muskadan bahsediliyor soruda okuduğumuz dua ve surelere ilave olarak acaba korunmak için üzerimizde muska taşıyabilirmiyiz


Yorum: Büyüden korunmak için Muska takmak

arifselim
Aleykum selam. Sihir ve büyüye karşı sünnette de bildirilen şey duaların okunmasıdır. Duaları okumak taşımaktan daha evladır. Ancak dilerse kişi kuran ve sünnette bildirilen duaları üstünde de taşıması caizdir. Bu duaları üstünde taşıyan kişi onlara hürmete de dikkat etmelidir. Banyo yada tuvalete girerken bunlarla girmemelidir.

Okudunuz mu?  Kurra Hafız Ne Demektir

Yorum: Büyüden korunmak için Muska takmak

Kayıtsız Üye
1 Ben bu konuyu tam anlamıyorum. Şimdi bir kişi mesela bu muskayı taksa ve büyüden koruyacağını düşünse bu şirk midir?? (Yani kurandan ayet olsada olmasada bu şirkmidir?)
Yani şirkmidir diye soruyorum. Yanlış anlaşılmasın.
(Veya cinlerden, büyüden,.. korunmak için.)
2 Birde aynı şekilde mesela suya bir şey yazılıp onu içmek ?
3 Veya kıyafetinde böyle bir şey takmak?

Okudunuz mu?  Baba eziyeti

ACİLSERVİS
Burayıda şirke bağlayabildin helal olsun. Şu küfrünü şirkini kendine sakla bize yansıtma. Sabır bir yere kadar. Yeter artık.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm benim hanimda musallat var korunmak için kendime ve hanıma muska yazdirdim fakat bir hoca dedi ki her muska bir cin demek bu durumda birinden korunurken diğerini kendi isteğimle yanima almişmi oluyorum konu hakkinda dedin bilgisi olan.

Okudunuz mu?  Bütün insanların haklarına girdim mi

bbgbbg
Ve Aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü
Kardeşim Peygamber Efendimiz (sav) hiç bir zaman üstünde muska taşımamıştır.Kur’an’da zaten böyle bir emir yoktur.Üstünüze muska takın diye.Ozaman muska size cin getirir mi getirmez mi bunu konuşmak yerine dinimizde muska diye bir şey var mı onu konuşmak lazım.Şimdi caiz midir değil midir konu oda değil.Mesela kolye takmak caizdir.Ama kolyeyi dinin bir parçası görebilir miyiz ? Dinin bir parçası olarak görmemiz için ya Allahu Teala’nın emretmesi gerekir yada Peygamber Efendimiz (sav) bu uygulamayı yapmış olması gerekir.Dine bizim bir şey sokmamız düşünülecek bir şey değil.O yüzden muskayı İslamın bir parçası olarak görmemek lazım.Cinlerden korunmak istiyorsanız Allah’a dua edin.Sizi Allah(azze ve cele) dilemedikçe kimse kimseden koruyamaz.Bunu yapmanız içinde Felak ve Nas surelerini okuyabilirsiniz.Gece yatmadan önce ellerinizi birleştirip 3 ihlas 3 felak 3 nas okuyup avcunuza üfleyip vücudunuza sürebilirsiniz.Bunları yapmak ve kalben Allahu Teala’ya sığınmak size yetecektir inşaAllah.

Okudunuz mu?  Haksızlıkları unutamamak

Biliyorum siz muska cin getirir mi diye sordunuz ama bunun cevabını bilmiyorum.Zaten bilen biriside bunu Kur’an’dan yada Peygamber Efendimizden(sav) bir örnekle açıklayamaz.Çünkü bu Kur’an’da ve Peygamber Efendimizin (sav) hayatında olmayan bir iştir.Yine de illa ki ben cevabını istiyorum diyorsanız ki siz bilirsiniz hakkınızı helal edin.Benim bilgim yok.Bilen biri varsa altta cevaplar.

Okudunuz mu?  Hz. Hazreti ne demektir ve kimler için kullanılmalır?

Allah’a emanet olunuz.Allah(azze ve celle) hanımınıza acil şifalar versin,tüm şifa bekleyen mü’minlere Rabbim acil şifalar eylesin.


muska takarken okunacak dua, korunmak için muska, buyuden kurtulmak için muska takanlar

Bu kategoride yer alan Eşim akrabalarımla görüşmemi istemiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyüden korunmak için Muska takmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.